Přede mnou jela standardní bílá dodávka, asi Transit nebo co. Před oním místem je krátká rozšířená rovinka s 12% stoupáním, kde se dá předjet pomalu se vlekoucí kamion. Přemýšlel jsem o předjetí té dodávky, ale protože nahoře za zatáčkou jsem tušil několik pomalých kamionů, tak jsem to zbytečně nerval.
Předtím ta dodávka jela v koloně bez rozestupu, ale tady si prostě udělala trochu mezeru, což asi zachránilo pár lidí. Náhle ze zatáčky vyrazilo bokem auto, předek na té dvojité čáře, zadek skoro ve škarpě v našem směru. Ten člověk to srovnal tak metr před tou dodávkou, ta ani nestačila začít brzdit. Já na to taky jen nevěřícně zíral, byl to zlomek sekundy.
Kdybych tu dodávku předjel, asi by mě smetl. A kdyby si ta dodávka nenechala tu mezeru, byli v sobě.
Přikládám náčrt situace z daného místa. Takhle na obrázku z googlu to ani nevypadá, ale ta zatáčka je fakt ostrá (nahoru na dvojku) a je tam 12% stoupání v celé délce (z protisměru tedy klesání, logicky). Je tam seshora také omezení na 50km/h.
Ještě pro úplnou názornost, jak to tam zhruba vypadá v noci