Letní seriál o vaření :)

vše ohledně modelové řady Corolla
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Letní seriál o vaření :)

Příspěvek od Ing_Mazi »

Zdravím všechny staré známé i nové neznámé 8)

Dlouho sem se tu neukázal, ale už sem opět tu i s mýma otravnýma diskuzema :lol:

Jak jistě víte vlastním rudé ferrari japonské výroby :)
Stále jezdí, čemuž můžeme zatleskat, páč minulej týden se mi tachometr přetočil na bájnou 300000 kilometráž :) (foto uploadnu)

No k jádru pudla, přes weekend jsem opět zavítal na naše dálnice, konkrétně na dálnici Brno - Vyškov - Kroměříž a opět jsem s nelibostí pozoroval jak ukazatel teploty nekompromisně stoupá :( stačilo první stoupání a rychlost 110 km/hod. Celou cestu sem pak jel jen 90-100 km/hod a už se nic nedělo, ale cestou nazpátek to samé, celou dobu jedu 70-90 km/hod a pak stačí jedno stoupání a 90km/hod a ručička zas stoupá, nevěřil sem vlastním očím.

Teď ta podstatná otázka : čím to je, že ve městě, v koloně, ve vedru se teplota ani nehne a když jedu rychleji než 130km/hod po rovině nebo 110km/hod do stoupání tak to auto nezvládá a teplota de nahoru a kdybych to nesledoval a nedochlazovat z kopce tak uvařím polívku jedna dva :( Nechápu :(

Tak otevírám rušnou diskuzi, můžeme si skákat do řeči , může to být vyhrocené, ale pak sklidnit a věcně :D

P.S.: Zdravím osazenstvo wmousew, Rampu a spol. :wink:
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko :P "Jsem rozenej tuner" :D

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli :D
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Tak slibované foto/a, foceno za jízdy , sry za kvalitu :

http://img21.imageshack.us/i/p1060595.jpg/
http://img399.imageshack.us/i/p1060604.jpg/
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
AlkyonE10
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlkyonE10 »

ja vim co s tim je! je to rozbity
Toyota Corolla E10 55kW, rv 1996

-TOYOTA DAS AUTO-

Audio & Styling - snazim se o to ale nejsou prachy :-D
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

AlkyonE10 píše:ja vim co s tim je! je to rozbity
pán je znalec :P
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

mě to taky tak dělalo je to 1 rok zpátky jsem jěl do brna na autotec.A též když jsem přidal i na rovoně nebo jsem jel do mirného kopce tak mi taky stoupla teplota též kdybych si toho nevšiml tak též uvařím polívku :) ale pak jak jsem dojel domů tak asi na 3 den si taťka všiml že mám pod autem menší kaluž no a byl prd... chladič.:(
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

1.3 55kw píše:mě to taky tak dělalo je to 1 rok zpátky jsem jěl do brna na autotec.A též když jsem přidal i na rovoně nebo jsem jel do mirného kopce tak mi taky stoupla teplota též kdybych si toho nevšiml tak též uvařím polívku :) ale pak jak jsem dojel domů tak asi na 3 den si taťka všiml že mám pod autem menší kaluž no a byl prd... chladič.:(
No mě voda z chladiče nijak neuniká normálně, asi jen když to má záhul, tak to nějakou mikrotrhlinkou teče nebo nevím :roll:
V týdnu zkusím vytěsňovač chladičů
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
AlkyonE10
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AlkyonE10 »

no mlade to delalo neco podobneho v kacku... kdyz jela stalou rychlosti kolem 80 tak v poho a kdyz pridala prudce plyn tak se to prehrivalo... nejdriv ji praskla nejaka hadicka s chladici kaplnou a nez to dovezla do servisu tak i tesneni pod hlavou... ale vis jak.. prece jen to se stalo ve ford ka a to neni auto :-)
Toyota Corolla E10 55kW, rv 1996

-TOYOTA DAS AUTO-

Audio & Styling - snazim se o to ale nejsou prachy :-D
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

A co když to proháníš? Nechci strašit, ale pokud by to nebyl ten chladič, tak těsnění pod hlavou. Emulze na víčku není? Olejovým? Voda v oleji? Zkusit nechat změřit tlaky na válcích...
Holomek!
1.3 55kw
Manager Týmu

Příspěvek od 1.3 55kw »

