Celica st162 (4gen) - vyber tlumicu (+poptavka dilu)
Celica st162 (4gen) - vyber tlumicu (+poptavka dilu)
Ahojte. Prosim neresil někdo z vas nakup všech tlumicu na 4 generaci (1987) ted v poslední době? Chtel bych koupit OEM (origo) ale bohužel jak to tak vypada tak po hodinách surfovani po EU a USA eshopech to vypada, ze s OEM se muzu rozloucit. Nemá někdo typ kde ještě koupit OEM dily na 4 generaci? Pripadne i nejake jiné typy jak na to? Mam ke každému tlumici asi 10ruznych vyrobnich cisel a nevim jak se v nich vyznat atd...pripadne typ na nejakou kvalitni nahradu, ale nevim nevim, co jsem tam dal a bylo to koupeno v CZ tak to slo do kopru za par roku. Ted to chci difinitivni. Ještě jsem narazil na to, ze je mozne dat do st162 tlumice z st182 ale musí se prevrtavat otvory. Nemate někdo blizsi zkusenosti s touto upravou?
PS: pokud někdo ma doma nejake dily na 4 generaci - hodte mi info, něco bych nakoupil (interier a další drobnosti)
PS: pokud někdo ma doma nejake dily na 4 generaci - hodte mi info, něco bych nakoupil (interier a další drobnosti)
> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
www.alkohol-tester.cz - Shop s alkohol testery / www.xenony.in - Shop s xenony & bixenony / www.plachty.as - Plachty na auta / www.tuning.as - Webik o autech
Re: Celica st162 (4gen) - vyber tlumicu (+poptavka dilu)
Ahoj zadní jsem sháněl tuze dlouho, ale kod na Kayaba zadní je LEFT 334006, Right 334007 (nebo obráceně, mám to na takovým užmoulaným papírku) Sehnal jsem je na mister-auto.cz, ale myslim, že byli i na MJauto, ale dražší. Přední kaybovo patronu jsem koupil bez problémů v intercars.
Ahoj diky za echo! Ten zadek to je supr. Shanel jsem Tokico co tam byly origo. Jenze jsem nikde na svete nemohl najit kloudneho dealara co by mel vubec k dispozici katalog. Ikuta Masimoto z Tokico mi sice poslal cisla dilu ale take napsal ze mam jit k lokalnimu prodejci ale bohuzel
pak uz se neozval. Google ten tokico hleda jen v rusku... Na ty Kayaby jsem se take dival. Jen tedy u toho predku nechci davat patrony kvuli stavu zbytku dilu. Jak jsi resil gumove segmenty - dorazy a chranice? I to je docela raketa za origo a hlavne nejsou skladem. No uvidime. Nechce se mi verit ze nekde na svete by jeste nebylo par kousku skladem. V hollandsku jsem nasel predni jen jeden. Jsem hrozny osel. Dva roky jsem pocitve hazel drobaky do pokladnicky a mezi tim to zmizelo z trhu. Pred tim meli predni jeste bezne v cr. Taky musim proverit tu kompatibilitu dilu z st182. Udajne se daji prevrtat horni casti - jedna dira. Jen netusim jak nasledne s temi gumovymi segmenty...

> Celica 2.0 GT | 3SGE | Oldschool <> Celica 1.8 GTS | VVTL | Newschool < RAV4 2.Dv.
Já tam měl Kayaby, tak sem je tam dal zas, pravda přední patrony byli myslim z dieslové Cariny (asi měli jinou charakteristiku tlumení). Gumové komponenty jsem použil stávájící, nebyli výrazně zteřelé. U té záměny s T18 bych viděl problém v těhlici, a předpokládám, že T16 má menší misky pro uložení a prevděpodobně by si mohl změnit (geometrii Mc phersonu- nevím jak to jinak nazvat). Koupíš nové horní uložení pro T16 a použiješ tlumič pro T18, ale před touhle myšlenkou bych změřil díru,(nikdy jsem neviděl na živo jinou celicu než 4 a 7 generaci) tahle kombinace mi přijde nejschůdnější na experimentování, protože díry pro uchycení na těhlici se ještě dají upravit, ale co se stane s tou geometrií netuším. S Kaybama mám nalétáno asi 1500km a spokojenost. S tyma předkama budeš ještě asi pěkně kouzlit, když nebudeš chtít jít do patrony.
Ps: Zkusim se kouknout do vraku jestli by náhodou nebylo uložení patrony v lepším stavu, ale nemůžu bohužel slíbit kdy.
Ps: Zkusim se kouknout do vraku jestli by náhodou nebylo uložení patrony v lepším stavu, ale nemůžu bohužel slíbit kdy.
- 29Carlos
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Máš SZ.Ditri píše:Ahojte. Prosim neresil někdo z vas nakup všech tlumicu na 4 generaci (1987) ted v poslední době? Chtel bych koupit OEM (origo) ale bohužel jak to tak vypada tak po hodinách surfovani po EU a USA eshopech to vypada, ze s OEM se muzu rozloucit. Nemá někdo typ kde ještě koupit OEM dily na 4 generaci? Pripadne i nejake jiné typy jak na to? Mam ke každému tlumici asi 10ruznych vyrobnich cisel a nevim jak se v nich vyznat atd...pripadne typ na nejakou kvalitni nahradu, ale nevim nevim, co jsem tam dal a bylo to koupeno v CZ tak to slo do kopru za par roku. Ted to chci difinitivni. Ještě jsem narazil na to, ze je mozne dat do st162 tlumice z st182 ale musí se prevrtavat otvory. Nemate někdo blizsi zkusenosti s touto upravou?

dikes moc za echo. Ja prave koukal na zahranicni fora (http://www.st162.net) a tam borci resili, ze z st182 pasuje po lehke upave na podvozek vice méně vse. Staci pry prevrtat diru na horni uchyceni. Pruziny a vrch bych nechal puvodni z st162 tak by snad mohlo. Skoda, ze to nikdo nemel v ruce ohledne toho jestli tam nejsou i jiné delky zdvihu atd....Na foru co jsem to zjistoval - tak mají dementni způsob 5 postu nez se muzes ptat takze se tam moc zjistit neda...uvidíme. co se tyka te kvality tak Kayaba objednana ze zahranici by snad mohla byt ok. Jinak srovnani nahrad zakoupenych v CR vs OEM dily - to je totalne tristni. Nejlepe jde videt na kostech pro 7 generaci. Jakakoliv nahrada - 10-15tis km > max. Z auta jsem vytahoval origo kosti po 140tis km. Ted uz mají nove origo nalitano dalších 50tis a jsou porad OK. Predpokladam, ze je to tim, ze cesky/polsky/rusky trh je zaplaveny fejky - kdy ani mechanik si nemůže byt jisty zdali mu dodavatel nahodou nedodal něco s jinou nalepkou. Je v tom dobry brajgl..proto resim OEM. Mel jsem zajímavou debatu s dcerkou člověka který dodava zelezo tovarnam na dily. Pry nez ten vagon dorazi z vykupny do zpracovani - je mu několikráte zvysena sarze kvality kvůli kseftu. Tzn ani manici v tovarne co to delaji netusi z ceho vlastne toci kusy...tomu co je vyrobeno v evrope tedy neverim ani ň. Idealne made in Japan...
Ahojte, pokud se nepletu tak já objednával zadní tlumiče z T18 na moji T16, jediné co jsem musel, tak zvětšit otvory na uchycení těhlice na nových tlumičích o nějaký milimetr, horní uložení tuším komplet nové na T16.
Ale je fakt že já mám 1,6, ne dvoulitr, takže nevím jak moc je ten podvozek rozdílný.
29Carlos: máš nějaký tip?
Ale je fakt že já mám 1,6, ne dvoulitr, takže nevím jak moc je ten podvozek rozdílný.
29Carlos: máš nějaký tip?

