Ahoj,
podělím se s vámi o zážitky z našeho Aurise.
Auto máme cca 2 roky, za 200 tis jsem ho koupili ve výborném stavu s 45tis najeto. Chtěli jsme automat, v bazaru nám pověděli že se jedná o robot, což je něco jako automat. Jak jsme nelatěli...
Auris 1,6 MMT je bohužel zcela nepoužitelné auto, jen pro představu:
- do 1km kopce přeřadí 2-3st. klidně 6x
- do prudkého kopce je schopen samovolně zastavit, jelikož ztratí výkon při řazení mezi 1. 2. stupnem
- při rozjezdu do kopce musíte stát na brzdě levou nohou, jinak při rozjezdu sjedete klidně o 3metry dozadu (než stihne zařadit 1. stupen)
- s autem se nedá popojíždět v kolonách, jelikož v případě malé rychlosti (cca 4-6km/h) se celé auto klepe a poposkakuje (od klepání válců, kvůli málo sešlápnutému plynovému pedálu)
- zaparkování do řady aut je v kopci zcela nemožné (musíte neustále střídat levou a pravou nohu, plyn, brzda..)
Nemyslete si, že jsem nějaký amater, mám naježděno přes 200tis km s různým auty, ale to, co udělala Toyota za převodovku je to nejhorší, co se ná mohlo přihodit. Místo toho, aby v něm žena vozila děti, musíme koupit nové auto. Auris si totiž klidně na vrekventované křižovatce takřka zastaví, jelikož se rozmejšlí, zda z 1. přeřadí na 2. nebo ne (cca 2-3 sekundy ztráta výkonu).
Případní zájemci o podobný vůz, mějte se na pozoru. S tímto autem jde bohužel tak torchu o život...
Auris 2007 Multimode - to nejhorší
- Luke_Luke
- Věčnej rejpal
Re: Auris 2007 Multimode - to nejhorší
Ano, multi mode nebrat, souhlasim. Kdyz uz to musi byt, tak CVT.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox

a pred tym nez si ho kupil si sa na nom nepovozil? 

Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T

My mame MMT prevodovku v Corolle Kombi 1.4 D4D MMT a vyse popsane chovani nepozorujume. Jezdi s ni zena kazdy den do prace a ja jen obcas.
Je fakt , ze na robotizovanou prevodovku si clovek musi zvyknout a po case se nauci predvidat jak prevodovka radi a chce to i lehkou nohu na plynu.
Do dlouhych kocpu a serpentin si zapinam S - sportorvni rezim, tlacitkem na stredovem panelu vedle prevodovky. Prevodovka par radi az ve vyssich otackach.
Ve vyjimecnych pripadech lze prehodit na manualni razeni.
Tipnul bych si, ze s vasi MMT asi nebude neco v poradku, byli jste s tim v servise?
Je fakt , ze na robotizovanou prevodovku si clovek musi zvyknout a po case se nauci predvidat jak prevodovka radi a chce to i lehkou nohu na plynu.
Do dlouhych kocpu a serpentin si zapinam S - sportorvni rezim, tlacitkem na stredovem panelu vedle prevodovky. Prevodovka par radi az ve vyssich otackach.
Ve vyjimecnych pripadech lze prehodit na manualni razeni.
Tipnul bych si, ze s vasi MMT asi nebude neco v poradku, byli jste s tim v servise?
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 85kW, r.v. 03/2005 (Model CDT250L-AWMEYW, engine 1CDFTV)
Jak se ti MMT chová při rozjezdu do kopce, jak to řešíš? Přes ručku?
co při hodně pomalé jízdě, auto ti neškube?
co při hodně pomalé jízdě, auto ti neškube?
co jsem četl na zahraničních forech, tak bych řekl, že se všem chová podobně jako mě