Najeto 700km a první tankování.

Ahoj, přesně stejné zkušenosti i spotřebu jsem měl taky. Já vždy tankuji do plné nádrže, a dojíždím mírně do rezervy, podle okolností a občas natankuji Shell V-Power (někdy levněji v akci přes SMART kartu), ne že by se to rapidně projevilo ve spotřebě či výkonu, ale věřím, že čistící účinky to nějaké má. Více toho najezdím v městském provozu, krátší cesty a tak stále bojuji se spotřebou, kde základem je plynulá jízda. To auto jede na okresce při rychlostních limitech za 5,5l, ale lehce točí i 6000ot.(ne při záběhu) a je radost to poslouchat a pak to i žere. Já jsem s novou Corollou spokojen a to samé přeju i tobě.Johny007 píše: Kupil som Toyotu Corollu(model009) 1.33 Dual VVT-i 6stupn.prevodovku .
Bol som prvy krat tankovat(ked nepocitam tankovanie pri kupe vozidla) ...
Ja sa len bojim aby som neostal niekde vyset koli tomu ze nebudem mat benzin , ale je mi blbe ist hned tankovat ked mam este 8,5litra co je dost ....
kde jsi kupoval auto, kdyz jsi z opavy.. v toyota komarov?Čepo píše:Dovolím si přidat nejaké zkušenosti s přesností PP na mojí Corolle E 12. V průběhu záruky jsem zjistil, že PP proměřuje o 1 l víc než je skutečná spotřeba zjištěná měřením z tankování a počtu kilometrů. Reklamoval jsem to v autorizovaném servise. Servis provedl kontrolní měření (natankoval jsem plnou za přítomnosti technika, ten udělal foto stavu kilometrů a vynulování PP, pak zapečetil nádrž. Po ujetí cca 700 km se provedlo dotankování do plné, samozřejmě s technikem a provedl se kontrolní výpočet). Reklamace byla uznána a jako první věc bylo vyměněno autorádio (údajně je tam nějaký HW pal. počítače), nepomohlo to, pak vyměnili štít přístojů (tachometr a ostatní přístroje), také to nepomohlo. Toyota cz přesnost PP pak odůvodňovala způsobem jízdy atd. Asi nevěděli co s tím dál a chtěli mě přesvědčit, že si za to můžu sám. Žádné jiné měření nebylo na Corolle prováděno. Byl jsem důsledný a nespokojil jsem se s vyjádřením Toyoty cz a obrátil jsem se na centrálu v Brusselu. Na základě jejich podnětu naběhl do servisu firemní technik s NB a diagnostikou. Jejich zkoumání a měření zabralo asi 10 dnů a to spolupracovali s technickým oddělením v Brusselu, kde posílali naměřené hodnoty. Ve finále proběhla výměna vstřikovačeů(benzinové). Následovalo kontrolní měření s tím, že rozdíl mezi zobrazovanou hodnotou PP a vypočtenou je o,5 l . Vzhledem k tomu, že PP jsou u Toyot nepřesné, jsem se se s tímto spokojil a neřešil dál nic. Musím jěště uvést, že v době provádění diagnostiky v servisu jsem jako náhradní vozidlo měl Priuse asi 10 dnů, platil jsem pouze spotřebovaný benzín.
Hned jsem to bez problémů nastavil na 108%, protože mě to ukazuje lepší průměrnou spotřebu než je vypočítaná skutečnost a budu testovat. Má někdo už zkušenosti s tímto nastavením a týkájí se ty nastavená procenta jen parametrů - okamžitá spotřeba, průměrná spotřeba a dojezdu na nádrž (Range)?Čepo píše: Tak si mě donutil jít do auta a detailněji napsat předchozí postup.
1. zapnout zapalování
2 nastavit PP do pozice, kdy zobrazuje venkovní teplotu
3 vypnout zapalování
4 vytáhnout klíč
5 počkat až PP zhasne
6 zmáčknou čudl DISP u otáčkoměru a držet
7 zasunout klíč a zapnout zapalování (budíky svítí)
8 asi po 10 vteřinách se na ODO objeví hodnota 100%
9 mačkáním čudlu DISP u otáčkoměru se mění hodnota procent
10 po nadstavení hodnoty zmáčknout spojku a nastartovat, čímž se uloží nastavená hodnota
Musí to fungovat![]()
![]()
![]()
Dej vědět zda se ti to povedlo, když Ti to nepůjde písni mě na SZ sednu do auta a po mobilu to sfouknem.