Orlen Oil 10W-40 co vy na to říkáte?

vše ohledně modelové řady Celica
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Má opravdu výnam řešit 30 korun na litru oleje, který se mění po 10k km? :roll:

LOL
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

No ono záleží na tom za jak dlouho těch 10tisíc km najedeš,já třeba za rok měním olej 2x protože těch 20tis km většinou najedu a ono když člověk bydlí sám v RD,platí doma vodu,plyn,elektriku,jídlo atd... a je momentálně jen na podpoře, tak už mu moc peněz nezbývá a tak chci vyměnit alespon horší olej,ale vyměnit ho a nenechat tam dál ted hnus co tam je. Ale já si myslím že jsem se ptal na to,jestli tam může být 15W-40 protože ho můžu mít zadarmo. Jde mě o to, co to s motorem udělá,jaké budou plusy a mínusy. Zrovna ted se mi sice stalo že mě olej přestal téct guferem na klice. Nevím jak je to možné,ale předtím tam prokapával,ted mám olej na měrce mezi min a max v polovině a pod autem ani kapka,pokud ho doleju na maximum tak to kape. Jde mi hlavně o tu viskozitu. Chtěl jsem dát 10W-40 ale když můžu mít zadarmo 15W-40?
Toyota Carina E 2.0 GLI
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Floki, když tak pročítám tuhle diskuzi ohledně Tvé výměny oleje... Už toho tady bylo asi řečeno dost, rady jsi taky dostal. Snad jen můj názor, pokud v autě byla plná syntetika, tak asi není úplně nejvhodnější tam hned na to dávat minerální 15W/40. A pokud Ti jde o každou kačku vzhledem k Tvé aktuální situaci, tak Ti tady posílám odkaz na tuším dovozce těch olejů Orlen. Jinak je to celkem velký (mám za to Polský) rafinérský gigant, tak snad by v kvalitě být problém neměl, když by jsi navíc koupil přímo originální (např. 4 L) balení... To by Tě tady dle jejich ceníku vyšlo na pěkných 293,- (10W/40 - 4 L)... Kdysi jsem náhodou na tuhle stránku narazil...

http://www.harkgroup.cz/download/cenik_balene_oleje.pdf
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Díky za odkaz ale přesně kvůli tomuto oleji jsem to téma zakládal,jen s tím rozdílem že by mě ten olej dal ze sudu do myho kanystru a pak by to bylo za 59kč/litr. Je to prý stejnej olej jako v kanystru,jen neplatím ten kanystr. Docela se naštval když jsem se zeptal jak můžu vědět jestli má v tom sudu ten olej co nabízí. :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLI
Smith
Řidič

Příspěvek od Smith »

Tak tady by Tě ten kanystřík oleje vyšel o 50,- Kč víc a máš záruku, že je to opravdu originální balení. Tak teď už je to jen na Tobě.
Toyota Avensis 1.6 + LPG 81 kw 4A-FE '98
josuk
Věčnej rejpal

Příspěvek od josuk »

Floki píše:Chtěl jsem dát 10W-40 ale když můžu mít zadarmo 15W-40?
no vzhledem k tý celkový situaci a stáří motoru tam ten 15W uplne klidne dej. Akorát ti to možná až udeří mrazy bude hůř točit a startovat.
Jinak na léto je i 20W naprosto v pohodě.
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Rozhodl jsem se jít do toho orlen oil 10W-40,přestože můžu mít zadarmo 15W-40,tak tam dám raději tu 10W. Po přečtení mnoha diskuzí o tomhle oleji si ho dost lidí chválí a zjistil jsem že ho nedoporučují jen ti kdo ho nezkoušeli.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Kysi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kysi »

Nezlob se, ale podle me uz moc spekulujes... jestli skudlis pro par stovek na kvalitnim oleji, ktery navic nechas jezdit do cerna (ci ho menis buhvi za jak dlouho), pak nechapu proc by sis vubec kupoval nove auto... :roll: 8)

A jesi ti pri doliti oleje po max. od gufera kape, tak ti pri tvych km bude po jizde kapat i nadale bez ohledu na to jestli das 10w ci 15w (to uz je dost velky prusak si myslim...)
Celica 2.0 GT 97' ST202 [3S-GE] (125kW/170HP)
bartp
Věčnej rejpal

Příspěvek od bartp »

v brachove Carine je naliten ten valvoline maxlife 15W/40 a semtam mu to projedu páč neni doma a startije to normalne teda zatim tady bylo nejmin kolem 0°C. ale je tam nova baterka tak necekam zeby to tocilo min akurat se mozna promaze poradne ne za 3 sekundy po startu ale za 10 k normalni jizde a to stejnak se skrabou okna ometa snih a tak takze olej se zatim v mrazu rozhybe a v lítě je to jedno
Avensis 2.0 VVT-i exclusive-elegant rok 04
Ex: Lexus RX 450h rok 13
Ex: Nissan Murano rok 06
Ex: Lexus RX300 rok 99
Ex: Lexus GS 450h rok 08
Ex: Carina E 1,6 16V 79kw GLI rok 93 s LPG
Ex: Škoda Favorit 135 L rok 90 s LPG
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Kysi píše:Nezlob se, ale podle me uz moc spekulujes... jestli skudlis pro par stovek na kvalitnim oleji, ktery navic nechas jezdit do cerna (ci ho menis buhvi za jak dlouho), pak nechapu proc by sis vubec kupoval nove auto... :roll: 8)

