Co po koupi Celicy 5.generace?

vše ohledně modelové řady Celica
Cobrak
Navigátor

Co po koupi Celicy 5.generace?

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj Toyoťáci!

Koupil jsem Toyotu Celicu 5.generace s motorem 1.6sti. Má najeto cca 230tis a je zdá se být dost zachovalá. Má nové přední brzdy a má nové tlumiče. Chtěl bych se Vás zeptat, na co bych si měl dát do budoucna pozor? A chtěl bych se také zeptat, jestli se někde dá sehnat nějaká servisní knížka a obyčejná příručka, protože na netu jsem to nikde nenašel, akorát něco oskenovaného a ještě v Němčině.

Díky moc!
Kubrt
Věčnej rejpal

Re: Co po koupi Celicy 5.generace?

Příspěvek od Kubrt »

Dej si hlavne pozor na prednost z prava a nespolehat na zelenou na semaforu. Sem tam nekdo jede na cervenou tak koukat koukat ....

Kdyby to bylo nove auto da se pokecat o tom co a jak, ale jak mas stary auto musis si davat pozor na vsechno ...
"Jsem zly a zeru male deti"

Toyota Celica 1,8 Kurbo, T20, ´94
Toyota Celica 1,6 2x Kurburator, TA40, ´80
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

Veškeré příručky jsem našel na google. Češtinu opravdu nečekej. Co po koupi najdeš zde na foru když vynaložíš těžkou práci při stisku tlačítka hledat.
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Hod sem nějaký fotky nebo odkaz na ně, třeba jí i budeme znát a budem moudřejší ;) návody najdeš na netu, když tak mám doma i kompletní nafocenej suprovej servisní manuál na 4.+ 5. gen (Chilton).
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
Cobrak
Navigátor

Příspěvek od Cobrak »

Tak jsme po krátké komunikaci s Garfielldem zjistili, že je to jeho stárá milovaná kráska ;-) No, není ten svět malej?! ;-)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Cobrak> sem si tě tu našel, že hledáš tlumiče do kufru... a zaujalo mě, že je ta tvoje bejvalá Garfieldova kočka... je fakt pěkná, zasloužila by si nový tlumiče kufru, na Ebay jsou... a mam je, jsou drsně výkonný, už je mam delší dobu a fakt spokojenost, 1 udrží celej kufr :-) sílu maj mega, je to komplet plug n play... vč. originál úchytů jen na celicu 5g. cena byla myslim cca 2000,- za komplet sadu made in turkey, ale kauf možnej jen z usa.... jsou fakt dobrý, ale jednu vadičku maj, začnou rezivět úchyty, nevim proč nemaj antikorozní ochranu, ale tak to vyřešilo přelakování štětcem s barvou na elektrony silver... a je po blbině :-) jo je to trapný, ale zase za tu cenu je to kvalitka... každopádně jsou přesně na 5g a maj teda sílu mega +40 -20°celsia... no problemo, spíš je problém pak opačnej- zavřít kufr :-) Tuff support
Ale teda hledal sem fakt dlouho cca hodinu a nic, buďto mý kdysi fotky zmizely, nebo sem blbě hledal...... no neva
je to tohle... vždycky mam záložní zdroj + svuj mozek s foto memory :-) na 5G jsou tyhle hajzlíci... silný jako hovado :-) a přesný kopie... jen nalakovat úchyty bezkorozním spc lakem a ČAU :-)
http://www.ebay.com/itm/2-REAR-HATCH-TR ... 1189789254
nebo
http://www.ebay.com/itm/2-New-Rear-Hatc ... 0817491984
nebo
http://www.ebay.com/itm/Qty-2-StrongArm ... 1069503859
usa? no neke to je turkey to kecáš kecky si nech :-)

komedie je hatchback vs coupe... ale jde o design co je na fotkách... hatchback a coupe je bordelos... fotka a ne kemzy... coupe má úplně jiný krátký tlumiče kufru a jiný uchycení krátký.... bordelos :-)
prostě cena je min. 1/2 oproti novým origo od Toyoty... a maj sílu tomu věřte... :-) jednou rukou nejde kufr zavřít... :biggrin: musí se tlačit jak na hajzlu... :-) kvalitka až na lak... výrobce ale netuší že tam kde jsou ty úchyty proudí celkem dost vody... takže za tu vadičku nemůže :-) ta se dá prominout, vzhledem k síle a životnosti tlumičů... ok :-)
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
uruem
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od uruem »

