Carina E combi 2.0Diesel

vše ohledně modelové řady Carina
Odpovědět
Mike Stratocaster
Člen Týmu

Carina E combi 2.0Diesel

Příspěvek od Mike Stratocaster »

Chtěl bych zjistit, kolik lidí v ČR jezdí Dieselovou Carinkou...
Mám jí asi 4měsíce a musím, říct, že jsem spokojenej. Jede moc pěkně a papá taky krásně, neni to dravec jako Celica ;-), ale jsem spokojenej... 8)
fil
Člen Týmu

Příspěvek od fil »

Včera jsem Ti psal, ale zapoměl jsem svůj e-mail, kdybys náhodou měl ten manuál : filip.sojka@agfa.com
Díky
Carina E 2,0 TD
Mike Stratocaster
Člen Týmu

manual

Příspěvek od Mike Stratocaster »

tak manual bohužel nemám, ale zatím jsem všechno potřebné nějak zjistil...
Líbo
Člen Týmu

Příspěvek od Líbo »

Nazdááár! Tak já mam Carinu 2.0 TD asi tak měsíc. Do této doby jsem měl Corolu E10, Sárleta a nyní mam ještě E11 - ale tu má spíš má přítelkyně. Carinu a ještě v TD jsem si vždycky přál, teď se mi jí podařilo sehnat. Když jsem jí koupil, tak měla prasklej rozvodák a vačku na třikrát. Kopil jsem jí za 25.000,- Kč. Tak to jsem musel vzít. Oprava mě vyšla na málo, protože můj bratr je automechanik a specializuje se na dovoz a opravy Toyot. Po opravě mi jezdila dva dny. Jenže chybíčka se vloudila, neustále mi to podfukuje vzduch z válců do chladícího oběhu a vybublává mi voda. ( nevíš náhodou o nějaké hlavě, nebo motoru?) Doufám, že co nejdřív bude jezdit, už se na to těšim, jak malej kluk. Je to supr auto!
Toyota Carina 2.0 TD ,,96"
Toyota Corolla 1.3 ,,99"
Jirka
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jirka »

U TD jsou hlavy docela problém.Ale jinak hodně km přeju.
Líbo
Člen Týmu

Příspěvek od Líbo »

Děkuju, už aby top bylo. :D
Toyota Carina 2.0 TD ,,96"
Toyota Corolla 1.3 ,,99"
cio
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cio »

tak jsem si ji taky pořídil.ještě udělám rozvody a snad mi bude sloužit.rv 1997 2.0 D .ještě mi tam teče servo... :shock:
Štefan Kvašňovský
Člen Týmu

Re: Carina E combi 2.0Diesel

Příspěvek od Štefan Kvašňovský »

Mike Stratocaster píše:Chtěl bych zjistit, kolik lidí v ČR jezdí Dieselovou Carinkou...
Mám jí asi 4měsíce a musím, říct, že jsem spokojenej. Jede moc pěkně a papá taky krásně, neni to dravec jako Celica ;-), ale jsem spokojenej... 8)
Já vlastním Carinu TD sedan (tyrkysová metalíza a plná výbava) od roku 2000, koupeno u nás po prvním majiteli v 60 000 km a zatím žádný problém. Najeto cca. přes 170 000 Km (používám i jiné auto) a potvrzuji tvou spokojenost. Je to r.v. 5/1996, vyrobeno v GB.
Výfuk je do dnešního dne původní, baterka původní vydržela 8 let a tak zatím byly vyměněny jen 2x kosti na zadním stabilizátoru, 1 ks brzdový váleček vzadu (tekl), 1x přední kotouče, 2x desky a 1x nová náplň do klimy (měl jsem od proraženou trubku) a byla vyměněna volnoběžka na startéru (1200 Kč.). Olej měním co 10 000 km (plná syntetika). Filtry (vzduch a klima dle km), samozřejmě rozvody ve 100 000 km. Jinak co se týká motoru , převodovky, spojky i ostatních agregátů vše je původní včetně žhavících svíček a vstřikovacích trysek. Totéž platí o tlumičích a nápravách s výjimkou těch zadních kostí. Obecně je třeba dodržovat pokyny co máš na stínitku sluneční clony řidiče (nevytáčet studený motor a dochlazovat turbo po rychlé jízdě). Jinak je to dle mého názoru velmi kvalitně udělaný vůz, který je prostorný, pohodlný a hlavně max. spolehlivý. Samozřejmě by mohl mít větší výkon, menší náklony v zatáčkách, bezpečnost oproti souč. vozům atd. atd. ale je se třeba podívat na dobu jeho vzniku a to myslím mluví za vše. Pokud byl předchozí majitel v pohodě není, se čeho obávat a v servisu tě prakticky neuvidí. Já využívám servis Toyoty (Havířov) jen na prohlídkové akce na jaro a podzim a zatím pokaždé jen "není co opravovat". Pokud bys měl zájem i o další info není problém.
DJ
Člen Týmu

