Zdravím všechny,
našel jsem nabídku na Toyotu Carinu 2.0 61 kW v naftě z r. 1996, která je po prvním majiteli, má najeto 130 tis. km, je celkově v dobrém stavu, má dělané rozvody, je garážovaná, nehavarovaná...
Cena je 40.000,- Kč.
Co na to říkáte? Dělaly se tyhle Toyoty ještě v Japonsku? Jaký je tenhle motor ? Mám na něco dávat pozor? Šli byste do toho?
Díky
Toyota Carina - koupit či nekoupit?
Re: Toyota Carina - koupit či nekoupit?
Carina ako taka je velmi podarene vozitko.kazdopadne v diesel prevedeni to nie je to najlepsie co moze ponuknut. Nevynika totiz tym co by si od toho asi cakal - spotreba a vykon. Inak jej nie je co vytknut. Ked toto nie je pre teba primarne dolezite, potom ok. Ak je v tom stave ako pises aj ta prezije. Ci je japonka alebo britka zistis podla VIN- JT=japonsko,SB=velkabritania. Neviem ale ci japonci diesle nerobili uz iba v UK.
Motor nema nijak oslnivu dynamiku a ani spotrebu. Ak nema turbo,potom ani nejaky problem ta zrejme nestretne. Pise sa o obcasnych problemoch s tešnenim hlavy a to je asi vsetko. Kedze je to stara technologia,problemy modernych dieslov nema. Osobne poznam dve taketo - ani nevedia kde sa otvara kapota
vseobecne sa ale velmi nechvali,skor saodporucajubenzinove motory vCarinach.
Myslim vsak, ze konkretne tento kus ak ma tuto historiu a najazd by stal za uvahu.
Na bezne vozenie,bez zbytocnych vydavkov moze byt. Inak cena nie je najnizsia'ale zase nevidel som taknemozem sudit. Povoz sa na nej a uvidis ci tivyhovuje a podla toho sa rozhodni.
Motor nema nijak oslnivu dynamiku a ani spotrebu. Ak nema turbo,potom ani nejaky problem ta zrejme nestretne. Pise sa o obcasnych problemoch s tešnenim hlavy a to je asi vsetko. Kedze je to stara technologia,problemy modernych dieslov nema. Osobne poznam dve taketo - ani nevedia kde sa otvara kapota

Myslim vsak, ze konkretne tento kus ak ma tuto historiu a najazd by stal za uvahu.
Na bezne vozenie,bez zbytocnych vydavkov moze byt. Inak cena nie je najnizsia'ale zase nevidel som taknemozem sudit. Povoz sa na nej a uvidis ci tivyhovuje a podla toho sa rozhodni.
Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK
Jarson: díky za odpověď.
Je to turbo diesel.
Stav snad odpovídá popisu, prodává ji pobočka Toyoty, kde bylo prý auto posledních sedm let servisované i když s minimálním nájezdem.
Je to turbo diesel.
Stav snad odpovídá popisu, prodává ji pobočka Toyoty, kde bylo prý auto posledních sedm let servisované i když s minimálním nájezdem.
Tak verziu s turbom som nazivo nestretol. Mozno je tu niekto kto taku mal,nech sa vyjadri. Kazdopadne ja by som ju aspon skusil ako sa s tym jazdi a potom uvidis.
Osobne ak by som ja stretol Carinu,ktora by bola vo velmi dobrom stave a za dobry peniaz,bral by som. Aj ked ja skorej 2l benzin.ale vlastne ak by bola s takym realnym najazdom a po dobrej starostlivosti,je to vlastne jedno. Motor ktory mam ja sa povazue zase za najproblemovejsi z benzinovych co boli v Carinach a nemam s nim neejake problemy ktore by ma odstavili z prevadzky. Ano,uz zere olej a menil som vodnu pumpu ale ma to najazdene cez 400tis (minimalne) tak jej to tolerujem
Osobne ak by som ja stretol Carinu,ktora by bola vo velmi dobrom stave a za dobry peniaz,bral by som. Aj ked ja skorej 2l benzin.ale vlastne ak by bola s takym realnym najazdom a po dobrej starostlivosti,je to vlastne jedno. Motor ktory mam ja sa povazue zase za najproblemovejsi z benzinovych co boli v Carinach a nemam s nim neejake problemy ktore by ma odstavili z prevadzky. Ano,uz zere olej a menil som vodnu pumpu ale ma to najazdene cez 400tis (minimalne) tak jej to tolerujem

Civic FD7 2006 TR
R18A2
Carina AT190L 1992 JP
4AFE
ex.Carina AT191L 1996 UK

Carina AT190L 1992 JP

ex.Carina AT191L 1996 UK