Nový supersport x suprasport?! :)

veškeré novinky na trhu
Odpovědět
Komanche

Příspěvek od Komanche »

no vyzera to kua pekne :)
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

Komanche píše:no vyzera to kua pekne :)
No dle mého skoromného názoru sice nevím zda jde o Supru nebo o Volcu, ale témeř na 100% jsem si jist,že je to lehce přepracovaný koncept od Alessandra Volta
Obrázek
představený letos v Geneve. Nejen design, ale i název Valca x Volta. Myslím že určitá podobnost tu je.
Ale jmenovat se tak nebude, ona je tu ještě Volha a to si páni od Toyota určitě rozmyslí, nehledě na to že zavádět nový "název" model je vždy těžké a drahé, proto určitě použijí nějaký osvědčený název - SUPRA! :D
Tak asi tak nějak jsem to chtěl říci! :shock:
yarisek
Manager Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yarisek »

NiCKSON
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiCKSON »

S Voltou to nema nic spolecneho....

Spis je to neco jako nastupce Supry.

Ale nejvetsi otazkou zustava, zdali to bude Toyota nebo Lexus. Protoze kdyz toyota, tak to bude min vybaveny ale s "dobrou" cenou. A kdyz Lexus tak tam bude spousta pro me zbytecnejch pi..ovin a cena ala Lexus :-/

Jinak 500 koni bez turba - uz se tesim :twisted: :twisted: :twisted:
Mam turba rad, ale stejnej vykon bez turba je lepci :wink: a navic to tam to turbo muzes vzdycky dat :P :D :D :D
Supra'85 + Corolla 4wd'88 + MR2 Racing'85 + Corolla AE86 fun project'84
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Myslím že Supra se to jmenovat nebude. Zdá se mě to nebo ty zadní kola jsou větší? No rozhodně to vypadá dobře ale čelní sklo bych na to kupovat nechtěl. :lol:
Celica 4WD turbo 5.gen
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

NiCKSON píše:S Voltou to nema nic spolecneho....

Spis je to neco jako nastupce Supry.
Tak se podívej na ty křivky. Vždyť je to jak vejce vejci! :roll:
NiCKSON píše:Jinak 500 koni bez turba - uz se tesim :twisted: :twisted: :twisted:
Mam turba rad, ale stejnej vykon bez turba je lepci :wink: a navic to tam to turbo muzes vzdycky dat :P :D :D :D
Jojo to je pravda. Mně se Ferrari líbí!! A moc!!! Ale proč ho mít v domácí "stáji" :wink:
NiCKSON
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiCKSON »

ToyotaMan píše: Tak se podívej na ty křivky. Vždyť je to jak vejce vejci! :roll:
Teda at koukam jak koukam, ja tam zadny podobny krivky nevidim :? :)

TXS je klasickou interpretaci sportovniho GT, cili dlouhatananska kapota, potom celni sklo, potom vyboulena strecha (to je dnes moderni) a prechod do zadi. Volta je kratka zkosena kapotka a na ni navazujici celni megasklo ktery konci az u zadniho spoileru. Uz z designu je naprosto jasny, ze TXS ma poradnej motor pod predni kapotou. Volta vypada spis "jednoprostorove" a opticke teziste je vzadu, vetsina z tech hybridnich hejblatek bude pred zadni napravou. Nemluve o pohonu: TXS je klasickej urvanej benzinovej megamotor a nahon na zadek, kdezto TXS je kosmickej hi-tech mix elektroniky, elektromotoru a nekolika dalsich "drobnosti" s nahonem na ctyri kola.

Takze ja bych tyhle dve auta nespojoval. Navic si myslim, ze TXS uvidime nejpozdeji na autosalonu v Tokiu jako (temer) seriovou podobu, zatimco Volta je ciste a jen koncepcni studie bez jakekoliv sance na seriovou vyrobu.
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

HoPe!!
jak chceš narvat 10ti válec pod tu přední kapotu! Podívej!
Obrázek

Ta je na to moc krátká, koukni jak je dlouhá kapota u Supry kvůli 6ti válci.

Obrázek

Myslím si, že TXS vychází z Vonty. Motor vzadu o náhonu se tedy bavit nebudeme. Klasický klínovitý tvar, kde oproti Vontě bylo akorát upraveno přední sklo (zmenšeno) a byla seseknutá záď kvůli zadnímu těžišti a rezonanci (resp. odhlučnění) motoru.

S čím souhlasím je, že jestli tohle auto se bude jmenovat Supra (třeba MKV) tak to bude mít společné akorát to jméno. Otázka je také koncepce jak si sám psal, TOYOTA či LEXUS.
NiCKSON
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NiCKSON »

1. desetivalec do V je o jeden valec kratsi nez radova sestka.
2. Jestlis nekdy videl otevrenou kapotu supry (a tos videl, u toho jsem byl :P ) tak urcite vis, ze motor u ni zabira cca 60% delky, zbytek jsou chladice a :luft:, neboli deformacni zona. Navic trend je posunout motor conejvic dozadu a predni sklo zas dopredu. Je kvuli rozlozeni vahy (motor) a aerodynamice (sklo). Takze motor zacina az za osou prednich kol a konci vlastne pod sklem.

Z tohoto i jinych duvodu trvam na svem nazoru, ze tyhle dve auta maj velmi malo spolecneho. Ale nema smysl tu rozpoutavat nejkou flamewar... :wink:
ToyotaMan
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToyotaMan »

1. To je sice pravda, avšak je zase mnohem větší na šířku. A ty věci kolem musíš, vždy někam umístit! Jinými slovy samotný blok motoru ještě nevrčí.
2. Ano motor Supry jsem viděl. A i když zvážím tvůj argument o jeden hrnec kratším motoru tak pořád někde musíš mít ty deformační zóny jak sám píšeš. Některé věci prostě zrušit nejdou. Tudíž dá se předpokládat, že motorový prostor je stejně velký jako u MKIV. Když vezmu trend předsazené okno a motor na/za přední nápravou tak mě vychází Vonta s motorem vepředu. A o náhonech se nebavíme! :lol:

Ani já nemám zájem na nějaké válce, ale baví mě to (pokud je to síla argumentů) a aspoň se takle dostanu ke slovu! :wink:
Komanche

Příspěvek od Komanche »

aspon se dostanu ke slovu... zrovna ty :P
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Tak je to koncept od Volty a bude to s hybridním pohonem. Je tam motor o objemu 3.3 l a elektromotor. Má 408 koní a na stovku zrychlí za 4.1 s. a to všechno při spotřebě 7.4 l/100 km. Bude to supersport a jeho hlavní konkurent bude Skyline GT-R. :o
Celica 4WD turbo 5.gen
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Jo, ještě jsem zapoměl dodat že tam pracuje vidlicoví šestiválec.
Celica 4WD turbo 5.gen
Odpovědět

Zpět na „Novinky u toyoty“