Výměna zadních brzdových desek

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
Varzak
Člen Týmu

Výměna zadních brzdových desek

Příspěvek od Varzak »

Prosím o jednoduchý návod jak vyměnít zadní desky. Přední v pohodě, u zadních nevím jak zatlačit píst kvůli ruční brzdě. Zatím jsem to moc nestudoval, raději si nechám poradit. Po pár měsících pískání v pravém zadním kole vnější deska hotová ( cca. 1 mm zbytek ) najeto 32 tis. rv. 2009 3 roky v péči značkového servisu. Brzdy Bosch, neštěstí pro Toyotu. Díky.
Jimmi
Věčnej rejpal

Re: Výměna zadních brzdových desek

Příspěvek od Jimmi »

Většinou to bývá tak, že se píst musí jakoby "zašroubovat" (proto bývá v pístu drážka a na destičce zarážka). Ale u Aurisu to může být jinak. Spíš někde sežeň obrázek prasátka zezadu a jestli je tam díra se závitem, je to tak 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Varzak
Člen Týmu

Příspěvek od Varzak »

Díky Jimmy, nějak se s tím poperu. čekal jsem, že se ozve Maxwell pro kterého je to brnkačka a nebo "strašný kůrovec" ten se vyzná ve všem. Snad se ještě ozvou ...
Plextor
Věčnej rejpal

Příspěvek od Plextor »

Na písku je kříž kterym se musí otáčet a zároveň zatlačovat.
Je na to přípravek, ale jednou jsem to dělal, tak že jsem použil truhlářskou svěrku
ta je na konci otočná. Trochu zatlačíš na pístek a zároveň otáčíš, ale pozor myslim že na každym kole je jinej
závit. Na pravo pravý a na levo levý, ale jistě si to nepamutuji.
Yaris 3 / 1.33 2011
VW Tiguan 2.0, 150k, 2018, po Praze do 6,8l, dálnice 6,4l
měl jsem E12U 1.4, E15U 1.6, T27 2.2.aut, RAV 4.4 - 2.2 aut.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Varzak píše:Prosím o jednoduchý návod jak vyměnít zadní desky. Přední v pohodě, u zadních nevím jak zatlačit píst kvůli ruční brzdě. Zatím jsem to moc nestudoval, raději si nechám poradit. Po pár měsících pískání v pravém zadním kole vnější deska hotová ( cca. 1 mm zbytek ) najeto 32 tis. rv. 2009 3 roky v péči značkového servisu. Brzdy Bosch, neštěstí pro Toyotu. Díky.
Takže asi takhle: When reusing the pad, to counteract pad wear, use SST to push and turn the piston (LH side: counterclockwise, RH side: clockwise) to the position where the protrusion portion of the pad properly lines up with the piston groove.

Prostě na levé straně točíš doleva, na pravé doprava :-) Jednoduché, logické, zapamatovatelné.

Tady jsem ti nahrál návod: http://ulozto.cz/xrQchcZw/brzdy-zadni-rar
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Varzak
Člen Týmu

Příspěvek od Varzak »

Díky za radu a návod. Už to mám za sebou. Udělal jsem jednoduchý přípravek a šlo to lehce. Jenom poznámka : pravá strana se točí do leva , levá doprava!!! Jednoduché dá se to odvodit od páčky ručky !!! Ještě jednou díky.
marekk
Člen Týmu

Příspěvek od marekk »

Ahoj Varzak,
Tiez ma caka vymena zadnych dosticiek, mam tam cca 2mm. Chcem sa ta opytat aku znacku si kupoval?
V Elite ich maju od styroch vyrobcov od TEXTAR-u cez ROADHOUSE, NIPPARTS po ATE. Mas s tym nejake skusenosti?
dik,
Marek.
cuba66
Manager Týmu

Příspěvek od cuba66 »

Varzak píše:Díky za radu a návod. Už to mám za sebou. Udělal jsem jednoduchý přípravek a šlo to lehce. Jenom poznámka : pravá strana se točí do leva , levá doprava!!! Jednoduché dá se to odvodit od páčky ručky !!! Ještě jednou díky.
Hihihi, tak přesně obráceně než to maj v manuálu!! No to jsou jelita...
<b>Toyota Auris 2.0 D4-D</b>
Čepo
Věčnej rejpal

Příspěvek od Čepo »

Možná proto je to jinak než manuálu:
100rk 10.5.2011 napsal:

Závada odhalena. Tedy její možný zdroj. Při výrobě turečtí dělníci na montážní lince dali na levý kolo pravý brzdový třmen a naopak. Prý to pasuje. Prý to jde. Tak jsou to kokoti. Nebo spíš zahaprovala logistika v Toyota Turkey, poslali levý třmeny na blbou stranu montážní linky a naopak... :cry:[/quote]
Toyota Corolla E 12, 1,6 VVTi, 5HB, 05/2006 ex
Toyota Auris 1,6 Valvematic Luna, VSC+TRC, 5HB, červená 3R3, 06/2010
Toyota Yaris III, 1,0 VVTi Active 5HB červená 3P0, 08/2012 "Mixérik"
Odpovědět

Zpět na „Auris“