IMHO to vyřeší jedině nový chladič, poznáš to až starej rozebereš, ty kanálky jsou tenký, některý budou způlky ucpaný a všechny s termoizolačním povlakem humusu... tepelná výměna tam probíhá normálně, akorát pomalejiIng_Mazi píše:čím to je, že ve městě, v koloně, ve vedru se teplota ani nehne a když jedu rychleji než 130km/hod po rovině
Letní seriál o vaření :)
Re: Letní seriál o vaření :)
Podobnou Corollu jsem taky už kdysi viděl. Dokud jela po rovině po dálnici za normální venkovní teploty do 130 tachometrových, tak v pohodě. Jak stoupla rychlost na 140, začalo to lézt nahoru. Ale ta měla najeto asi 650 tis. km a chladič byl původní. Ta Maziho má podle popisu tak milión  

Já bych si tipnul ten zanešený chladič. Ale může to být i prkotina jako špatné víčko, které si při určitém režimu odfoukne a systém ztratí tlak. Také bych nepodceňoval vodní pumpu, může už být trochu ubroušená.

Já bych si tipnul ten zanešený chladič. Ale může to být i prkotina jako špatné víčko, které si při určitém režimu odfoukne a systém ztratí tlak. Také bych nepodceňoval vodní pumpu, může už být trochu ubroušená.
tak s favoritem bych to asi nesrovnával... Jako nic proti němu ani tobě...byl moje první auto...a tam byl teda chladič funglofka..ale přeci jen ty fáčka a feldy na toto trpí každá 4tá no...A to i když stojí...U mé toyoty bych to viděl spíš na ten chladič je už dost jetej..a asi tedy i zanešenej vnitřně-..kakaf píše:Moje predchádzajúce “auto“ bol Favorit a mal rovnaký problém. Kamoš mi poradil nech vymením víčko a ono to kur_a pomohlo takže skús to.
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..

to netvrdím že ne...ale je rozdílnost jestli je to víčko z favorita kde už v obchodě je každé 3 šmejt co nedrží tlak...a nebo toto u té corolly...(čekal bych jedno víčko na životnost chladiče)Jimmi píše:Jenže ono to víčko u Corolly i u Favorita má dost podobnou funkci.XLi píše:...tak s favoritem bych to asi nesrovnával...
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..

- Beaver
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

No ne tak docela... Favorit má celej systém uzavřenej a víčko je tam jako přetlaková pojistka. Corolla používá vyrovnávací nádržku a víčko chladiče funguje jako přetlakový/podtlakový přepouštěcí ventil. Jediná podobnost je v tom, že pod nálepkou na víčku Corolly je taky pojistnej otvor co pustí přetlak ven pokud přestane fungovat přepouštěcí funkce (to potom takovej ten efekt kdy auto vyvře a z chladiče prudce vyrazí nahoru proud páry tím otvorem ve víčku).Jimmi píše:Jenže ono to víčko u Corolly i u Favorita má dost podobnou funkci.XLi píše:...tak s favoritem bych to asi nesrovnával...
Tím ovšem netvrdím, že by víčko nebylo na vině - díky tomu, že má na starost tlakování chladícího systému je naopak jedním z prvních podezřelých a mám dojem, že servisní plán uvádí i jeho preventivní výměnu po x km nebo letech pro zajištění spolehlivé funkce chlazení.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz

Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
- Ing_Mazi
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Rampa89 píše:No a to půjčený bych si vzal zpátky kdyžtak![]()
![]()
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96 
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
      "Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
- Ing_Mazi
 - Věčnej rejpal
 - Kontaktovat uživatele:

Kurňa pořád nemám čas zajet do Ekolube a koupit ten vytěsňovač chladičů 

Ke všemu sem dneska "pěkně" škrtl spodkem na jedné stavbě, ale od pohledu žádná damage
 ještě to budu muset zčíhnout někde na rampě  

Ke všemu sem dneska "pěkně" škrtl spodkem na jedné stavbě, ale od pohledu žádná damage
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96 
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
      "Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
Ja když jedu 120 nebo 160, teplota se mi z pulky nehne ani o milimetr. Kdyz jedu z kopce delsi dobu rucka klesne tak na tretinu stupnice, to same i v kolone. Myslel jsem, jestly bych nemel vymenit termostat, ale znamej rikal, ze je to normalni. Asi mi to dobre chladi. Jinak muj chladic uz taky vypada desne 

Toyota Corolla liftback 1.3 16V 65kw  rv. 1994 - bohužel po nehodě minulost 
Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD

Honda Civic Aerodeck 1.6 16V 85kw rv. 1999
Toyota Avensis kombi 1997 2.0TD