Mike Stratocaster píše:Chtěl bych zjistit, kolik lidí v ČR jezdí Dieselovou Carinkou...
Mám jí asi 4měsíce a musím, říct, že jsem spokojenej. Jede moc pěkně a papá taky krásně, neni to dravec jako Celica

, ale jsem spokojenej...

Já vlastním Carinu TD sedan (tyrkysová metalíza a plná výbava) od roku 2000, koupeno u nás po prvním majiteli v 60 000 km a zatím žádný problém. Najeto cca. přes 170 000 Km (používám i jiné auto) a potvrzuji tvou spokojenost. Je to r.v. 5/1996, vyrobeno v GB.
Výfuk je do dnešního dne původní, baterka původní vydržela 8 let a tak zatím byly vyměněny jen 2x kosti na zadním stabilizátoru, 1 ks brzdový váleček vzadu (tekl), 1x přední kotouče, 2x desky a 1x nová náplň do klimy (měl jsem od proraženou trubku) a byla vyměněna volnoběžka na startéru (1200 Kč.). Olej měním co 10 000 km (plná syntetika). Filtry (vzduch a klima dle km), samozřejmě rozvody ve 100 000 km. Jinak co se týká motoru , převodovky, spojky i ostatních agregátů vše je původní včetně žhavících svíček a vstřikovacích trysek. Totéž platí o tlumičích a nápravách s výjimkou těch zadních kostí. Obecně je třeba dodržovat pokyny co máš na stínitku sluneční clony řidiče (nevytáčet studený motor a dochlazovat turbo po rychlé jízdě). Jinak je to dle mého názoru velmi kvalitně udělaný vůz, který je prostorný, pohodlný a hlavně max. spolehlivý. Samozřejmě by mohl mít větší výkon, menší náklony v zatáčkách, bezpečnost oproti souč. vozům atd. atd. ale je se třeba podívat na dobu jeho vzniku a to myslím mluví za vše. Pokud byl předchozí majitel v pohodě není, se čeho obávat a v servisu tě prakticky neuvidí. Já využívám servis Toyoty (Havířov) jen na prohlídkové akce na jaro a podzim a zatím pokaždé jen "není co opravovat". Pokud bys měl zájem i o další info není problém.