Včera večer ve Středohoří :-/

Tlachání o všem - bez zaměření!
Odpovědět
Jimmi
Věčnej rejpal

Včera večer ve Středohoří :-/

Příspěvek od Jimmi »

Tak jsem včera kolem desáté večer projížděl Českým Středohořím směr Praha. Byla tma jak v pytli, jemně mžilo (tj. pěkně nasmrkáno) a v esíčku s odbočkou na Milešovku se to stalo.
Přede mnou jela standardní bílá dodávka, asi Transit nebo co. Před oním místem je krátká rozšířená rovinka s 12% stoupáním, kde se dá předjet pomalu se vlekoucí kamion. Přemýšlel jsem o předjetí té dodávky, ale protože nahoře za zatáčkou jsem tušil několik pomalých kamionů, tak jsem to zbytečně nerval.
Předtím ta dodávka jela v koloně bez rozestupu, ale tady si prostě udělala trochu mezeru, což asi zachránilo pár lidí. Náhle ze zatáčky vyrazilo bokem auto, předek na té dvojité čáře, zadek skoro ve škarpě v našem směru. Ten člověk to srovnal tak metr před tou dodávkou, ta ani nestačila začít brzdit. Já na to taky jen nevěřícně zíral, byl to zlomek sekundy.
Kdybych tu dodávku předjel, asi by mě smetl. A kdyby si ta dodávka nenechala tu mezeru, byli v sobě.

Přikládám náčrt situace z daného místa. Takhle na obrázku z googlu to ani nevypadá, ale ta zatáčka je fakt ostrá (nahoru na dvojku) a je tam 12% stoupání v celé délce (z protisměru tedy klesání, logicky). Je tam seshora také omezení na 50km/h.
Ještě pro úplnou názornost, jak to tam zhruba vypadá v noci 8)
Přílohy
stredohori1a.jpg
(150.95 KiB) Staženo 1352 x
Stredohori2a.jpg
(238 KiB) Staženo 1352 x
stredohori1b.jpg
(22.96 KiB) Staženo 1352 x
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
29Carlos
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Re: Včera večer ve Středohoří :-/

Příspěvek od 29Carlos »

biscuit píše:To je za Borislavi? Pletu si furt Velemin a Borislav.
Na Prahu je to z Bořislavi na Velemín.
Ten Velemín je tak debilní vesnice, že jsem si do dneška myslel, že se to splíst nedá... :mrgreen:
Jakub Krčma
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jakub Krčma »

Jo, driftovani na silnici nepatri... :-)
29Carlos
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 29Carlos »

Jimmi píše:Tak jsem včera kolem desáté večer projížděl Českým Středohořím směr Praha. Byla tma jak v pytli, jemně mžilo (tj. pěkně nasmrkáno) a v esíčku s odbočkou na Milešovku se to stalo.
Přede mnou jela standardní bílá dodávka, asi Transit nebo co. Před oním místem je krátká rozšířená rovinka s 12% stoupáním, kde se dá předjet pomalu se vlekoucí kamion. Přemýšlel jsem o předjetí té dodávky, ale protože nahoře za zatáčkou jsem tušil několik pomalých kamionů, tak jsem to zbytečně nerval.
Předtím ta dodávka jela v koloně bez rozestupu, ale tady si prostě udělala trochu mezeru, což asi zachránilo pár lidí. Náhle ze zatáčky vyrazilo bokem auto, předek na té dvojité čáře, zadek skoro ve škarpě v našem směru. Ten člověk to srovnal tak metr před tou dodávkou, ta ani nestačila začít brzdit. Já na to taky jen nevěřícně zíral, byl to zlomek sekundy.
Kdybych tu dodávku předjel, asi by mě smetl. A kdyby si ta dodávka nenechala tu mezeru, byli v sobě.

Přikládám náčrt situace z daného místa. Takhle na obrázku z googlu to ani nevypadá, ale ta zatáčka je fakt ostrá (nahoru na dvojku) a je tam 12% stoupání v celé délce (z protisměru tedy klesání, logicky). Je tam seshora také omezení na 50km/h.
Ještě pro úplnou názornost, jak to tam zhruba vypadá v noci 8)
Ses asi podruhý narodil...
frostie
Věčnej rejpal

Příspěvek od frostie »

Velká obezřetnost je na místě, i když si jen poklidně jedete ve svém pruhu.

Známé smetl mladík, co měl čerstvě 3 měsíce řidičák. Výsledek - dvě těžce zraněné. Jedna - operace páteře a doživotně následky, snížená pohyblivost a železo na páteři. Stačily milimetry a byl zasažen obratel, kde je centrum dýchání (nejspíš by se udusila). Druhá - komplikované zlomeniny nohy, rehabilitace několik měsíců. Mladíkovi se nestalo nic.

Takovým bych jednoduše zakázal jezdit. Doživotně. Na řidičák by měly být zkoušky jak na zbrojní průkaz.
Naposledy upravil(a) frostie dne stř 19.11.2014, 15:51, celkem upraveno 1 x.
EX: 2x Toy Corolla polocombi 1,4 2000, Toy Previa 2,4 2001, Toy Carina 1,6 1992 a též 2,0 1994
Jezdím s: Toy Camry 1998 2,2 96kW automat.
Hledám Prius II, jen dobře udržovaný, ročník 2006-2010.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Proto se v kulturních krajinách dává řidičák na zkoušku. Ono totiž než si pár podobných smyků vyzkoušíš na vlastní volant, tak druhým nevěříš. A odhad situace máme každý jiný.
Problém bude asi taky v tom, že všichni teď nazuli zimní pneu a neuvědomují si, že sedí hůř i na suchu, natož na tomhle nasmrkaným.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Odpovědět

Zpět na „Pavlačová plenárka“