Auris nebo Yaris? prosím info o Auris! - Vyřešeno

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Munga
Člen Týmu

Auris nebo Yaris? prosím info o Auris! - Vyřešeno

Příspěvek od Munga »

Ahoj - prosím o pár postřehů a je to pro mne celkem podstatné. Přecházím sem z focus fora poté co mi jeden z mích fokoušů po dlouhém životě umřel.
Po pročítání fora si už s Toyotou nejsem tak jist a měl bych pár otázek - zkusím to co nejstručněji:
Vzhledem k životnosti moderních dieselů a známého v Toyotě přecházím po letech pro druhé auto do rodiny k benzínu.
Mám nabídku na Demáče Yaris 1,33 Active Super Desing 4/2014 18tis najeto a Auris NG 12 1,33 Active 25tis najeto. Auris by stál o 31500kč víc.

Auto bude určené na kratší trasy. Za Auris jsou pro mne přednosti podstatně lepší podvozek,desing vnitřku,aut klima,prostor,podobná spotřeba s Y - prostě mi přijde že za těch 31tis navíc je lepší poměr cena/výkon . Materiál interiéru obou vozů celkem zklamal,ale to je subjektivní.
Po pročítání vláken jsem ale znejistěl že moje představa o tom že auto sice drahé,ale bude jezdit 10let bez oprav jako staré Toyoty je zřejmě blbost.

1)Existuje zde nějaké aplikace kde po zadání VIN zjistím celkovou konfiguraci vozu jako je třeba u Ford?
2)Dříve jsem někde zaregistroval článek,, Auris-první Toyota která rezne" - Jak jsou na tom s kvalitou současné T a hlavně Auris(je rozdíl oproti Yarisu? )Je to pravda?
3)Co ty světla - fakt to auto blbě svítí ???
4)Propojení tel přes Bt - máme anroidy Honor3 c verze 4.2.2 a S3 neo kitkat (bude to fungovat)? Nenapadlo mne že by nešlo spárovat tak jsem nezkoušel.
5)Spotřeba - o 1,33 se toho moc v testech nepíše a když tak tam jsou celkem rozdíly,Je to větší rozdíl proti Yarysu? Praha jižní spojka + okresky 90%

Tlačíto hledat moc nefunguje a pročítal jsem jak šlo -sorry jestli spamuju,ale musím se rychle rozhodnout.
Já si celkově myslel že je toyota drahá,ale nešáhnu na ní...Jde mi hlavně o budoucí náklady a životnost...Prosím reakce jen o faktech a vlastních zkušenostech a ne o pocitech 8) Díky
Naposledy upravil(a) Munga dne ned 26.07.2015, 22:26, celkem upraveno 1 x.
Čepo
Věčnej rejpal

Re: Auris nebo Yaris? prosím info o Auris!

Příspěvek od Čepo »

Já osobně bych šel do Yarise 1,33. Auris je těžší, možná při obsazení 1-2 osoby by to ještě šlo. Na to co jezdíš se mi jeví Yaris vhodnější. Toť můj subjektivní názor :)
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Munga
Člen Týmu

Příspěvek od Munga »

Bod č 3/ vyřešen - dostal jsem dnes Yarise na zkoušku a připojení tel. ok
To bude stejné jako v Aurisu
Tygr
Věčnej rejpal

Příspěvek od Tygr »

Auris je moc příjemne auto už od R. 2010, 1.6 valvematic treba 6kvalt je fajn. Toho co se pise bych se úplne tolik nebál. Ale s 1.33 je to utrpení. Za mne urcite Yarda.
Kup si Toyotu a zustanes s ni navzdy a Celica je srdecni zalezitost:o)
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

Pokud nejsi závodník tak 1.33 v Aurisu taky stačí ale když chceš předjíždět budes ho muset točit , tady jde spíše o velikost jestli ti velikostně bude stačit yaris tak s tímto motorem je to pekně svižný autíčko. já vzhledem k rodině už vyhlížím spíš aurise yaris začíná být malý ale na ježdění do práce a po městě to stačí ...
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
Munga
Člen Týmu

Příspěvek od Munga »

Co poruchovost : budu ho mít spoustu let . Yaris je celkem jednoduché a vyhlášené auto. Co Auris - je kvalita srovnatelná?
ToyotaP65
Člen Týmu

Příspěvek od ToyotaP65 »

s kit kat androidem připojíš jen telefon,navigaci z telefonu ne:-(
Corolla SD TechStyle 1,6 automat 2019
Auris TS 1,6 2015-2019 ex
nissan tiida 2008 - pořád jezdí
nissan almera 2001-2008 ex
škoda 6x 1989-2001 ex
Wario
Řidič

Příspěvek od Wario »

myslím že poruchovost je na srovnatelné urovni vzhledem k pořizovací ceně si yaris možná déle drží cenu ...
Yaris 1.3 VVT-i 2006 Orange
Munga
Člen Týmu

Příspěvek od Munga »

Vyřešeno - vzal jsem pro pani Yaris.
To je škoda že nejde připojit navigace,ale hlavně že de telefon.
Navigaci tam nemám nahranou a škoda ten display nevyužít,ale Toyota má ten prográmek přepálenej - dá se to řešit jinak??
Odpovědět

Zpět na „Auris“