Přeskočenej rozvoďák

vše ohledně modelové řady Celica
Odpovědět
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Přeskočenej rozvoďák

Příspěvek od Petr Šlapák »

Tak jem začal rozebírat ten rozhašenej motor na celdě a překvapila mě jedna věc, nastavení rozvodů,bylo úplně rozhádané. Když jsem nastavil řemenici dole na nulu tak horní zn. u vačky nebyla přeskočená třeba jen o jeden zub,ale rovnou o 90'. Mohli se tam něják poškodit ventily??? Protože když jsem to nastartoval a poslouchal ty ošklivé zvuky tak se mi zdá,že to nejde ze spodku motoru,ale z podhlavy u prostředních pístů,ale tím si nejsem úplně jistej.
Celica 5 gen. 1,6 EFI - 4A-FE
mison
Manager Týmu

Re: Přeskočenej rozvoďák

Příspěvek od mison »

Petr Šlapák píše:Tak jem začal rozebírat ten rozhašenej motor na celdě a překvapila mě jedna věc, nastavení rozvodů,bylo úplně rozhádané. Když jsem nastavil řemenici dole na nulu tak horní zn. u vačky nebyla přeskočená třeba jen o jeden zub,ale rovnou o 90'. Mohli se tam něják poškodit ventily??? Protože když jsem to nastartoval a poslouchal ty ošklivé zvuky tak se mi zdá,že to nejde ze spodku motoru,ale z podhlavy u prostředních pístů,ale tím si nejsem úplně jistej.
treba dat pozor na to aby bol prvy piest v hornej uvrati.. takze ked to mas posunute o vela tak otoc remenicu este o jednu otocku-pozor na smer tocenia! keby si to mal tak velmi posunute tak by to ani nektrtlo.
Celica All-trac
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

No to je právě ten problém on ten motor startoval i když byl přeskočenej tak moc, pak jsem to posunul,dal novou řemenici a startuje také. :?
Ten zvuk rachtačky začne být slyšitelný až když motor dosáhne standartní teploty.Pak je to kravál na zbláznění. :mad:
Jo a po ohřátí ztratí výkon. :?:
mison
Manager Týmu

Příspěvek od mison »

aj dolu olejovu vanu a pozri ojnicne loziska skor ako sa ti to zadre.. tiez mozes vypustit olej a ked tam budes mat take leskle cistocky tak to budu loziska :D hrkoce to na volnobeh alebo len ked pridavas plyn?
Celica All-trac
Radus2,0Gti
Věčnej rejpal

Příspěvek od Radus2,0Gti »

Jak máš nastavené kolíčky na vačkách?
RAV4 D-CAT
Petr Šlapák
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

No na volnoběh to ned´ělá,ale když je to ohřátý tak to nedrží aní volnoběh. :cry: Jinak nevim co po mě chceš stima vačkama.Až tak do toho nevidim.
Odpovědět

Zpět na „Celica“