Nový supersport x suprasport?! :)
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
No dle mého skoromného názoru sice nevím zda jde o Supru nebo o Volcu, ale témeř na 100% jsem si jist,že je to lehce přepracovaný koncept od Alessandra VoltaKomanche píše:no vyzera to kua pekne

představený letos v Geneve. Nejen design, ale i název Valca x Volta. Myslím že určitá podobnost tu je.
Ale jmenovat se tak nebude, ona je tu ještě Volha a to si páni od Toyota určitě rozmyslí, nehledě na to že zavádět nový "název" model je vždy těžké a drahé, proto určitě použijí nějaký osvědčený název - SUPRA!

Tak asi tak nějak jsem to chtěl říci!

- yarisek
- Manager Týmu
- Kontaktovat uživatele:
tady už je to taky
http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ ... &id=134746
http://www.autodoplnky.cz/index.php?typ ... &id=134746
- NiCKSON
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
S Voltou to nema nic spolecneho....
Spis je to neco jako nastupce Supry.
Ale nejvetsi otazkou zustava, zdali to bude Toyota nebo Lexus. Protoze kdyz toyota, tak to bude min vybaveny ale s "dobrou" cenou. A kdyz Lexus tak tam bude spousta pro me zbytecnejch pi..ovin a cena ala Lexus :-/
Jinak 500 koni bez turba - uz se tesim
Mam turba rad, ale stejnej vykon bez turba je lepci
a navic to tam to turbo muzes vzdycky dat

Ale nejvetsi otazkou zustava, zdali to bude Toyota nebo Lexus. Protoze kdyz toyota, tak to bude min vybaveny ale s "dobrou" cenou. A kdyz Lexus tak tam bude spousta pro me zbytecnejch pi..ovin a cena ala Lexus :-/
Jinak 500 koni bez turba - uz se tesim

Mam turba rad, ale stejnej vykon bez turba je lepci

Supra'85 + Corolla 4wd'88 + MR2 Racing'85 + Corolla AE86 fun project'84
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak se podívej na ty křivky. Vždyť je to jak vejce vejci!NiCKSON píše:S Voltou to nema nic spolecneho....

Jojo to je pravda. Mně se Ferrari líbí!! A moc!!! Ale proč ho mít v domácí "stáji"NiCKSON píše:Jinak 500 koni bez turba - uz se tesim![]()
![]()
![]()
Mam turba rad, ale stejnej vykon bez turba je lepcia navic to tam to turbo muzes vzdycky dat
![]()
![]()
![]()

- NiCKSON
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Teda at koukam jak koukam, ja tam zadny podobny krivky nevidimToyotaMan píše: Tak se podívej na ty křivky. Vždyť je to jak vejce vejci!![]()

TXS je klasickou interpretaci sportovniho GT, cili dlouhatananska kapota, potom celni sklo, potom vyboulena strecha (to je dnes moderni) a prechod do zadi. Volta je kratka zkosena kapotka a na ni navazujici celni megasklo ktery konci az u zadniho spoileru. Uz z designu je naprosto jasny, ze TXS ma poradnej motor pod predni kapotou. Volta vypada spis "jednoprostorove" a opticke teziste je vzadu, vetsina z tech hybridnich hejblatek bude pred zadni napravou. Nemluve o pohonu: TXS je klasickej urvanej benzinovej megamotor a nahon na zadek, kdezto TXS je kosmickej hi-tech mix elektroniky, elektromotoru a nekolika dalsich "drobnosti" s nahonem na ctyri kola.
Takze ja bych tyhle dve auta nespojoval. Navic si myslim, ze TXS uvidime nejpozdeji na autosalonu v Tokiu jako (temer) seriovou podobu, zatimco Volta je ciste a jen koncepcni studie bez jakekoliv sance na seriovou vyrobu.
- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
HoPe!!
jak chceš narvat 10ti válec pod tu přední kapotu! Podívej!

