lambda sondy?

vše ohledně modelové řady Yaris
enikah
Člen Týmu

lambda sondy?

Příspěvek od enikah »

dobry den,

mam yariska rocnik 2009, 1.33 a pred par tyzdnami mi v strede jazdy, po niekolkych kilometroch zacala svietit zlta kontrolka motora. Nakolko sa jazdne vlastnosti nezmenili, na motore nic nebolo pocut, pokracovala som az do garaze s tym, ze po vikende pojdem do servisu. Dosla som v poriadku. NIekolkokrat som skusala znovu auto nastartovat vsetko sa tvarilo normalne, akurat kontrolka motora svietila stale. Cez vikend som ho tiez este nastartovala v poriadku. V pondelok, ked som chcela auto odviezt do servisu, mi vsak uz nenastartovalo. Tocit tocilo no motor sa nechytil a musela som zavolat odtahovku. V servise mi auto zdiagnostikovali s tym, ze treba vymenit bateriu a sviecky. Bateria sa mi moc nezdala, lebo ved ziaden problem som predtym so startovanim nikdy nemala. Kedze som vsak mala este povodnu, dala som si to vsetko vymenit nech mam pokoj.
O necele dva tyzdne sa mi znova po niekolkych kilometroch jazdy rozsvietila zlta kontrolka motora. Takze znova do servisu, tentokrat yarisko bez problemov dosiel do servisu sam. Znova diagnostika a ze vraj mam zle oboje lambda sondy a treba ich vymenit. cena no vysoka :( Najma neviem ci si mozem byt ista ci tentokrat to bude skutocna pricina. Nechce sa mi skoncit s tym ze do auta a do novych suciastok vrazim tazke prachy a nakoniec bude pricina niekde uplne inde. Je mozne ze mi odisli oboje lambda sondy? Nemam ani nejako vyssiu spotrebu, na tuto zimu primeranu. Nemala by som servisakov pred vymenou poziadat este aby mi pozreli aj nieco ine?
Este jedna vec ale neviem ci s tym suvisi. Zda sa mi, ze zlta kontrolka sa rozvietila vtedy a po tom, co som ventilator na kureni pridala na vyssi stupen - 3-4. Normalne mam 1-2. Mozno vsak len zhoda nahod.
Jaj a este mi zacal motor zrat olej... cca 10tis km a musim asi liter dolievat...
aczasa
Věčnej rejpal

Re: lambda sondy?

Příspěvek od aczasa »

Hmmm.. Pak sis asi nakonec odpověděla sama.. :-( začalo to žrát olej.. Ten dobře zalepuje lambdy, ale hlavně katik. Myslím, že servis odstraňuje následek a ne příčinu oběma lambdami. Rozhodně bych chtěl po servisu vidět protokol s výstupem obou lambd.. Je možné, že obě dávají a chyba je catalyst system efficiency below treshold což může být právě ten katik.
Topení s ničím nesouvisí. :-))) a bohužel je pravděpodobně motor na kraji zhroucení viz články o 1.33 motorových problémech..... :-/
Back in Czech.
enikah
Člen Týmu

Příspěvek od enikah »

MOtor? :O ved mam len 100 tis km najazdenych a jazdim setrne. A na chode motora nic nebadat :(

Skusim si od nich vypytat hned v pondelok teda vsetky hlasenia chyb a reporty co k tomu maju...

vies prosim nejaky link na clanok pripojit? asi neviem spravne googlit, nedari sa mi nic najst
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Mělo by to být tady na fóru.. Ale 100k km je tak akorát na první možný problém s lambdou, takže je možné, že jedna odešla.. Ale jak říkám.. Pusť se trochu do nich ať ti vše ukazují a když to po krátkém čase zase začne, tak hned reklamuj... Aby to pacholci jen nemenili.. A nemenili.. A nemenili.. Za tvoje peníze..
Back in Czech.
satanda
Navigátor

