Přeskočenej rozvoďák
- Petr Šlapák
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Přeskočenej rozvoďák
Tak jem začal rozebírat ten rozhašenej motor na celdě a překvapila mě jedna věc, nastavení rozvodů,bylo úplně rozhádané. Když jsem nastavil řemenici dole na nulu tak horní zn. u vačky nebyla přeskočená třeba jen o jeden zub,ale rovnou o 90'. Mohli se tam něják poškodit ventily??? Protože když jsem to nastartoval a poslouchal ty ošklivé zvuky tak se mi zdá,že to nejde ze spodku motoru,ale z podhlavy u prostředních pístů,ale tím si nejsem úplně jistej.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
Re: Přeskočenej rozvoďák
treba dat pozor na to aby bol prvy piest v hornej uvrati.. takze ked to mas posunute o vela tak otoc remenicu este o jednu otocku-pozor na smer tocenia! keby si to mal tak velmi posunute tak by to ani nektrtlo.Petr Šlapák píše:Tak jem začal rozebírat ten rozhašenej motor na celdě a překvapila mě jedna věc, nastavení rozvodů,bylo úplně rozhádané. Když jsem nastavil řemenici dole na nulu tak horní zn. u vačky nebyla přeskočená třeba jen o jeden zub,ale rovnou o 90'. Mohli se tam něják poškodit ventily??? Protože když jsem to nastartoval a poslouchal ty ošklivé zvuky tak se mi zdá,že to nejde ze spodku motoru,ale z podhlavy u prostředních pístů,ale tím si nejsem úplně jistej.
Celica All-trac
- Petr Šlapák
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
No to je právě ten problém on ten motor startoval i když byl přeskočenej tak moc, pak jsem to posunul,dal novou řemenici a startuje také.
Ten zvuk rachtačky začne být slyšitelný až když motor dosáhne standartní teploty.Pak je to kravál na zbláznění.
Jo a po ohřátí ztratí výkon.

Ten zvuk rachtačky začne být slyšitelný až když motor dosáhne standartní teploty.Pak je to kravál na zbláznění.

Jo a po ohřátí ztratí výkon.

Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
-
- Věčnej rejpal
- Petr Šlapák
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele: