Auris 2007 Multimode - to nejhorší

nová modelová řada - nástupce Corolly
Odpovědět
protected
Člen Týmu

Auris 2007 Multimode - to nejhorší

Příspěvek od protected »

Ahoj,
podělím se s vámi o zážitky z našeho Aurise.
Auto máme cca 2 roky, za 200 tis jsem ho koupili ve výborném stavu s 45tis najeto. Chtěli jsme automat, v bazaru nám pověděli že se jedná o robot, což je něco jako automat. Jak jsme nelatěli...
Auris 1,6 MMT je bohužel zcela nepoužitelné auto, jen pro představu:
- do 1km kopce přeřadí 2-3st. klidně 6x
- do prudkého kopce je schopen samovolně zastavit, jelikož ztratí výkon při řazení mezi 1. 2. stupnem
- při rozjezdu do kopce musíte stát na brzdě levou nohou, jinak při rozjezdu sjedete klidně o 3metry dozadu (než stihne zařadit 1. stupen)
- s autem se nedá popojíždět v kolonách, jelikož v případě malé rychlosti (cca 4-6km/h) se celé auto klepe a poposkakuje (od klepání válců, kvůli málo sešlápnutému plynovému pedálu)
- zaparkování do řady aut je v kopci zcela nemožné (musíte neustále střídat levou a pravou nohu, plyn, brzda..)

Nemyslete si, že jsem nějaký amater, mám naježděno přes 200tis km s různým auty, ale to, co udělala Toyota za převodovku je to nejhorší, co se ná mohlo přihodit. Místo toho, aby v něm žena vozila děti, musíme koupit nové auto. Auris si totiž klidně na vrekventované křižovatce takřka zastaví, jelikož se rozmejšlí, zda z 1. přeřadí na 2. nebo ne (cca 2-3 sekundy ztráta výkonu).

Případní zájemci o podobný vůz, mějte se na pozoru. S tímto autem jde bohužel tak torchu o život...
Luke_Luke
Věčnej rejpal

Re: Auris 2007 Multimode - to nejhorší

Příspěvek od Luke_Luke »

Ano, multi mode nebrat, souhlasim. Kdyz uz to musi byt, tak CVT.
2019 Proceed 7DCT GTline PLUS
2009 Auris 1,6 dual VVT-i 125k Exclusive
ex 1997 Tigra 1,4 16V - 90k + PowerBox
Obrázek
mirek01
Člen Týmu

Příspěvek od mirek01 »

a pred tym nez si ho kupil si sa na nom nepovozil? :shock:
Auris Touring Sports 1.6 Valvematic 97kW 6M/T
Obrázek
drdos
Člen Týmu

Příspěvek od drdos »

My mame MMT prevodovku v Corolle Kombi 1.4 D4D MMT a vyse popsane chovani nepozorujume. Jezdi s ni zena kazdy den do prace a ja jen obcas.
Je fakt , ze na robotizovanou prevodovku si clovek musi zvyknout a po case se nauci predvidat jak prevodovka radi a chce to i lehkou nohu na plynu.

Do dlouhych kocpu a serpentin si zapinam S - sportorvni rezim, tlacitkem na stredovem panelu vedle prevodovky. Prevodovka par radi az ve vyssich otackach.

Ve vyjimecnych pripadech lze prehodit na manualni razeni.
Tipnul bych si, ze s vasi MMT asi nebude neco v poradku, byli jste s tim v servise?
Toyota Avensis 2.0 D-4D, 85kW, r.v. 03/2005 (Model CDT250L-AWMEYW, engine 1CDFTV)
protected
Člen Týmu

Příspěvek od protected »

Jak se ti MMT chová při rozjezdu do kopce, jak to řešíš? Přes ručku?
co při hodně pomalé jízdě, auto ti neškube?
protected
Člen Týmu

Příspěvek od protected »

co jsem četl na zahraničních forech, tak bych řekl, že se všem chová podobně jako mě :(
Odpovědět

Zpět na „Auris“