Co po koupi Celicy 5.generace?
Co po koupi Celicy 5.generace?
Ahoj Toyoťáci!
Koupil jsem Toyotu Celicu 5.generace s motorem 1.6sti. Má najeto cca 230tis a je zdá se být dost zachovalá. Má nové přední brzdy a má nové tlumiče. Chtěl bych se Vás zeptat, na co bych si měl dát do budoucna pozor? A chtěl bych se také zeptat, jestli se někde dá sehnat nějaká servisní knížka a obyčejná příručka, protože na netu jsem to nikde nenašel, akorát něco oskenovaného a ještě v Němčině.
Díky moc!
Koupil jsem Toyotu Celicu 5.generace s motorem 1.6sti. Má najeto cca 230tis a je zdá se být dost zachovalá. Má nové přední brzdy a má nové tlumiče. Chtěl bych se Vás zeptat, na co bych si měl dát do budoucna pozor? A chtěl bych se také zeptat, jestli se někde dá sehnat nějaká servisní knížka a obyčejná příručka, protože na netu jsem to nikde nenašel, akorát něco oskenovaného a ještě v Němčině.
Díky moc!
Re: Co po koupi Celicy 5.generace?
Dej si hlavne pozor na prednost z prava a nespolehat na zelenou na semaforu. Sem tam nekdo jede na cervenou tak koukat koukat ....
Kdyby to bylo nove auto da se pokecat o tom co a jak, ale jak mas stary auto musis si davat pozor na vsechno ...
Kdyby to bylo nove auto da se pokecat o tom co a jak, ale jak mas stary auto musis si davat pozor na vsechno ...
"Jsem zly a zeru male deti"
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Veškeré příručky jsem našel na google. Češtinu opravdu nečekej. Co po koupi najdeš zde na foru když vynaložíš těžkou práci při stisku tlačítka hledat.
- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Hod sem nějaký fotky nebo odkaz na ně, třeba jí i budeme znát a budem moudřejší
návody najdeš na netu, když tak mám doma i kompletní nafocenej suprovej servisní manuál na 4.+ 5. gen (Chilton).

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Tak jsme po krátké komunikaci s Garfielldem zjistili, že je to jeho stárá milovaná kráska
No, není ten svět malej?! 

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Cobrak> sem si tě tu našel, že hledáš tlumiče do kufru... a zaujalo mě, že je ta tvoje bejvalá Garfieldova kočka... je fakt pěkná, zasloužila by si nový tlumiče kufru, na Ebay jsou... a mam je, jsou drsně výkonný, už je mam delší dobu a fakt spokojenost, 1 udrží celej kufr
sílu maj mega, je to komplet plug n play... vč. originál úchytů jen na celicu 5g. cena byla myslim cca 2000,- za komplet sadu made in turkey, ale kauf možnej jen z usa.... jsou fakt dobrý, ale jednu vadičku maj, začnou rezivět úchyty, nevim proč nemaj antikorozní ochranu, ale tak to vyřešilo přelakování štětcem s barvou na elektrony silver... a je po blbině
jo je to trapný, ale zase za tu cenu je to kvalitka... každopádně jsou přesně na 5g a maj teda sílu mega +40 -20°celsia... no problemo, spíš je problém pak opačnej- zavřít kufr
Tuff support
Ale teda hledal sem fakt dlouho cca hodinu a nic, buďto mý kdysi fotky zmizely, nebo sem blbě hledal...... no neva
je to tohle... vždycky mam záložní zdroj + svuj mozek s foto memory
na 5G jsou tyhle hajzlíci... silný jako hovado
a přesný kopie... jen nalakovat úchyty bezkorozním spc lakem a ČAU
http://www.ebay.com/itm/2-REAR-HATCH-TR ... 1189789254
nebo
http://www.ebay.com/itm/2-New-Rear-Hatc ... 0817491984
nebo
http://www.ebay.com/itm/Qty-2-StrongArm ... 1069503859
usa? no neke to je turkey to kecáš kecky si nech
komedie je hatchback vs coupe... ale jde o design co je na fotkách... hatchback a coupe je bordelos... fotka a ne kemzy... coupe má úplně jiný krátký tlumiče kufru a jiný uchycení krátký.... bordelos
prostě cena je min. 1/2 oproti novým origo od Toyoty... a maj sílu tomu věřte...
jednou rukou nejde kufr zavřít...
musí se tlačit jak na hajzlu...
kvalitka až na lak... výrobce ale netuší že tam kde jsou ty úchyty proudí celkem dost vody... takže za tu vadičku nemůže
ta se dá prominout, vzhledem k síle a životnosti tlumičů... ok 

