Takže když budu mít Range na nule, tak s tím mohu klidně dalších 50 km pokračovat?

Nevim jak ostatní, ale já nejsem optimista v tom co po těch letech se usadilo na dně nádrže a čím méně nafty, tím větší šance že to čerpadlo natáhne.matus69 píše:preco by mal filter natiahnut nejaky sajrajt?
Áno, je to tak. Predpokladám že to má chrániť zábudlivých vodičov pred tým, že ostanú vidieť na ceste mimo civilizácie resp. pred nasatím spodku nádrže do pal. systému. Keď som raz neplánovane vyjazdil "range" na nulu a ešte som išiel na rezerve cca 10 km, dotankoval som cca 55 litrov.xtreo píše:Jaké máte zkušenosti s ukazatelem dojezdových km? Trochu mě dneska zaskočilo, když začalo svítit hladové oko a Range ukazoval pouhých 40 km, přičemž jsem najel (po městě) tak 34 km a už mi svítil Range 1 km a s tím jsem i dojel na benzínku, kde jsem natankoval 53 l. Přičemž podle manuálu by objem nádrže měl být 60 l. Tudíž jsem tam měl mít ještě 7 l, takže něco skoro ke 100 km.
Takže když budu mít Range na nule, tak s tím mohu klidně dalších 50 km pokračovat?
Naprosto souhlas, dojíždění na doraz, obzvlášť u nafty, je zbytečný risk, ale každý ať si dělá co je libo. Proč by měl natáhnout bordel? No protože tam za ta léta nějaký nejspíš je.....Citron píše:Nevim jak ostatní, ale já nejsem optimista v tom co po těch letech se usadilo na dně nádrže a čím méně nafty, tím větší šance že to čerpadlo natáhne.matus69 píše:preco by mal filter natiahnut nejaky sajrajt?
Stejně se chová i T25 ...aspoň ta mojeMatGO píše:.... Lexus po dotankovani nastavi dojazd podla udajov z predosleho cyklu.