Avensis - problem s razenim trojky

vše ohledně modelové řady Avensis
Odpovědět
Zdenek Izdny
Člen Týmu

Avensis - problem s razenim trojky

Příspěvek od Zdenek Izdny »

Dobry den, prave kupuji jetou Toyotu Avensis r.v.98, motor 1,6 81kw. Krasny auticko, moc se mi libi, ale mam problem s razenim trojky, uz jsem o tom nekde i slysel, tak nevim zda to neni nejaka casta zavada. Nekdy jakoby tam ta rychlost vubec nezaskocila a neni mozne ji tam zaradit, pak zase to jde zcela bez problemu, zkousel jsem najit system jak ji tam vzdy dostat,ale nenasel jsem. Zda se, ze nema spojitost ani s otackami motoru ani s teplotou. Zajimalo by me zda o tehle zavade nekdo neslysel, cim by to mohlo byt zpusobene a za kolik by se to dalo opravit. Diky za cokoli.
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

mi to dělalo na oplu, byly poškozené synchrony následkem havárie, ,,pravděpodobně,, byl zařazen 3r. st. v momentě nárazu.ale nešla tam dát, jen když se podřazovalo z vyššího na nižší, nahoru tj. z 2 na 3 to šlo normálně, takže jsem to řešil tak , že jsem z hora vždy řadil na 2 a pak na 3 (potřebuješ podřeádit do kopce: máš tam 4 -zmáčkneš spojku-dáš tam 2(nepouštíš spojku)-dáš tam 3 pustíš spojku) byla to pakárna, ale pak jsem si zvyknul tak, že jsem ještě v novém autě řadil timto způsobem :lol: ale ty to třeba budeš mít jinak
Mirosz
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirosz »

Jj, vypadá to na synchrony....zkus vyšlápnout spojku a pak znova za tři :idea:
Toyota Carina E, 2.0 16V, 93kW, 1997 -
http://www.thax.nasiti.eu/carina/index.html
Obrázek Optimismus je způsoben nedostatkem informací.
kufor
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kufor »

pani, je mozne synchrony nejak opravit?
jak je to pracne prosim?
Toyota Celica, ST202, '97
2.0GT 125kW/170hp
krchovman
Řidič
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krchovman »

kufor píše:pani, je mozne synchrony nejak opravit?
jak je to pracne prosim?
no, musíš rozebrat komplet celou převodovku,posundávat kolečka....a určitě by to musel dělat, nkdo kdo tomu né trochu, ale pořádně rozumí( na tom oplu ty synchrony nebyly drahé, ale ta rozborka a zborka by stála 5-6000 tehdá jsem to neřešil)
Zdenek Izdny
Člen Týmu

Ve servisu Toyoty mi rekli, ze trojkovy synchron vyjde na 1300kč bez DPH, dale ze zrejme bude potreba vymenit i dvojkovy a dal dve loziska po 2200kc, za praci chteji 500kc/hod (odhadovali to na 8hodin prace), celkem je tedy zastrel na cca 10000 bez DPH. Jen mi kazdy rika, ze si nakonec reknou nejmin 15tkc.
Zdenek Izdny
Člen Týmu

OPRAVENO

Muj dvorni mechanik (velmi sikovny clovek) to odhadoval take na 3 synchron, objednal jsem ho (854kc s DPH -existuje pouze original) ,ale nakonec ani nebyl potreba, nedorazovani rychlosti bylo zpusobeno vydlickou (material:hlinik, jina auta to pry maji z jineho materialu) asice byla nejakym zpusobem vydrena, ale dala se opravit diky svarecce hliniku a sikovnym rukam. Nyni je vse OK, prevodovka radi jak ma. Oprava vysla celkem na 5.000Kc za praci.
Odpovědět

Zpět na „Avensis“