Ceny aut v CR

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
prrzka
Člen Týmu

Ceny aut v CR

Příspěvek od prrzka »

Zdravim! Rada bych vedela, proc jsou ceny aut v CR (v Evrope) tak vysoky. Pracuju pro Toyotu v Americe a vim, za kolik dealeri auta od Japoncu nakupuji a za kolik je pak prodavaji a i kdyz pridam 19% dan, tak porad nechapu, jak se muze treba Lexus RX 350 prodavat za 1.4 milionu! Toyota Rav 4 2.4 L tady nestoji ani 500 000 Kc a v CR se zakladni model 2.0 L prodava za 700 000. Muze mi to nekdo vysvetlit? Diky[/u]
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

jednoduchý

Příspěvek od micron »

tož emerika je "trošku" větší, než ČR... kupní síla je vyšší než v EU, víc lídí víc konzumuje...economic logic :twisted:
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
prrzka
Člen Týmu

Příspěvek od prrzka »

To mi samozrejme doslo, jenze treba ten Lexus je predrazenej asi o 600 000 Kc. Kdyz pujdou s cenama dolu, tak se jich prece vic proda... to da rozum.
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

prrzka píše:To mi samozrejme doslo, jenze treba ten Lexus je predrazenej asi o 600 000 Kc. Kdyz pujdou s cenama dolu, tak se jich prece vic proda... to da rozum.
ale kdepak, pokud pudjou s cena dolu tak s ejich prodá max o 15-20% více ale pořád to nebdue takový obrat jako je odber na US trhu, anvíc evropa má jisté "zvláštnosti" - nabízej RX400 za milion a ta "vyšší" třída pro kterou je hlaven určen ho přestane kupovat, protože už nemá punc "drahého" autam,ale stane se z toho "nějakej japonec"...

:) proste evropani jsou snobové, kteří když jemají drahé auto o kterém ostatní ví jak je drahé tak je nezajímá - mluvím ted o vyšší tříde...
dlik
Řidič

Příspěvek od dlik »

prrzka píše:To mi samozrejme doslo, jenze treba ten Lexus je predrazenej asi o 600 000 Kc. Kdyz pujdou s cenama dolu, tak se jich prece vic proda... to da rozum.
to není tak jisté...lexus je chápáno jako luxusní auto a pokud snížíš jeho cenu, tak efekt může být i opačný!Navíc si představ, když by se auta tak rapidním způsobem zlevnily, jak b šly dolů ceny ojetin a jak by to vypadalo na našich malých silnicích a parkovištích! Prostě absolutní kolaps dopravy........ (a to jsou jen některé faktory, které mě teď během pár vteřin napadly --> určitě jich je mnohem víc)
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)

www.kabriolety.com?cc=680
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Toto neplatí pouze o toyotě, ale i o skoro všech lepších evropských autech. Např. BMW řady 7 v nejvyšší výbavě lze (dle jednoho "nezávislého" pořadu) ve Státech pořídit o 1 600 000 Kč levněji, podobné je to s mercedesy i audi.

2 prrzka: každopádně zajímavej nick ;).
Obrázek
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

Pokud by se tu Japonský auta prodávaly za stejný ceny jako v US, půjde Škodovka a koncern s prominutím do hajzlu :D
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
prrzka
Člen Týmu

Příspěvek od prrzka »

Vsem dekuju za odpovedi. Kazdy mate v necem pravdu. Mne jen hrozne vadi, ze doma jsem jezdila 20 let starym autem s prasklym sklem a prosila tatu, aby mi zase zavaril vyfuk a tady si jezdim novou Corollou a vubec me to nerujnuje. Samozrejme, ze vydelavam vic, ale ty ceny jsou o dost nizsi a vlastne v tom aute vypadam jako chudak... :lol:
igor čistič
Navigátor

Příspěvek od igor čistič »

My tady ale chudáci nejsme, jen jsme tak chytří, že ty prachy do nového auta nevrazíme. :idea:
Vítej do klubu... :wink:
Carina E 1,8i kombi "97"
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“