myti motoru
- djastin
- Navigátor
- Kontaktovat uživatele:
myti motoru
chci si nechat umyt motor vapkou a chci se zeptat mam neco zakryvat nebo se to nemusi?
u formana jsem to kdysi delal ,nic sem nezakryval a bezproblemu,ale tam bylo min elektriky.
u formana jsem to kdysi delal ,nic sem nezakryval a bezproblemu,ale tam bylo min elektriky.
Toyota Corolla E11 1.4i 63kW r.v.97 ,bila, social edicion:)
- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Re: myti motoru
djastin píše:chci si nechat umyt motor vapkou a chci se zeptat mam neco zakryvat nebo se to nemusi?
Taky by mě to zajímalo

Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Kola ENZO 175/65/R14 Mischel
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

- Ing_Mazi
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Já bych aspoň baterku zakryl a hlavně si dal pozor na různé vedení který bys tou vapkou mohl poškodit.djastin píše:no tak za dve hodky ho pojedu umyt tak bych pak dal vedet, ale radsi se jeste ptam
Corolla E10 TSe Total Social edition r.v.96
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko
"Jsem rozenej tuner" 
www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli
1.3XLi 55kW / 75hp
Meine rudé eFko

www.vune.info/mazi
Abysme nesmrděli

Ja jsem nikdy nic nezakryval, akorat ,jsem si daval bacha aby me to nenateklo do sani, vystrikaval jsem to normalni hadici na tenkej rychlej proud, alternator a baterka jsou naprosto v pohode(kdyz jedes v desti a strika to mlhu v motorovym prostoru, tak se taky nic nedeje - tot muj nazor.
Jeste otazecka, co pouzivate na cisteni - driv to byla Arva, ale nedela se neco dost dobryho v dnesni dobe?
Jeste otazecka, co pouzivate na cisteni - driv to byla Arva, ale nedela se neco dost dobryho v dnesni dobe?
EX:Toyota Corolla E 11 1.3 Compact 63 KW/120 Nm
Já myl motor celkem třikrát, dvakrát v poho, potřetí jsem nenastartoval a pak odjel na dva válce. Ale vyschlo to a bylo to zas OK. Asi natekla voda někam kam neměla... Nechal jsem to vystříkat jenom vapkou.
S tím altrnátorem mám pochybnosti. Voda jako taková by mu vadit neměla (je ostatně dole na motru), ale asi by se pak měl něčím promazat. Nebo ne....?
S tím altrnátorem mám pochybnosti. Voda jako taková by mu vadit neměla (je ostatně dole na motru), ale asi by se pak měl něčím promazat. Nebo ne....?
Já umývám motor aspoň 2x do roka, hlavně po zimě od soli a vždycky na začátku přikryju alternátor a rozdělovač, pak konektor diagnostiky a baterku, ale většinou jak to myju tak všechny igelitky odletí krom alternátoru a na ten si dávám pozor, prý může vyhořet potom. Jinak meju wapkou tak maximálně asi z půl metru, pozor na chladič, a jinak někdy používám nějakej ten čistič motoru - jak tady někdo psal, opláchnout, našplíchat (kdyžtak štetcem rozetřít bordel) a pak zase opláchnout...
djastin - tak sem to dělal vždycky, aji na galantovi
Jimmy - nejspíš ti natekla voda ke svíčkám, stalo se mi to jak na corolle tak aji na tom galantovi, stačí jenom vytáhnout faje a kdyžtak to nějak vytřít (pomůže aji fén, nebo když je motor horkej tak se to samo odpaří), případně našplíchat kontakt sprejem...
djastin - tak sem to dělal vždycky, aji na galantovi

Jimmy - nejspíš ti natekla voda ke svíčkám, stalo se mi to jak na corolle tak aji na tom galantovi, stačí jenom vytáhnout faje a kdyžtak to nějak vytřít (pomůže aji fén, nebo když je motor horkej tak se to samo odpaří), případně našplíchat kontakt sprejem...
Holomek!
Mytí
Při mytí motoru sundám víčko rozdělovače i s káblama ke svíčkám a zadělám rozdělovač a idučku igeliťákem .Pak vše postříkám Arvou a nechám působit . Po 10 minutách opláchnu teplou vodou a motor je jak nový

ToyotaCarina E 2,0 GLi
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2
Toyota Corolla 2E 1,3 GL
Toyota Corolla Verso D4D 2,2