E11 - 4E-FE Rozvody

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
Kuffor
Člen Týmu

E11 - 4E-FE Rozvody

Příspěvek od Kuffor »

Zdravicko. Vcera sa mojej Karolinke stala velmi neprijemna vec. Po ceste z Nemecka, kusok za nemecko-ceskymi hranicami, na krasnej dlhej dialnicnej rovinke prestala reagovat na plyn, resp. po pridani plynu akoby brzdila. Po zastaveni, vypnuti motora a opätovnom nastartovani s celym motorom triaslo a otacky klesali. Tak co uz, volala sa odtahovka do servisu, kde urcili pricinu - uplne povolena jedna z kladiek rozvodov.... Remen bol v poriadku, motor uz vsak ani nenastartoval.. Za odtah asi 10km a ich prehliadku som bol uz lahsi o 65€.

Kedze tito mechanici vo mne nevzbudzovali vela dovery a som v tychto veciach mozno paranoidny, zohnal sa cez bratovho znameho odtah na Slovensko za dalsich 260€ (co je, s prihliadnutim, ze ide o 540km tam, 540 spät aj s mojim autom, podla vsetkeho dobra cena.).

Auto je momentalne u mechanika, ktory sa nanho bude moct pozriet az niekedy v priebehu buduceho tyzdna. Ja som zatial lahsi o 320€, no hlavne ma zoziera to, ze neviem, ake zle to az je :) Chcem sa teda len nejak informovat /ak je nieco take vobec mozne/, aka je sanca, ze to tento motor po vymene rozvodov rozchodi...? Viem, ze pri niektorych motoroch napriklad utrhnuty remen v podstate nic zavazne nesposobi, pre niektore to naopak vacsinou znamena koniec. Ako by to mohlo byt v mojom pripade? Som pripraveny na najhorsie, no mozno sa niekto z vas s niecim podobnym stretol a hadam ma trochu ukludni..

Este dodam, ze rozvody boli menene pred 70tis. km (ako remen, tak aj kladky), avsak ide iba o tvrdenie byvaleho majitela.
Toyota Corolla E11 '99
Tomas-oaza
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Re: E11 - 4E-FE Rozvody

Příspěvek od Tomas-oaza »

nevim kolik ma toyota doporucenou vymenu v druhovyrobe,ale urcite to bude taky nejak kolem 80 tis km a nebo 5 let. ted jde o to jestli se to potkalo a neni pozohybany neco a jestli by se to oplatilo vubec opravovat. ja osobne prodejcum na inzerat vubec neverim zda neco menil nebo ne,vzdycky to jen poslechnu a myslim si svoje. uz sem se tolikrat setkal s tim ze dle prodejce skoro novy dil najednou odesel.
uvidis co ti rekne mechanik az zjisti pricinu a rozsah poskozeni
Lancia Kappa 2,4 TDS
Toyota Celica 1,6 16V hobbycros
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Povolená kladka rozvodu je málo informací. Napínací? Vodící? Řemen snad přeskočil o pár zubů?
Tenhle rozvod je tak jednoduchý, že bys udělal nejlépe, kdyby sis to prověřil sám a zjistil, co se vlastně stalo.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kuffor
Člen Týmu

Příspěvek od Kuffor »

Povolena bola vodiaca kladka. Ci remen preskocil a o kolko, to uz netusim, nemal som to vlastne ani kedy pozriet, auto slo rovno k mechanikovi. Ten sa k tomu snad dostane dnes, pripadne zajtra...

Na slovenskom klubovom fore ma trosku ukludnili tym, ze 4E-FE by mal byt non-interference engine, takze by sa teoreticky nic hrozne stat nemalo, nemal by sa stretnut. Preto sme sa s mechanikom dohodli, ze sa vymenia rozvody. Ak to nepomoze, vezme si ich on, takze by som ich nekupoval zbytocne. Potom uz ale neviem, ako by som dalej postupoval...
Toyota Corolla E11 '99
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Nejjednodušší by bylo tam správně nainstalovat ten stávající řemen, je-li opravdu nepoškozený, a jenom to vyzkoušet, jestli to fachá. Pak teprve vyměnit rozvody celé.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
Kuffor
Člen Týmu

Příspěvek od Kuffor »

Alebo tak.. Kurnik, normalne mam chut ist a skusit to spravit sam, podla mudrej knizky "Jak na to" to vobec nevyzera zlozito.. Jediny problem je, ze ja som v Brne a auto doma na Slovensku...
Toyota Corolla E11 '99
Kuffor
Člen Týmu

Příspěvek od Kuffor »

Hola hej, poslusne hlasim, ze Karolina je po vymene rozvodov a nastastie jazdi veselo dalej :) Bal som sa najhorsieho, som teda nesmierne rad, ze to dopadlo prave takto. Dufam, ze podobna situacia sa uz nebude opakovat...
Toyota Corolla E11 '99
Odpovědět

Zpět na „Corolla“