Výměna zadních brzdových desek
Výměna zadních brzdových desek
Prosím o jednoduchý návod jak vyměnít zadní desky. Přední v pohodě, u zadních nevím jak zatlačit píst kvůli ruční brzdě. Zatím jsem to moc nestudoval, raději si nechám poradit. Po pár měsících pískání v pravém zadním kole vnější deska hotová ( cca. 1 mm zbytek ) najeto 32 tis. rv. 2009 3 roky v péči značkového servisu. Brzdy Bosch, neštěstí pro Toyotu. Díky.
Re: Výměna zadních brzdových desek
Většinou to bývá tak, že se píst musí jakoby "zašroubovat" (proto bývá v pístu drážka a na destičce zarážka). Ale u Aurisu to může být jinak. Spíš někde sežeň obrázek prasátka zezadu a jestli je tam díra se závitem, je to tak 

Díky Jimmy, nějak se s tím poperu. čekal jsem, že se ozve Maxwell pro kterého je to brnkačka a nebo "strašný kůrovec" ten se vyzná ve všem. Snad se ještě ozvou ...
Na písku je kříž kterym se musí otáčet a zároveň zatlačovat.
Je na to přípravek, ale jednou jsem to dělal, tak že jsem použil truhlářskou svěrku
ta je na konci otočná. Trochu zatlačíš na pístek a zároveň otáčíš, ale pozor myslim že na každym kole je jinej
závit. Na pravo pravý a na levo levý, ale jistě si to nepamutuji.
Je na to přípravek, ale jednou jsem to dělal, tak že jsem použil truhlářskou svěrku
ta je na konci otočná. Trochu zatlačíš na pístek a zároveň otáčíš, ale pozor myslim že na každym kole je jinej
závit. Na pravo pravý a na levo levý, ale jistě si to nepamutuji.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
Takže asi takhle: When reusing the pad, to counteract pad wear, use SST to push and turn the piston (LH side: counterclockwise, RH side: clockwise) to the position where the protrusion portion of the pad properly lines up with the piston groove.Varzak píše:Prosím o jednoduchý návod jak vyměnít zadní desky. Přední v pohodě, u zadních nevím jak zatlačit píst kvůli ruční brzdě. Zatím jsem to moc nestudoval, raději si nechám poradit. Po pár měsících pískání v pravém zadním kole vnější deska hotová ( cca. 1 mm zbytek ) najeto 32 tis. rv. 2009 3 roky v péči značkového servisu. Brzdy Bosch, neštěstí pro Toyotu. Díky.
Prostě na levé straně točíš doleva, na pravé doprava

Tady jsem ti nahrál návod: http://ulozto.cz/xrQchcZw/brzdy-zadni-rar
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Díky za radu a návod. Už to mám za sebou. Udělal jsem jednoduchý přípravek a šlo to lehce. Jenom poznámka : pravá strana se točí do leva , levá doprava!!! Jednoduché dá se to odvodit od páčky ručky !!! Ještě jednou díky.
Ahoj Varzak,
Tiez ma caka vymena zadnych dosticiek, mam tam cca 2mm. Chcem sa ta opytat aku znacku si kupoval?
V Elite ich maju od styroch vyrobcov od TEXTAR-u cez ROADHOUSE, NIPPARTS po ATE. Mas s tym nejake skusenosti?
dik,
Marek.
Tiez ma caka vymena zadnych dosticiek, mam tam cca 2mm. Chcem sa ta opytat aku znacku si kupoval?
V Elite ich maju od styroch vyrobcov od TEXTAR-u cez ROADHOUSE, NIPPARTS po ATE. Mas s tym nejake skusenosti?
dik,
Marek.
Hihihi, tak přesně obráceně než to maj v manuálu!! No to jsou jelita...Varzak píše:Díky za radu a návod. Už to mám za sebou. Udělal jsem jednoduchý přípravek a šlo to lehce. Jenom poznámka : pravá strana se točí do leva , levá doprava!!! Jednoduché dá se to odvodit od páčky ručky !!! Ještě jednou díky.
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Možná proto je to jinak než manuálu:
100rk 10.5.2011 napsal:
Závada odhalena. Tedy její možný zdroj. Při výrobě turečtí dělníci na montážní lince dali na levý kolo pravý brzdový třmen a naopak. Prý to pasuje. Prý to jde. Tak jsou to kokoti. Nebo spíš zahaprovala logistika v Toyota Turkey, poslali levý třmeny na blbou stranu montážní linky a naopak...
[/quote]
100rk 10.5.2011 napsal:
Závada odhalena. Tedy její možný zdroj. Při výrobě turečtí dělníci na montážní lince dali na levý kolo pravý brzdový třmen a naopak. Prý to pasuje. Prý to jde. Tak jsou to kokoti. Nebo spíš zahaprovala logistika v Toyota Turkey, poslali levý třmeny na blbou stranu montážní linky a naopak...

Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"