Ale teda hledal sem fakt dlouho cca hodinu a nic, buďto mý kdysi fotky zmizely, nebo sem blbě hledal...... no neva
je to tohle... vždycky mam záložní zdroj + svuj mozek s foto memory

http://www.ebay.com/itm/2-REAR-HATCH-TR ... 1189789254
nebo
http://www.ebay.com/itm/2-New-Rear-Hatc ... 0817491984
nebo
http://www.ebay.com/itm/Qty-2-StrongArm ... 1069503859
usa? no neke to je turkey to kecáš kecky si nech

komedie je hatchback vs coupe... ale jde o design co je na fotkách... hatchback a coupe je bordelos... fotka a ne kemzy... coupe má úplně jiný krátký tlumiče kufru a jiný uchycení krátký.... bordelos

prostě cena je min. 1/2 oproti novým origo od Toyoty... a maj sílu tomu věřte...

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- uruem
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
Už jsme cca domluvený na origo použitých za 35% ceny těhle, jo ono 1 z 10 těhle EBAY dílů drží ale co když je člověk chudák nějaký z těch 9. To pak mu to padá na hlavu. A pak si můžeme přidat DPH a CLO a cena je ejhle na originálech nových.
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
uruem> počkej, tohle jsou kvalitní díly, neexistuje nějakej šmejd--- na to zapomeň sám víš že jo ty máš přístup třeba ke kvalitním tlumičům z aut ojetých, jo, to samý platí u tlumičů v kufru... tohle jsou ale nový fungl turkiš
a je to fakt síla.... to že sem prozradil vadičku že si to musíš přelakovat kvalitním lakem, je + ale jo nechci zasahovat do tvýho businessu jen sem navrhnul alternativu... rozdíl je v tom, že tyhle new dá se říct že přežijou většinou auto, pokud to nemá magor jako já co je našel, nebo ty
ale zase chápu lidi, i já sem žil hodně a to hodně let z ruky do huby... člověk ale zase třeba neztloustnul jak prase 
No mě spíš sere že sem nenašel odkaz na tohle a zase mi to zabralo celkem dost času.... a sem si jistej že je víc lidí který oceněj ty odkazy a neřeknou ani prd
ty bych nakopal do prdele...

No mě spíš sere že sem nenašel odkaz na tohle a zase mi to zabralo celkem dost času.... a sem si jistej že je víc lidí který oceněj ty odkazy a neřeknou ani prd

Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++

- Stan
- Carina crusader
- Kontaktovat uživatele:
S těma tlumičama kufru: když jsem to řešil na carině, kde ani nová značková druhovýroba "lesjofors" neudržela kufr, tak jsem jednoduše odřezal obě koncovky, abych vysvobodil oba úchyty na karoserii a oba tlumiče dodali za 900 včetně poštovnýho a balnýho z Brna. A to jsem si vymýšlel, jakej chci plnicí tlak plynu. Na čeldě to bude chtít trošku práce s předěláním spodního úchytu z oka na kulovej čep. Ale to není taková hrůza.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Tuff support je síla... za tim si stojim...
mega power .... problém je pak zavřít kufr... chilli opačnej
reverse power

Ahoj Microne! Nebudeš tomu věřit, ale kouknul jsem sem do vlákna až teď!
A úplně náhodou!
O těch tlumičích popřemýšlím, protože je to fakt hrozný, kufr se musí držet rukou nebo tam musím mít prkno!
Díky Ti moc za odkazy, až bude možnost, popřemýšlím o tom. Musím se rozmyslet, jestli tyhle nebo se domluvit s Urueem. Uvidím no.. Každopádně díky!

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Cobrak v poho
originály maj lepší nožičky... ale sílu maj Tuff Ťufíci
Ty seš z Prahy 5? Jaká lokalita? Tady se 5G nevyskytujou absolutně sem si myslel že sem tu sám... můžem skočit na pívo... když to máme poblíž...
608//354666 Já sem Barrandov, Hlubočepy, Smíchov, Anděl localization...

Tak můžeme někdy dát "rande"
Já jsem z Jinonic 

- micron
- Fantom fóra
- Kontaktovat uživatele:
Jo asi optimální je ten anděl... komunikaci preferuju mobil... tak stačí napsat, nebo cinknout... nějaký Kozlíky 11 nejspíš nebo Svijany 11 to je nejpitnější... a nebo Bernard a nebo černá hora... speciály 

Jo,nějak to vymyslíme
ale viděl bych to spíš v únoru,teď to budu mít nějaký moc plný,ale možná se místo najde