Orlen Oil 10W-40 co vy na to říkáte?

vše ohledně modelové řady Celica
Floki
Věčnej rejpal

Orlen Oil 10W-40 co vy na to říkáte?

Příspěvek od Floki »

http://www.aukro.cz/item814925596_polos ... _cenu.html
Znáte to někdo? Prodejce píše že by to mělo být z polska,ale nejsou to recykláty. Prý slušný olej do starších motorů.
Jde mě o to že nevím co mám momentálně za olej v autě a chci ho vyměnit,protože je to udajně 5W-40. Vím že to nebude nic moc,nikdy jsem na oleji nešetřil, ale chci ho tam mít proto abych udělal kratší výměnu a nechci zbytečně na tu chvíli kupovat lepší.
Jinak je to do motoru 3S-FE do Cariny E,ale vzhledem k tomu že tady je víc lidí a ten motor je skoro stejnej jako GE tak jsem to hodil jsem pro víc odpovědí. Pokud s tím někdo máte zkušenosti nebo se v tom dobře vyznáte tak pište názory.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Orlen Oil 10W-40 co vy na to říkáte?

Příspěvek od Idaho »

Floki píše:http://www.aukro.cz/item814925596_polos ... _cenu.html
Znáte to někdo? Prodejce píše že by to mělo být z polska,ale nejsou to recykláty. Prý slušný olej do starších motorů.
Jde mě o to že nevím co mám momentálně za olej v autě a chci ho vyměnit,protože je to udajně 5W-40. Vím že to nebude nic moc,nikdy jsem na oleji nešetřil, ale chci ho tam mít proto abych udělal kratší výměnu a nechci zbytečně na tu chvíli kupovat lepší.
Jinak je to do motoru 3S-FE do Cariny E,ale vzhledem k tomu že tady je víc lidí a ten motor je skoro stejnej jako GE tak jsem to hodil jsem pro víc odpovědí. Pokud s tím někdo máte zkušenosti nebo se v tom dobře vyznáte tak pište názory.
nalej tam kvalitnejší 10W40 ( valvoline, motul , texaco ) a neřeš nejakej "podezřelej a neznámej" olej..
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

No ono do motoru kterej má najeto přes 300tisíc je to pomale i jedno.
Jasně,nalil bych tam kvalitnější olej,ale jestli to má na tu chvíli cenu. Ted jezdím dost a navíc mam špatny gufero na klice,takže nemá moc cenu tam lít něco kvalitního. Až bude opraveny to gufero a trochu propláchlej olej tak tam hodím lepší. Ale šlo mě o to jestli prostě tenhle olej někdo zná. Hodně lidí ve felicia klubu psalo že to do felicie dávají, do MPI i do 1.6,tak zas tak špatně asi nebude a těch 7-8tisíc by mohl vydržet. No počkám si ještě na nějaky názory,jestli teda nějaky další budou
Toyota Carina E 2.0 GLI
Pavo.B.
Věčnej rejpal

Příspěvek od Pavo.B. »

pokud to chces proplachnout tak tam najel Mogul - tocenej za 70 kc , ale kaslal bych na to a nalil tam rovnou kvalitni jak pise Honza , tyhle pokusy nemam rad
Altezza Gita (Lexus IS200 Sportcross)
ex CELICA AT180 "The Widowmaker"
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

otázkou je jednak hustota oleje - pokud má auto 300tis, tak bych tam nic řidšího než 10W40 ani nelil abych ten motor nezabil :D
pak je to otázkou ceny, nevím kolik stojí 5L toho orlenu 10W40 ale o moc dražší než VAlvoline, nebo texaco už určite nebude, pokud ti ten experiment stojí za ušetřených 120-150kč/5l oleje je to tvá vec..

na druhou tsranu stáčené oleje přes aukro :D držím palce.. já bych si ho do cizího človeka nevzal ani kdybych videl ze kterého sudu to leje a stál u toho :D vím jak to chodí..
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

Souhlas s Idahem, Orlen prodavame, no prodavame, vim ze ho mame v nabidce, ale ze bych ho nekdy za ty dva roky co tam delam prodavala, ee... jak to nema original flasku jeste zapecetenou, neverim tomu ani kdyz se to vazne leje ze sudu s nefalsovanou nalepkou... :wink:
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

