měnil jsem olej, a myslel jsem že ho mám v 5l kanistru dost, ale zapoměl jsem že 2,8l + 2,8l není 5l oleje

Ps. pro jistotu je to 10w 40 olej total QUARTZ , SL, A3
Sorry za offtopic, ale kdyz uz jsme u oleje Total Quartz 7000 - trochu jsem se zajimal o to jaky olej do sveho auta nalit a na ceskem internetu nejde minout caste tvrzeni, ze tento olej je mnohem lepsi nez oleje ostatnich vyrobcu, protoze Total 7000 obsahuje syntetickou slozku. Trosku jsem se potom pidil a dosel k zaveru, ze tento olej svemu autu nedopreju, protoze si myslim, ze za tvrzenim ze Total Quartz 7000 je uzasny olej stoji nejaka lobisticka Total skupina a tento olej zamerne propaguje. Total 7000 je totiz smes maleho mnozstvi syntetiky a zbytku mineralu zatimco nekteri ostatni vyrobci (na ceskem internetu ne tak propagovani) delaji 10w40 z hydrokrakovanych oleju (uprava mineralniho oleje smerem k syntetice), coz je lepsi, nez kdyz smichate mineral s trochou syntetiky a tvrdite, ze mate synteticky olej. Laicke vysvetleni treba zde: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=969arcci píše:Předem se za toto vlákno omlouvám, ale řeším následující problém,
měnil jsem olej, a myslel jsem že ho mám v 5l kanistru dost, ale zapoměl jsem že 2,8l + 2,8l není 5l oleje :(, takže bych chtěl někde v kameném obchodě koupit 1l tohoto oleje, abych moch dolej k horní risce, ale ať koukam jak koukam, tak ho nemuzu nikde sehnat, nejspiš to dopadne tak, že objednám novej 5l kanistr po netu :( (což se mi moc nechce), nevite někdo, kde by se dal koupit v obchodě nebo na č.s. v praze?
No to je hezké co tady píšeš o Totalu!!! Právě jsem ho chtěl kupovat a vyměnit! Tak kterou značku bys teda zvolil ty? Ale za podobné prachy jak Total!!peta píše:Sorry za offtopic, ale kdyz uz jsme u oleje Total Quartz 7000 - trochu jsem se zajimal o to jaky olej do sveho auta nalit a na ceskem internetu nejde minout caste tvrzeni, ze tento olej je mnohem lepsi nez oleje ostatnich vyrobcu, protoze Total 7000 obsahuje syntetickou slozku. Trosku jsem se potom pidil a dosel k zaveru, ze tento olej svemu autu nedopreju, protoze si myslim, ze za tvrzenim ze Total Quartz 7000 je uzasny olej stoji nejaka lobisticka Total skupina a tento olej zamerne propaguje. Total 7000 je totiz smes maleho mnozstvi syntetiky a zbytku mineralu zatimco nekteri ostatni vyrobci (na ceskem internetu ne tak propagovani) delaji 10w40 z hydrokrakovanych oleju (uprava mineralniho oleje smerem k syntetice), coz je lepsi, nez kdyz smichate mineral s trochou syntetiky a tvrdite, ze mate synteticky olej. Laicke vysvetleni treba zde: http://www.oleje.cz/forum/viewtopic.php?t=969arcci píše:Předem se za toto vlákno omlouvám, ale řeším následující problém,
měnil jsem olej, a myslel jsem že ho mám v 5l kanistru dost, ale zapoměl jsem že 2,8l + 2,8l není 5l oleje, takže bych chtěl někde v kameném obchodě koupit 1l tohoto oleje, abych moch dolej k horní risce, ale ať koukam jak koukam, tak ho nemuzu nikde sehnat, nejspiš to dopadne tak, že objednám novej 5l kanistr po netu
(což se mi moc nechce), nevite někdo, kde by se dal koupit v obchodě nebo na č.s. v praze?
Do sveho auta jsem naposledy nalil Titan Carat 10W40 API SL cena za 5l 625KC. Titan Carat je zalozen na HC synteze. Oleje Titan (vyrobce nemecka firma Fuchs) pouziva hodne vyrobcu aut jako prvotni napln. Nicmene si myslim, ze v praxi je jakykoli rozdil mezi timto olejem a Totalem 7000 nepozorovatelny.Pavel74 píše:No to je hezké co tady píšeš o Totalu!!! Právě jsem ho chtěl kupovat a vyměnit! Tak kterou značku bys teda zvolil ty? Ale za podobné prachy jak Total!! :evil:
No Fuchs tam zrovna nechci dávat.Ale začínám uvažovat o tomhle oleji-- Liqui Moly Leichtlauf 10W40 MoS2. Podle toho co jsem po něm přečet na netu tak nemusí byt špatný??? Čekám nějakou odezvu!peta píše:Do sveho auta jsem naposledy nalil Titan Carat 10W40 API SL cena za 5l 625KC. Titan Carat je zalozen na HC synteze. Oleje Titan (vyrobce nemecka firma Fuchs) pouziva hodne vyrobcu aut jako prvotni napln. Nicmene si myslim, ze v praxi je jakykoli rozdil mezi timto olejem a Totalem 7000 nepozorovatelny.Pavel74 píše:No to je hezké co tady píšeš o Totalu!!! Právě jsem ho chtěl kupovat a vyměnit! Tak kterou značku bys teda zvolil ty? Ale za podobné prachy jak Total!!
ombre píše:To je snad stejné jako ten Titan Fuchs. Pokud vím, tak oba oleje obsahují sulfát molybdnatý Mo2S.
Já nevím, jsou to pevné částice, mají tendenci se shlukovat a ucpávat filtr možná i nějaký úzký profil.
Pokud budu mluvit za sebe, tak bych nevymýšlel kraviny a koupil normální předepsaný olej.
No jo tak asi tam vrazim ten Total ale ještě uvažuji o -Valvoline Durablend 10W40. Dá se nebo to je podle vás taky SRAČKAombre píše:2pavel74: třeba ten Total 7000. Záleží na viskozitním indexu vůči účelu požití. Pro časté studené starty bych vzal 0W 40 nebo 5W 40, jinak 10W 40. API od SJ výše.
Je to opravdu jedno. Pokud to nebude nejlevnější olej, bude dobrý. Značka není nejdůležitější. Rádobyvesmírným technologiím bych se vyhnul.