Ceny aut v CR
Ceny aut v CR
Zdravim! Rada bych vedela, proc jsou ceny aut v CR (v Evrope) tak vysoky. Pracuju pro Toyotu v Americe a vim, za kolik dealeri auta od Japoncu nakupuji a za kolik je pak prodavaji a i kdyz pridam 19% dan, tak porad nechapu, jak se muze treba Lexus RX 350 prodavat za 1.4 milionu! Toyota Rav 4 2.4 L tady nestoji ani 500 000 Kc a v CR se zakladni model 2.0 L prodava za 700 000. Muze mi to nekdo vysvetlit? Diky[/u]
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
jednoduchý
tož emerika je "trošku" větší, než ČR... kupní síla je vyšší než v EU, víc lídí víc konzumuje...economic logic
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
ale kdepak, pokud pudjou s cena dolu tak s ejich prodá max o 15-20% více ale pořád to nebdue takový obrat jako je odber na US trhu, anvíc evropa má jisté "zvláštnosti" - nabízej RX400 za milion a ta "vyšší" třída pro kterou je hlaven určen ho přestane kupovat, protože už nemá punc "drahého" autam,ale stane se z toho "nějakej japonec"...prrzka píše:To mi samozrejme doslo, jenze treba ten Lexus je predrazenej asi o 600 000 Kc. Kdyz pujdou s cenama dolu, tak se jich prece vic proda... to da rozum.
proste evropani jsou snobové, kteří když jemají drahé auto o kterém ostatní ví jak je drahé tak je nezajímá - mluvím ted o vyšší tříde...
to není tak jisté...lexus je chápáno jako luxusní auto a pokud snížíš jeho cenu, tak efekt může být i opačný!Navíc si představ, když by se auta tak rapidním způsobem zlevnily, jak b šly dolů ceny ojetin a jak by to vypadalo na našich malých silnicích a parkovištích! Prostě absolutní kolaps dopravy........ (a to jsou jen některé faktory, které mě teď během pár vteřin napadly --> určitě jich je mnohem víc)prrzka píše:To mi samozrejme doslo, jenze treba ten Lexus je predrazenej asi o 600 000 Kc. Kdyz pujdou s cenama dolu, tak se jich prece vic proda... to da rozum.
Naše současná Toyota rodinka...
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)
www.kabriolety.com?cc=680
Toyota MR2 Spider 2002 (barva černá)
Toyota Starlet 1992 (barva šedá)
Toyota Starlet 1992 (barva vínová)
Toyota Corolla Verso 2008 (barva černá)
www.kabriolety.com?cc=680
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Pokud by se tu Japonský auta prodávaly za stejný ceny jako v US, půjde Škodovka a koncern s prominutím do hajzlu
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Vsem dekuju za odpovedi. Kazdy mate v necem pravdu. Mne jen hrozne vadi, ze doma jsem jezdila 20 let starym autem s prasklym sklem a prosila tatu, aby mi zase zavaril vyfuk a tady si jezdim novou Corollou a vubec me to nerujnuje. Samozrejme, ze vydelavam vic, ale ty ceny jsou o dost nizsi a vlastne v tom aute vypadam jako chudak...
- igor čistič
- Navigátor