No údajně tam ted je 5W-40,nevím,vím jen to že je pěkně černej už. Ted mě to gufero na klice přestalo téct. Po včerejší jízde kdy jsem jel 400km,ale oleje ubylo na měrce jen trochu,je ted v polovině. Každopádně nevím jak to chodí u stáčených olejů,ale ten olej bych si vzal,pokud bych si ho vzal přímo v té prodejně která je i ve znojmě. A za 59kč litr,no nevím. Navíc ten olej ted chci vyměnit a vzhledem k tomu že jsem zrovna bez práce,raději dám horší olej než nechat starej o kterym nevím ani to jak dlouho tam byl.
Myslel jsem že bude lepší třeba i na pár tisíc novej než ten co tam je.
Toyota Carina E 2.0 GLI
Leňulka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Leňulka »

tak v tomto pripade vazne lepsi novy olej jak stary, ale urcite bych sla minimalne do 10W40, motor uz po tech 300tis km ma vule ktere 5W40 nevymezi, motor je pak spatne mazan, ...
..::Toyota Celica 2.0Turbo 4WD 89' 150kW ::..
..::Toyota 4Runner 2.4i 4WD 89' 84kW ::..
..::N.M.T. Engineering::..
Toro
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Toro »

Floki - dělej jak uznáš za vhodné... Kluci (teda né jen kluci, Promiň L. :oops: ) vědí oč jde...
A pokud se ti motor poto, tak ti můžu nabídnout 3S-FE z Camry :lol:
Darujte krev. Je i pro vás...
Omlouvám se za gr. chyby :sneaky: :blush:
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

No právě proto že vím že 5W-40 je na tenhle motor s těmahle km moc řídkej jsem chtěl dát alespon tenhle levnej. sice to není bůhví jaká kvalita,to mě bylo jasny. ale lepší horší novej 10W-40 než starej a řídkej 5W-40, to byl můj názor.
Můžu se jen tak orientačně zeptat jak se pohybujou 3S-FE? Zajímalo mě třeba jestli do cariny nejde z avensisu? ten je novější a dá se najít s mín km
Nad 15W-40 jsem nepřemýšlel,ale to už je zbytečně husty pro ten motor ne? Nebo by to bylo lepší? Zase by hůř mazal nebo ne?
Toyota Carina E 2.0 GLI
Marty
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty »

Floki, kup si do toho ten mogul... já to lil párkrát do Cariny a určitě jí to neuškodilo. Litr pod stovku v lahvích.
Obrázek
'06 Mazda 6 2.0 MZR-CD 105kW
ex '97 Corolla AE111L 4A-FE 81kW
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

a jakej ten mogul? já našel extreme 10W-40 a ten teda pod 100 není,stojí kolem 130kč za litr
Toyota Carina E 2.0 GLI
Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

takže jsem se na ten olej vyprnul a koupím lepší značku 10W-40. ale chci se zeptát,můžu mít levně olej 15W-40. může být v motoru 3S-FE? Podle některých mazacích plánů tam být může,podle některých ne a u valvoline mě to našlo maxlife 15W-40 ale jinej ne. Pokud by tam být mohl,měl bych totiž levnej zdroj,respektive zadarmo :D vzhledem k tomu že tam ted udajně má být 5W-40,ale to nevím jistě. tak jsem chtěl dát 10W-40,ale když můžu mít tenhle,tak mě zajímá jestli tam může být,někde jsem četl o horších startech v zimě tak nevím jak to je. Motor má najeto 300tisíc km tak si myslím že by možná ten olej už stačil když já s ním najedu max 100tisíc než si koupím novy auto. A ještě jsem dneska narazil na tohle http://www.aukro.cz/item819530895_motor ... 5w_40.html šel by použít do felicie? Případně kdyby šel i pro můj motor bylo by to uplně nejlepší v případě že by můj zdroj oleje skončil :lol:
Naposledy upravil(a) Floki dne čtv 19.11.2009, 16:06, celkem upraveno 2 x.
Toyota Carina E 2.0 GLI
gramo
Věčnej rejpal

Příspěvek od gramo »

Floki
Věčnej rejpal

Příspěvek od Floki »

četl jsem. vím že se dá použít 5W-30 až 15W-40. ale zajímalo mě to na co jsem se ptal
Toyota Carina E 2.0 GLI
Odpovědět

Zpět na „Celica“