Ing_Mazi píše:
1.3 55kw píše:mě to taky tak dělalo je to 1 rok zpátky jsem jěl do brna na autotec.A též když jsem přidal i na rovoně nebo jsem jel do mirného kopce tak mi taky stoupla teplota též kdybych si toho nevšiml tak též uvařím polívku :) ale pak jak jsem dojel domů tak asi na 3 den si taťka všiml že mám pod autem menší kaluž no a byl prd... chladič.:(
No mě voda z chladiče nijak neuniká normálně, asi jen když to má záhul, tak to nějakou mikrotrhlinkou teče nebo nevím :roll:
V týdnu zkusím vytěsňovač chladičů
Zkus a uvidíš pak dej vědět.
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Rampa89 píše:A co když to proháníš? Nechci strašit, ale pokud by to nebyl ten chladič, tak těsnění pod hlavou. Emulze na víčku není? Olejovým? Voda v oleji? Zkusit nechat změřit tlaky na válcích...
čauwec :wink: proháním? Tak přece 75 kobyl by mohlo dokázat jet aspoň 130km/hod normálně ne?:)
Olej ve vodě nemám a vodu v oleji právě taky ne :(
Víčko je v pořádku.

Asi nechám změřit ty tlaky, akorát nevím kde :oops:
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
Paulie
Navigátor

Příspěvek od Paulie »

A nemáš to jen zavzdušněný.....a co ventilátor ten spíná?
ex: Starlet 2E-E '92
now: MR2 3S-GE '91
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Jo promiň čau :D , no myslel sem spíš, když to proženeš, jako aspoň I. 40, II.80, III. 120, jestli ta teplota hned letí, nebo se nic neděje a až překonáš těch bájných 130 tak to letí?

No a jinak voda se ti neztrácí ne? Tlaky by měli zvládnout všechny lepší autoservisy.
Holomek!
Ing_Mazi
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ing_Mazi »

Rampa89 píše:Jo promiň čau :D , no myslel sem spíš, když to proženeš, jako aspoň I. 40, II.80, III. 120, jestli ta teplota hned letí, nebo se nic neděje a až překonáš těch bájných 130 tak to letí?

No a jinak voda se ti neztrácí ne? Tlaky by měli zvládnout všechny lepší autoservisy.
Né, takhle tomu nedávám :) pěkně I. 20, II. 40, III. 60, IV. 80, atd :)
1.3XLi 55kW / 75hp

www.vune.info/mazi
XLi
Řidič

Příspěvek od XLi »

Ing_Mazi píše:
Rampa89 píše:A co když to proháníš? Nechci strašit, ale pokud by to nebyl ten chladič, tak těsnění pod hlavou. Emulze na víčku není? Olejovým? Voda v oleji? Zkusit nechat změřit tlaky na válcích...
čauwec :wink: proháním? Tak přece 75 kobyl by mohlo dokázat jet aspoň 130km/hod normálně ne?:)
Olej ve vodě nemám a vodu v oleji právě taky ne :(
Víčko je v pořádku.

Asi nechám změřit ty tlaky, akorát nevím kde :oops:
Tenhle problém jsem řešil při cestě do chorvatska předloni, po rovině na5. 130-140 pohoda, začalo to stoupání už na území HR a teplota lezla skoro k červenému..sem se modlil ať je konec kopca už a z kopca to hned zchládlo...ale když sem zastavil z té dálnice kdy to skoro vyvřelo v koloně k tunelu tak to ventilátor uchladil a byla ručička zase v půlce rysky a pohoda...t a teď jezdím jen po Brně většinou sem tam ven a můžu stát v sebevěčím vedru v té koloně a ručička se ani nehne to se dřív uvařím já bez klimy:-D takže problém je asi všude totžný...jinak já i ty tlaky mám v poho...
1.4 XLi 65Kw 16V r.v. 1994,stavitelnej volant,sedadlo řidiče,všechny okna v elektrice,alarm,posilovač...atd..
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Ing_Mazi píše:
Rampa89 píše:Jo promiň čau :D , no myslel sem spíš, když to proženeš, jako aspoň I. 40, II.80, III. 120, jestli ta teplota hned letí, nebo se nic neděje a až překonáš těch bájných 130 tak to letí?

Né, takhle tomu nedávám :) pěkně I. 20, II. 40, III. 60, IV. 80, atd :)
No na to se ale ptám, jestli když tomu dáváš, tak jestli ta teplota hned letí..?
Holomek!
Odpovědět

Zpět na „Corolla“