A jesi ti pri doliti oleje po max. od gufera kape, tak ti pri tvych km bude po jizde kapat i nadale bez ohledu na to jestli das 10w ci 15w (to uz je dost velky prusak si myslim...)
Momentálně spekuluju kvůli pár stovkám. Nevím jestli jsi dobře pochopil jak jsem to myslel. Olej tam momentálně je černej,ale já jsem nedávno auto koupil,takže tohle bude moje první výměna oleje v tomhle autě. Já jsem na žádnym autě nikdy neměnil olej později než po 10tis km. Ted jsem s autem najel skoro 1000km a olej neubyl ani nekape,tak nevím proč to kapalo když tam bylo na měrce na maximum,ted je to v polovině a drží se to. Víš,ono je těžky když člověk nemá rodiče,bydlí sám a nemá práci se nějak uživit. Někteří by se v mojí situaci na výměnu oleje uplně vykašlali si myslím,ale já chci ten olej vyměnit,i když bude míň kvalitní,pořád bude novej a lepší než ten co tam je,protože nevím co tam je. Když jsem práci měl,nikdy jsem nedával takovyhle oleje,vždycky kvalitní značky. Ale v mojí situaci si to teď nemůžu dovolit.
Toyota Carina E 2.0 GLI
gabko24
Věčnej rejpal

Příspěvek od gabko24 »

neboj, nic tym 15w-40 nepokazis... fungovat to bude nadalej! vela stastie prajem.
ex: celica 5gen 3S-GE cervena
ex: celica 5gen 3S-GE cierna facelift
ex: 6gen 3s-ge 3gen :-)
IS 300
stenky
Věčnej rejpal

Příspěvek od stenky »

tak ja to mam celkom podobne. prvu vymenu oleja som takmer svojpomocne poriesil len pred par tyzdnami (a ta spokojnost ked clovek daco zvladne sam a navyse dobre). a motor straca olej rovnakym priebehom. od max do 1/2 rysky pozvolna odkvapkava a na 1/2 ryske sa ustali a kvapka ovela ovela menej. takze ked odhadnem ze vytecie tymto tempom 1l oleja za pol roka tak kecam :)

lial som Liqui Moly 10W-40 Leichtlauf s MoS2 (lial ho tam predomnou Gabo, kamarat to ma taktiez v aute a vseobecne az na jedneho automechanika ktory tvrdil ze je to lacna sracka na to boli dobre ohlasy)

29EUR za 5L bandasku mi neprislo nijak extra predrazene
Obrázek
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

já sem dostal dolito oleje zdarma... se musim pochlubit :-) asi před 2 měsícema... za to, že celi nechtěla nastarovat, ukázal sem svuj kabel-startovací drát z druhýho servisu, nastartovala :-) ps: máte to zadara, ale nesmíte to řikat šéfovi :lol: jasněěěě :-) nevim co za značku, asi jako kdysi 10w40 Mobil1 free... thnx... podle mě jsou všechny stejný zase jen marketing.... navíc celi jezdila i na 15w40 z lidlu naprosto v pohodě :-) přes rok... no problemo
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

micron píše:já sem dostal dolito oleje zdarma... se musim pochlubit :-) asi před 2 měsícema... za to, že celi nechtěla nastarovat, ukázal sem svuj kabel-startovací drát z druhýho servisu, nastartovala :-) ps: máte to zadara, ale nesmíte to řikat šéfovi :lol: jasněěěě :-) nevim co za značku, asi jako kdysi 10w40 Mobil1 free... thnx... podle mě jsou všechny stejný zase jen marketing.... navíc celi jezdila i na 15w40 z lidlu naprosto v pohodě :-) přes rok... no problemo
No,tohle bylo to co mě zajímalo :) Dneska mě přijde ten orlen oil, nakonec je to tak že za těch 59kč/litr je to v originál kanystru. Tak se hned večer pustím do výměny a uvidíme :lol:
Toyota Carina E 2.0 GLI
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

Tak a mám vyměněno. Olej přišel v originál kanystrch a datum výroby na nich je 10/2009. Starej olej byl černej jako bota. Novej je pěkně čistej,akorát z filtrem jsem zápasil několik hodin,protože ho nějakej vůl dotáhl co to šlo. Olej sice voní jinak než třeba valvoline co jsem měl,ale jsem rád za jedno. kontrolka mazání zhasne hned po startu,předtím to tak 3 vteřiny trvalo. Čekal jsem že gufero na klice bude prokapávat míň,ale bohužel je to pořád stejny. Ale není to tak hrozny,takže to počká až se budou měnit rozvody. Určitě dám vědět až budu měnit olej znovu jak jsem byl s tímhle spokojenej. Zatím jsem, i když sice voní trochu zvláštně,ale když bude mazat tak to bude v pohodě. Zatím je krásně čistej,ještě aby ne když jsem to měl nastartovany pár minut. No uvidíme 8)
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Celica“