Příspěvek od satanda »

Vidím že problém s olejem na 1,33 l motoru nemám jen já, najeto cca110500 km a musím také dolévat, to mi hlava nebere kde je problém :(
Toyota Yaris Dream(2010) 1,33 Dual VVTi 74KW
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ovalita válců. Doporučuji otevřít a vložky... Pak vydrží dalších 200 k km... :-/ ten motor je zvláštně citlivý..
Back in Czech.
enikah
Člen Týmu

Příspěvek od enikah »

co sa tyka zrania oleja som nasla tieto videjka:

https://www.youtube.com/watch?v=7Ef2hYmcZzA

https://www.youtube.com/watch?v=1Z4yek9oTfE

aczasa - asi myslis tu pricinu co je na tom prvom videu? tesniace kruzky alebo ako to nazvat?

som rozmyslala ze si dam streknut take to aditivum na ich regeneraciu a pripadne teda vymenit ten strekovaci ventil ci ako sa to vola...
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ano a nepomůže. Protože aditivum docpe díru, ale problém nevyřeší.. Za chvili se to dneska znovu.. Takže lepší dát vložky i s praci 20k CZK a jezdit
Back in Czech.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

Kontrolka sa rozsvieti a vypíše chybna lambda často a z 99% to nie sú lambdy. Nakoniec zvykne ako prvá odísť tá prvá a tá druhá vydrží o hodne viac. lambda sonda sa dá pomerať aby sa nemusela meniť zbytočne. Lambda nemá nič spoločné so zlým štartom - bez lambdy auto funguje úplne v pohode akurát je spotreba trošku iná....
Takže by som zmenil servis, hľadal by som servis kde robia diagnostiku ale nie štýlom vymeníme čo vypisuje diagnostika... Lambdy premerať, cievky premerať, sviečky vymeniť, skontrolovať čidlo pozície kľukoveho hriadeľa, napnutie rozvodovej reťaze....
1l na 10 000km nieje až tak veľa.. s tou generálkou motora by som počkal ... na to je vždy čas...
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Suzuki Vitara 1.4 boosterjet A/T 2018
Auris HSD 2012
Nissan Almera Tino CVT 2002 LPG Zavoli
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Tvl slabostka uz jdi do prdele ty jitrnice.. Příspěvek nula, zmatení sto a hodnota vůbec nic... Unda blok
Back in Czech.
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

enikah
ke spotřebě oleje http://corolla-club.ru/tsb/EG-0095T-1112_IR.pdf překlad je tvůj problém
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

enikah
pokud to žere olej nech změřit komprese na valcích. Dobrý mechanik zná postup jak dignostikovat vadné pístní kroužky, nebo problém s netěsnými ventilmi. Jinak Slabostka má pravdu v tom, že LS se musí proměřit, ale ta diagnostika má svůj postup a oscilo průběh s hodnotami jak pro 1. LS před katem, tak pro 2. LS za katem. Můj názor je, že motor má problém jak je uvedeno v TSB od rusáků :cry:
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

aczasa píše:Tvl slabostka uz jdi do prdele ty jitrnice.. Příspěvek nula, zmatení sto a hodnota vůbec nic... Unda blok
- k téme niečo máš? Ty odporúčaš GO motora :bigups: .... ja teraz niečo iné.... nechaj to na zadávateľovi témy nech sa rozhodne :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Ty nic nedoporucujes jsi jitrnice..
Back in Czech.
slabostka
Věčnej rejpal

Příspěvek od slabostka »

aczasa píše:Ty nic nedoporucujes jsi jitrnice..
- to je mozne ze som ked to tvrdis ty :D Ale tvoj nazor ma nezaujima pokial si neschopny cokolvek vyargumentovat. A to ty niesi. Tak cau. :D
Prius plug in 2024
RAV4 HSD AWD 2021
Auris HSD 2012
Fiat Punto CVT 2000
Odpovědět

Zpět na „Yaris“