Příspěvek od DJ »

Tak ja mam svoji Carinu uz zhruba rok, mam 2.0D r.v. 95´ ... je to pohodovy spolehlivy auto ... jen kdyby ji predemnou nemeli snad ty nejvetsi narodni umelci u nas. V pulce cesty z Brna do Prahy mi bouchnul chladic, podfouklo tesneni pod hlavou. Takze vymena rozvodu, tesneni atd. mne neminula. Pak uz bylo jen par drobnosti co ty sefici vymyslely (napr. naletovany kabilky do rozpulenyho vypinace ke stahovani oken ani nezaizolovany) Tak jsem vymenil komplet interier, vcetne calouneni z Cariny z roku 97´. Kdyz jsem v noci po ceste domu sejmul srnku, tak jsem nasledne zjistil, ze se jim asi moc nechtelo sroubovat, protoze vzpera na naraznik byla misto na 4 sroubech jen na jednom, o uchyceni blatniku nemluve. Tak jsem i to opravil a prisrouboval. Načež mi zhruba pred 14 dny prasklo predni okno, jen tak z niceho nic. Tak jsem zajel na vymenu, kde jsem zjistil, ze cely ten plech co je mezi motorem a kabinou (nevim jak se tomu nadava) je pravdepodobne prevarovanej a hooodne spatne odvedena prace. No a jaky z toho mam zatim pocit? Ty co to mely predemnou byly teda poradny matlaci a lituju kazdyho kdo od nich koupi auto. Jinak je to super pohodlny a az na ty jejich chyby spolehlivy auto ... Wow nejak jsem se rozkecal :D
Jan Jaša
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jan Jaša »

Nazdar lidi. Já mám sedana v naftě a nemůžu si stěžovat.Jsem uplně spokojenej. Dělám jen Toyoty.Jěště mám e8 Corollu taky dieselovou a nemá chybu. Jo a co se týká motoru tak ten mám jeden navíc 2,0 TD a prodám ho. Je kompletní a je ho možno odskoušet.Vodu netlačí. Cenu zatím nevím ale dohoda je jasná. Nebudu chtít půl mega :lol: Mám i jiné díly na Corolly a Cariny.Můj tel je 723215289
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

Zdravím "velké bratry Cariňáky" :D měl bych prosbu nějakou dobu pokukuju po nástupci mé corolly E9 sedan (rodinka se rozrostla :wink:) no a náhodou jsem narazil na Carinu KOMBI (je nastránkách http://www.tipcars.com/own/nown/applica ... 1210760950) Je tam uveden motor 2,0 D a výkon 60 KW (myslím si ale že je to 2,0TD dle uvedeného výkonu ) mohl by mi někdo k tomuto typu motoru napsat nějaké info zajímaly by mě výkonové verze, kroutící moment a hlavně původ tohoto motoru předpokládám, že není japonský (z čehož mám trochu obavy) jo a ještě za kolik l se jezdí s velkým kombíkem
Díky RP
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
fil
Člen Týmu

Příspěvek od fil »

Tak sem se kouknul na tu Carinu a počítej s tím, že byla určitě zbořená na předek - na haubně nemá znak Toyoty ( po r. 1996 byl na kapotě, ne na masce) a maska je černá - má být v barvě. Jinak je to určitě TD - podle Kw, sám mám tenhle motor a jestli nejsi závodník tak budeš spokojenej, na to že je to koncepce s nepřímým vstřikem tak jede docela slušně, spotřeba mezi 5,3 - 6 v létě, podle stylu jízdy, v zimě jen město kolem 7,5. Jakej má ten motor původ si netroufnu tvrdit, ale podle mě je to Toyota, je to ten samej diesel co se montoval do Cariny od 92 do 95 ( motor 2C) jen k němu přidali turbo a je z něj 2CT.
Carina E 2,0 TD
RP
Řidič

Příspěvek od RP »

díky moc za info, byl jsem se na ni podívat a vypadá že má najeto tak 2x tolik, než je uvedeno na tacho ,rezavé dvěře a vůbec na mě působila taková hodně vyšisovaná (interier ušmudlaný apod), takže ještě počkám na nějaký lepší kousek, zatím tolik nespěchám.
Jinak jsem našel u polských kolegů že tento motor má 61 KW a max moment 174 Nm ve 2000 otáčkách, spotřeba kombinovaná kolem 6,5l.
Avensis kombi 1,8 linea terra 98´
Corolla 1,3 E11 HB 97´social edition
Subaru Legacy kombi 2,5 GX 01´ 115 KW/223 Nm
Odpovědět

Zpět na „Carina“