Ta je na to moc krátká, koukni jak je dlouhá kapota u Supry kvůli 6ti válci.

Myslím si, že TXS vychází z Vonty. Motor vzadu o náhonu se tedy bavit nebudeme. Klasický klínovitý tvar, kde oproti Vontě bylo akorát upraveno přední sklo (zmenšeno) a byla seseknutá záď kvůli zadnímu těžišti a rezonanci (resp. odhlučnění) motoru.
S čím souhlasím je, že jestli tohle auto se bude jmenovat Supra (třeba MKV) tak to bude mít společné akorát to jméno. Otázka je také koncepce jak si sám psal, TOYOTA či LEXUS.
jak chceš narvat 10ti válec pod tu přední kapotu! Podívej!

Ta je na to moc krátká, koukni jak je dlouhá kapota u Supry kvůli 6ti válci.
Myslím si, že TXS vychází z Vonty. Motor vzadu o náhonu se tedy bavit nebudeme. Klasický klínovitý tvar, kde oproti Vontě bylo akorát upraveno přední sklo (zmenšeno) a byla seseknutá záď kvůli zadnímu těžišti a rezonanci (resp. odhlučnění) motoru.
S čím souhlasím je, že jestli tohle auto se bude jmenovat Supra (třeba MKV) tak to bude mít společné akorát to jméno. Otázka je také koncepce jak si sám psal, TOYOTA či LEXUS.
- NiCKSON
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1. desetivalec do V je o jeden valec kratsi nez radova sestka.
2. Jestlis nekdy videl otevrenou kapotu supry (a tos videl, u toho jsem byl
) tak urcite vis, ze motor u ni zabira cca 60% delky, zbytek jsou chladice a :luft:, neboli deformacni zona. Navic trend je posunout motor conejvic dozadu a predni sklo zas dopredu. Je kvuli rozlozeni vahy (motor) a aerodynamice (sklo). Takze motor zacina az za osou prednich kol a konci vlastne pod sklem.
Z tohoto i jinych duvodu trvam na svem nazoru, ze tyhle dve auta maj velmi malo spolecneho. Ale nema smysl tu rozpoutavat nejkou flamewar...
2. Jestlis nekdy videl otevrenou kapotu supry (a tos videl, u toho jsem byl

Z tohoto i jinych duvodu trvam na svem nazoru, ze tyhle dve auta maj velmi malo spolecneho. Ale nema smysl tu rozpoutavat nejkou flamewar...

- ToyotaMan
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
1. To je sice pravda, avšak je zase mnohem větší na šířku. A ty věci kolem musíš, vždy někam umístit! Jinými slovy samotný blok motoru ještě nevrčí.
2. Ano motor Supry jsem viděl. A i když zvážím tvůj argument o jeden hrnec kratším motoru tak pořád někde musíš mít ty deformační zóny jak sám píšeš. Některé věci prostě zrušit nejdou. Tudíž dá se předpokládat, že motorový prostor je stejně velký jako u MKIV. Když vezmu trend předsazené okno a motor na/za přední nápravou tak mě vychází Vonta s motorem vepředu. A o náhonech se nebavíme!
Ani já nemám zájem na nějaké válce, ale baví mě to (pokud je to síla argumentů) a aspoň se takle dostanu ke slovu!
2. Ano motor Supry jsem viděl. A i když zvážím tvůj argument o jeden hrnec kratším motoru tak pořád někde musíš mít ty deformační zóny jak sám píšeš. Některé věci prostě zrušit nejdou. Tudíž dá se předpokládat, že motorový prostor je stejně velký jako u MKIV. Když vezmu trend předsazené okno a motor na/za přední nápravou tak mě vychází Vonta s motorem vepředu. A o náhonech se nebavíme!

Ani já nemám zájem na nějaké válce, ale baví mě to (pokud je to síla argumentů) a aspoň se takle dostanu ke slovu!