Avensis - problem s razenim trojky
-
- Člen Týmu
Avensis - problem s razenim trojky
Dobry den, prave kupuji jetou Toyotu Avensis r.v.98, motor 1,6 81kw. Krasny auticko, moc se mi libi, ale mam problem s razenim trojky, uz jsem o tom nekde i slysel, tak nevim zda to neni nejaka casta zavada. Nekdy jakoby tam ta rychlost vubec nezaskocila a neni mozne ji tam zaradit, pak zase to jde zcela bez problemu, zkousel jsem najit system jak ji tam vzdy dostat,ale nenasel jsem. Zda se, ze nema spojitost ani s otackami motoru ani s teplotou. Zajimalo by me zda o tehle zavade nekdo neslysel, cim by to mohlo byt zpusobene a za kolik by se to dalo opravit. Diky za cokoli.
- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
mi to dělalo na oplu, byly poškozené synchrony následkem havárie, ,,pravděpodobně,, byl zařazen 3r. st. v momentě nárazu.ale nešla tam dát, jen když se podřazovalo z vyššího na nižší, nahoru tj. z 2 na 3 to šlo normálně, takže jsem to řešil tak , že jsem z hora vždy řadil na 2 a pak na 3 (potřebuješ podřeádit do kopce: máš tam 4 -zmáčkneš spojku-dáš tam 2(nepouštíš spojku)-dáš tam 3 pustíš spojku) byla to pakárna, ale pak jsem si zvyknul tak, že jsem ještě v novém autě řadil timto způsobem
ale ty to třeba budeš mít jinak

- Mirosz
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
Jj, vypadá to na synchrony....zkus vyšlápnout spojku a pak znova za tři 

Toyota Carina E, 2.0 16V, 93kW, 1997 -
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html
Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html

- krchovman
- Řidič
- Kontaktovat uživatele:
no, musíš rozebrat komplet celou převodovku,posundávat kolečka....a určitě by to musel dělat, nkdo kdo tomu né trochu, ale pořádně rozumí( na tom oplu ty synchrony nebyly drahé, ale ta rozborka a zborka by stála 5-6000 tehdá jsem to neřešil)kufor píše:pani, je mozne synchrony nejak opravit?
jak je to pracne prosim?
-
- Člen Týmu
Ve servisu Toyoty mi rekli, ze trojkovy synchron vyjde na 1300kč bez DPH, dale ze zrejme bude potreba vymenit i dvojkovy a dal dve loziska po 2200kc, za praci chteji 500kc/hod (odhadovali to na 8hodin prace), celkem je tedy zastrel na cca 10000 bez DPH. Jen mi kazdy rika, ze si nakonec reknou nejmin 15tkc.
-
- Člen Týmu
OPRAVENO
Muj dvorni mechanik (velmi sikovny clovek) to odhadoval take na 3 synchron, objednal jsem ho (854kc s DPH -existuje pouze original) ,ale nakonec ani nebyl potreba, nedorazovani rychlosti bylo zpusobeno vydlickou (material:hlinik, jina auta to pry maji z jineho materialu) asice byla nejakym zpusobem vydrena, ale dala se opravit diky svarecce hliniku a sikovnym rukam. Nyni je vse OK, prevodovka radi jak ma. Oprava vysla celkem na 5.000Kc za praci.