Toyota Celica AT160 4th Generation, 4age-power
Toyota Corolla E9 1.3 Hatchback 4-door
Facebook - SeeJ. Photography
Matejcek nema OEM dily...jinak SeeJ - ta 2.0 ma stejny podvozek jak 1.6 jestli mohu poprosit zkus si vzpomenout - ten horni uchyt jsi menil v predu nebo v zadu? Prevrtaval se predek nebo zadek? Co pruziny?
Ja mam info - predek bez uprav zadek se vrta. Zajimalo by mne i co prouziny. Zdali jsou stejne anebo ne. A pak také zdali sedi horni siletnblok z st182 do st162 do karoserie...Jinak diky moc za reakce!!! Kazde info vitano!
Ja mam info - predek bez uprav zadek se vrta. Zajimalo by mne i co prouziny. Zdali jsou stejne anebo ne. A pak také zdali sedi horni siletnblok z st182 do st162 do karoserie...Jinak diky moc za reakce!!! Kazde info vitano!
Pokud se nepletu tak sem měnil horní uložení tlumiče, vpředu i vzadu. Obojí na T16. Pružiny sem nechal původní jen sem si je nechal opískovat a komaxitovat... V předu se mi podařilo sehnat ty patrony a dozadu tuším KYB. Na nich sem akorát musel zvětšit díry na uchycení těhlice.
Jestli je nutná úprava kastle kvuli tlumičům z T18 na t16 to nevím?! To se mi nepodařilo zjistit, tak jestli o tomhle někdo víte víc?
Ale už si fakt nevzpomenu odkud jsem to bral/našel, je to už nějakou dobu.
Pokud někdo potvrdí že se tam dají dat komplet tlumiče z T18 bez větších zásahů, tak bych šel dnes rovnou do nějakých "sportovních".
Jestli je nutná úprava kastle kvuli tlumičům z T18 na t16 to nevím?! To se mi nepodařilo zjistit, tak jestli o tomhle někdo víte víc?
Ale už si fakt nevzpomenu odkud jsem to bral/našel, je to už nějakou dobu.
Pokud někdo potvrdí že se tam dají dat komplet tlumiče z T18 bez větších zásahů, tak bych šel dnes rovnou do nějakých "sportovních".
hoj diky za info. Jestli tomu rozumim dobře tak si daval:
- dopředu patrony do original tlumicu st162 + horni ulozeni nove st162
- dozadu KYB ze st182 + horni ulozeni st162 které bylo potřeba prevrtat
tzn. ciste teoreticky dozadu jdou dat po uprave z st182..predek udajne bez uprav st182
v tlumich mam jakz takz jasno
ještě mi nejsou jasne ta ulozeni. Blby je, ze originaly nejsou. Davat z st182 znamena menit i pruziny (asi) a je to fakt raketa. Ulozeni + prachovky a ostatní dily .....Nekde v ameru jsem videl, ze se snad daji sehnat ulozeni na st162 od KYB. Pro zajimavost ceny origo dilu st182 na http://www.toyota-pieces.com/
- predni tlumic 84E
- zadni tlumic 103E
- zadni ulozeni tlumice + prachovka 127E
- dopředu patrony do original tlumicu st162 + horni ulozeni nove st162
- dozadu KYB ze st182 + horni ulozeni st162 které bylo potřeba prevrtat
tzn. ciste teoreticky dozadu jdou dat po uprave z st182..predek udajne bez uprav st182
v tlumich mam jakz takz jasno
ještě mi nejsou jasne ta ulozeni. Blby je, ze originaly nejsou. Davat z st182 znamena menit i pruziny (asi) a je to fakt raketa. Ulozeni + prachovky a ostatní dily .....Nekde v ameru jsem videl, ze se snad daji sehnat ulozeni na st162 od KYB. Pro zajimavost ceny origo dilu st182 na http://www.toyota-pieces.com/
- predni tlumic 84E
- zadni tlumic 103E
- zadni ulozeni tlumice + prachovka 127E

Je to jak rikas, jen v zadu ne horni ulozeni ale spodni diry na srouby, ktere drzi tehlici.