Mám Toyotu yaris terra 1999 1vvti, a mám problém s rozjížděním. Nevím jestli je chyba někde vevnitř nebo ve mě

Proč nedávat plnou 100okt. benzínu?muco píše:Ano..Ja by som tiež začal benzinom (či skor benzinkou) a ak to benzinom nie je,tak už ďalej nemáš čo riešiť -čiže bohužial potom len servis ...Možno by nebolo zlé to trochu "prečistiť" natakovaním 98okt.benzínom.Poprípade aj 100 okt. na OMV.Ale ten nedavaj doplna .Len to "pomiešaj" s tým,čo máš v nádrži 1:1.Ak tankuješ stále 95 okt.,tak sem-tam je dobré raz za čas dať 98 okt.
V návodu k mému autu píšou, že mám dávat 95 okt. nebo vyšší. Nic o tom, že 100 by bylo škodlivé...muco píše:Môžeš-čoby nie... Ale drahé to je jako sviňa. Myslím si,že mu neuškodíš, stovkou ale neviem kde som to čítal(možno aj tuto niekde),že 100okt. nie je dobré dlhodobo dávať,lebo to časovanie zápalu či "výbuchov " nie je na to motor robený a tým,že ten 100 okt. sa skor zapáli nerobí mu to dobre. Toto som len čítal,ale nikde som nevidel "oficialne" štatistiky. Takže nemusí to byť zasa pravda.
mio (moderator) ma pravdu, riesilo sa to tam,ale ako som uz aj inde spominal ze kamos kt. robi v toyote a trosku sa vyzna v aute-mi odporucal , resp. hovoil ze osobne by si do auta nedal 100-ku. Okrem ceny aj to ze to poskodzuje karburator. Aj preto auta dovezene napr. z USA maju problemy pri tankovani u nas a odchadzaju im karburatori.muco píše:Ja nič proti tomu nemám. Tiež mi povedal predajca 95 a vyššie. Ale to o tom zapálení som len čítal - ja tomu hov.. rozumiem. Len som myslel,či to tu niekto nepotvrdí,alebo naopak,povie,že som prišiel z blázinca a teda je to ko----na![]()
![]()
ale viac sa o tom debatí tu : http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopi ... =tankujete