mám absolvovanou prohlídku po 90.000km (Avensis T27, 2.0 D 91kw) a překvapila mě výměna zadních brzdových desek. Tedy lépe řečeno nepřekvapila, protože u předešlého Aurise se měnily už po 60.000km.
Jak vidno, ty zadní brzdy Toyotě nějak nejdou

Veris tomu servisu ? Toyota nepouziva signalizaciu na palubke (kablik na dosticke), ale lacnejsie riesenie - zvukovo (take fasa skriabanie).kanas píše:Zdravím,
mám absolvovanou prohlídku po 90.000km (Avensis T27, 2.0 D 91kw) a překvapila mě výměna zadních brzdových desek. Tedy lépe řečeno nepřekvapila, protože u předešlého Aurise se měnily už po 60.000km.
"klepkanie" - tuhle jsem viděl na "trubce" video jak borec mazal do děr, kterými prochází takové dlouhé šrouby na předních brzdách velmi tuhou vazelínu. Třmeny se pak pohybovaly ale velice "zatlumeně". Klepkání nehrozilo. Prý se to musí mazat pravidelně.CommonUser píše:kanas píše: BTW Brzdy su od BOSCHu (cely system), ale Toyotu tymto neobhajujem. Je to ich produkt. Brzdi to dobre, ale to klepkanie ...
- vzadu doštičky zvukovú detekciu nemajú...CommonUser píše:Veris tomu servisu ? Toyota nepouziva signalizaciu na palubke (kablik na dosticke), ale lacnejsie riesenie - zvukovo (take fasa skriabanie).kanas píše:Zdravím,
Pocul si nieco ? Sotva, ze. Menil som sam pri asi 110tkm, ale nemusel som este. Len som to uz mal kupene a rozobrate ...
Samozrejme aj zalezi ako jazdis.
BTW Brzdy su od BOSCHu (cely system), ale Toyotu tymto neobhajujem. Je to ich produkt. Brzdi to dobre, ale to klepkanie ...
- Mozno nie cez ten bazmek, ale zodratu dosticku pocut.slabostka píše: - vzadu doštičky zvukovú detekciu nemajú...
- "sliding pins" teda vodiace trne treba mazať pravidelne - ATE plastilube alebo silikonova pasta...
- brzdy kontrolovať pri výmene kolies sezonne - najlepšia príležitosť minimalne ľahko skontrolovať stav doštičiek
- doštičky nemusia byť len zošúchané sú aj iné chyby keď ich treba vymeniť