Nevím, kolik nás tu s dvojkovými Previemi je, ale docela by mě zajímalo, kde a za kolik jste výfuk pořizovali

A proč jsi to nazavařil?maslisko píše: ↑sob 15.08.2020, 22:13 Tak mi dneska ureznul výfuk, potvora. Jedu, jedu a najednou slyším, jak je auto hlučné. Prostě se ulomila trubka na sváru do zadního tlumiče:
2020-08-15_urezly_vyfuk_previa.jpg
Letmo jsem hledal v českých e-shopech a zjistil, že takhle bych asi nějakou druhovýrobu nekoupil. Zachránil mě Ebay, z anglie i s poštou to vyšlo na necelých 2500.
Nevím, kolik nás tu s dvojkovými Previemi je, ale docela by mě zajímalo, kde a za kolik jste výfuk pořizovali![]()
Fiha, toto by bolo mozno aj u mna poriesit, auto obcas pri nizkych otackach cukne, niekedy aj dost. Cievky su 4 ako zistim, ktora má uz toho dost? Ci vymenit vsetky styri (teda ak rozumiem spravne, ze cievka to co vytiahnem z motora tesne predtym ako vysrobujem sviecku. Mozno by to mohlo riesit aj tie moje teple starty. Mozno malo zmysel sem dnes podvecer prist a zacitat sa do fora...Tomixx píše: ↑ned 23.08.2020, 15:49 Ano, chyba 420 a 421. Na nic jineho si auto nestěžovalo.
Civku jsem prostě zkusil, u Fordu Focus 1,6 benzin co mám je
na to jednoduchý test. 40km/h , na čtyřku a plný plyn. Pokud cuká, vadná cívka. Tady to bylo podobný, tak jsem vyměnil 2 cívku (první je už měněna) a je klid. Ani ty chyby, které se objevovaly při klidné jízdě na 5 se neobjevily.
Jinak stará civka byla funkční, jen občas prostě vynechala. Svíčky jsou nové Denso co tam patří.
O katalyzátoru jsem také uvažoval. Myslím, že nový kat dokáže nějaký čas nespálený benzín odfiltrovat, ale časem se zadní lambdy nevejdou do rozsahu a zase bude chyba. Jen má domněnka.
Ten test bude relevantní pouze vyloučí-li se jiné příčiny. Začal bych svíčkama.fsoos píše: ↑pát 15.01.2021, 17:48Fiha, toto by bolo mozno aj u mna poriesit, auto obcas pri nizkych otackach cukne, niekedy aj dost. Cievky su 4 ako zistim, ktora má uz toho dost? Ci vymenit vsetky styri (teda ak rozumiem spravne, ze cievka to co vytiahnem z motora tesne predtym ako vysrobujem sviecku. Mozno by to mohlo riesit aj tie moje teple starty. Mozno malo zmysel sem dnes podvecer prist a zacitat sa do fora...Tomixx píše: ↑ned 23.08.2020, 15:49 Ano, chyba 420 a 421. Na nic jineho si auto nestěžovalo.
Civku jsem prostě zkusil, u Fordu Focus 1,6 benzin co mám je
na to jednoduchý test. 40km/h , na čtyřku a plný plyn. Pokud cuká, vadná cívka. Tady to bylo podobný, tak jsem vyměnil 2 cívku (první je už měněna) a je klid. Ani ty chyby, které se objevovaly při klidné jízdě na 5 se neobjevily.
Jinak stará civka byla funkční, jen občas prostě vynechala. Svíčky jsou nové Denso co tam patří.
O katalyzátoru jsem také uvažoval. Myslím, že nový kat dokáže nějaký čas nespálený benzín odfiltrovat, ale časem se zadní lambdy nevejdou do rozsahu a zase bude chyba. Jen má domněnka.
...teda poviem ti, drastický test