Už jsme cca domluvený na origo použitých za 35% ceny těhle, jo ono 1 z 10 těhle EBAY dílů drží ale co když je člověk chudák nějaký z těch 9. To pak mu to padá na hlavu. A pak si můžeme přidat DPH a CLO a cena je ejhle na originálech nových.
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

uruem> počkej, tohle jsou kvalitní díly, neexistuje nějakej šmejd--- na to zapomeň sám víš že jo ty máš přístup třeba ke kvalitním tlumičům z aut ojetých, jo, to samý platí u tlumičů v kufru... tohle jsou ale nový fungl turkiš :-) a je to fakt síla.... to že sem prozradil vadičku že si to musíš přelakovat kvalitním lakem, je + ale jo nechci zasahovat do tvýho businessu jen sem navrhnul alternativu... rozdíl je v tom, že tyhle new dá se říct že přežijou většinou auto, pokud to nemá magor jako já co je našel, nebo ty :-) ale zase chápu lidi, i já sem žil hodně a to hodně let z ruky do huby... člověk ale zase třeba neztloustnul jak prase :)
No mě spíš sere že sem nenašel odkaz na tohle a zase mi to zabralo celkem dost času.... a sem si jistej že je víc lidí který oceněj ty odkazy a neřeknou ani prd :-) ty bych nakopal do prdele...
Imm0rt@l 1989 YAMAHA 706 Sci-Fi CAT 2.0 GTi C3LL 30* years anniversary Blue Metal 8J1++
ObrázekObrázekObrázek
Stan
Carina crusader
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stan »

S těma tlumičama kufru: když jsem to řešil na carině, kde ani nová značková druhovýroba "lesjofors" neudržela kufr, tak jsem jednoduše odřezal obě koncovky, abych vysvobodil oba úchyty na karoserii a oba tlumiče dodali za 900 včetně poštovnýho a balnýho z Brna. A to jsem si vymýšlel, jakej chci plnicí tlak plynu. Na čeldě to bude chtít trošku práce s předěláním spodního úchytu z oka na kulovej čep. Ale to není taková hrůza.
Celica 5G gti 11/89 2.0 115kw 3S-GE (věčný ladění)
Carina E 92 liftback 2,0 16v 98kW 3S-FE (daily car)
EX Carina E 93 liftback 1,6 16V 85kW 4A-FE (5x vymazleno/5x rozbito/na díly)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Tuff support je síla... za tim si stojim... :biggrin: mega power .... problém je pak zavřít kufr... chilli opačnej :biggrin: reverse power
ObrázekObrázekObrázek
Cobrak
Navigátor

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj Microne! Nebudeš tomu věřit, ale kouknul jsem sem do vlákna až teď! :-D A úplně náhodou! :-D O těch tlumičích popřemýšlím, protože je to fakt hrozný, kufr se musí držet rukou nebo tam musím mít prkno! :-D Díky Ti moc za odkazy, až bude možnost, popřemýšlím o tom. Musím se rozmyslet, jestli tyhle nebo se domluvit s Urueem. Uvidím no.. Každopádně díky!
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Cobrak v poho :-) originály maj lepší nožičky... ale sílu maj Tuff Ťufíci :-) Ty seš z Prahy 5? Jaká lokalita? Tady se 5G nevyskytujou absolutně sem si myslel že sem tu sám... můžem skočit na pívo... když to máme poblíž... :wink: 608//354666 Já sem Barrandov, Hlubočepy, Smíchov, Anděl localization...
ObrázekObrázekObrázek
Cobrak
Navigátor

Příspěvek od Cobrak »

Tak můžeme někdy dát "rande" :-D Já jsem z Jinonic :-)
micron
Fantom fóra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od micron »

Jo asi optimální je ten anděl... komunikaci preferuju mobil... tak stačí napsat, nebo cinknout... nějaký Kozlíky 11 nejspíš nebo Svijany 11 to je nejpitnější... a nebo Bernard a nebo černá hora... speciály :biggrin:
ObrázekObrázekObrázek
Cobrak
Navigátor

Příspěvek od Cobrak »

Jo,nějak to vymyslíme :-) ale viděl bych to spíš v únoru,teď to budu mít nějaký moc plný,ale možná se místo najde :-)
Odpovědět

Zpět na „Celica“