RAV4 hybrid TPMS reset

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
cholerik
Člen Týmu

RAV4 hybrid TPMS reset

Příspěvek od cholerik »

ahoj,
poradíte prosím?
Přehodil jsem kola, origo Toyota, co byly k autu.
Po výměně OK, ale cirka po deseti km tzačala blikat signalizace tlaku v pneu. Po cca 30 vteřinách blikání svítí vždy trvale.
Zkusil jsem reset tlčítko pod volntem. Při zapnutém sytému se nic neděje, zkusil jsem jen pustit zapalování a zatáhnout ručku, taky nic.
Ano po dalším googlení jsem úspěšný nebyl.
dík předem a pokud to tu je, tak prosím za prominutí duplicuty
M
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
kadel
Věčnej rejpal

Re: RAV4 hybrid TPMS reset

Příspěvek od kadel »

Uz jsi tam ta kola nekdy mel? Jestli jo, musis to tlacitko nekolikrat zmacknout. Jestli ne, musis do servisu. Taky jsem si tim prosel, za nahrati druhych kol chteli asi 600. Nahradni kola jsem dostal k autu, takze to vzali jako reklamaci a nic jsem neplatil.
Kasli na duplicitu, aspon se tu neco pise.
RAV4 HSD FWD
cholerik
Člen Týmu

Příspěvek od cholerik »

popravde nevím jestli tam byly, respektive jak dlouho.
K autu byly zimáky a letní, oboje v kompletu
Podle ošpinění přijelo na letních, já ho přebíral ale na zimních.
Najeto mělo 7 kiláků...
Stavím se asi v autorizovaném a budu "reklamovat"
dík
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tak to ti neporadim, jestli auto parujou na prodejne nebo uz na lince. Zkus nastartovat, pockat az to prestane blikat a ruzne pomackat. Kdyz mi jednou v zime rano pokles tlak, tak jsem to mackal a mackal az to prestalo. :-) Budou prezouvat pristi vikend, tak dam vedet.

Jeste bych mozna zkusil nafoukat letni na stejnou hodnotu jako mas zimni. Ale pokud by byl problem jen tlak, pomohlo by to pomackani. Pokudne nejsou kola sparovana s autem, musis do servisu nebo mit diagnostiku
RAV4 HSD FWD
cholerik
Člen Týmu

Příspěvek od cholerik »

hm, auto jsem si odvezl na zimních, které nasadili u prodejce. Letní mi nechali zdarma uložené.
V pátek jsem jel kolem a vyzvedl letňáky a protože se mi je nechtělo uklízet do garáže a dokonce jsem si myslel, že jsou to celoročky, tak jsem to na auto v sobotu loupnul.
Jen mě překvapuje, že i v tom servisu věděli, že to mám přes dvěstě kiláků a nic mi neřekli? Ještě mi to ochotně někde tahali z externího skladu bez objednání.
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
cholerik
Člen Týmu

Příspěvek od cholerik »

utrpěl jsem vítězství, třeba někomu pomůžu.
Nemám to úplně 100% ověřené, signalizace už nesvítí a toho mačání tlačítka bylo více....
Tlačítko je tedy vedle LED, co svítí pod nohy řidiče.
Stačilo počkat, až kontrolka TPMS přestane blikat a bude svítit trvale, pak jsem tlačítko 5x zmáčknul, jednou blikla kontrolka, zmáčknul jsem znovu a je klid.
Motor byl v "READY", ručka nezabržděná, řadička v P.
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
kadel
Věčnej rejpal

Příspěvek od kadel »

Tak vitezstvi. Ja vim, ze jsem to taky musel mackat jak divej. Snad se ti to zas nerozsviti jako mne :-).
RAV4 HSD FWD
rafkař
Manager Týmu

Příspěvek od rafkař »

cholerik píše:utrpěl jsem vítězství, třeba někomu pomůžu.
Nemám to úplně 100% ověřené, signalizace už nesvítí a toho mačání tlačítka bylo více....
Stačilo počkat, až kontrolka TPMS přestane blikat a bude svítit trvale, pak jsem tlačítko 5x zmáčknul, jednou blikla kontrolka, zmáčknul jsem znovu a je klid.
No, stačí aby si se autem přiblížil k té druhé sadě co ji máš někde v garáži, auto najde ventilky které má v paměti v blízkosti a přestane to svítit. Auto nepozná kde jsou, jen musí být poblíž v předepsaném tlaku. Až vyjedeš tak to začne zase svítit.
Já je mám všechny v dojezdoffce, kola si přehazuju sám kdy chci a jebu na ně. Nejsem blondýna abych nepoznal defekt. A jezdit pořád do servisu nechci.
RAV4 HSD AWD 2018
ex-RAV4 4gen 2.0 Multidrive Valvematic 2013
martinw
Řidič

Příspěvek od martinw »

rafkař píše:
cholerik píše:utrpěl jsem vítězství, třeba někomu pomůžu.
No, stačí aby si se autem přiblížil k té druhé sadě co ji máš někde v garáži, auto najde ventilky které má v paměti v blízkosti a přestane to svítit. Auto nepozná kde jsou, jen musí být poblíž v předepsaném tlaku. Až vyjedeš tak to začne zase svítit.
Já je mám všechny v dojezdoffce, kola si přehazuju sám kdy chci a jebu na ně. Nejsem blondýna abych nepoznal defekt. A jezdit pořád do servisu nechci.

A neda se ta blbost nejak uplne deaktivovat ? klidne si z ciny objednam maly display kde uvidim rovnou tlaky pneu, ale tohle mi neprijde jako uzivatelsky privative... https://www.amazon.de/gp/product/B01M09 ... 7111081031
cholerik
Člen Týmu

Příspěvek od cholerik »

2 rafkař
dík za názor, kola mám v garáži mimo dům, tak se s nimi auto potká až na podzim, nebo vlatně když pojedu pro káru.
Ale přeci kvůli tomu je v autě to tlačítko?
Nevím, jsem ve stadiu pokusů, třeba jsem to jen dočasně odmáznul: od nulování mám ujeto 180 km a zatím dobrý.
Čas ukáže, BTW, to s tou rezervou mě fakt pobavilo (já věděl, že už jsem k TPMS u RAV někde cosi četl), typická ukázka, kam nás EU tlačí v nesmyslech
Když už jsem si vlákno založil, tak další zkušenosti připíšu v případě, že se to zase pokazí.

chlapi, ještě hloupej dotaz vzhledem k předpovědi počasí. zmiňovaná kola dodaná k autu jsou Bridgestone Ecopia 422 plus. Na boku to má logo M+S, ale hora s vločkou tam není, takže je to podle naší legislativy "zimní", respektive celoročka?
Vím nic moc v létě, nic moc v zimě, sám bych to asi nekoupil, ale když to do mě někdo nahuláká nebo já do někoho před koncem března na sněhu, ledu atd, pro pojišťovnu je to cajk, správně?
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
Corolla2014
Věčnej rejpal

Příspěvek od Corolla2014 »

cc
Naposledy upravil(a) Corolla2014 dne čtv 07.09.2023, 13:56, celkem upraveno 1 x.
cholerik
Člen Týmu

Příspěvek od cholerik »

corolla: děkuju
bylo T27 nafta 2011kombi
aktuálně RAV4 na baterky
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“