Tak pokud nekdo neco takoveho uz zazil, rad bych se poucil.
A jeste jedna vec - jde k tomuto typu sehnat nejaka servisnui knizka, mam na mysli stahnout z netu treba oskenovanou.
Dik Gargy
Dobre merak je muj denni chleba. proste ten drat nikde nevedl obvod jsem od ventilatoru uzavrel (pipakem) jen po tu zminovanou propojku (to je jen spojka asi 12 vodicu na dalsi svazek, a prave do ni veslo o jeden drat vic nez z vysloombre píše:To je dost dobře možné, že jsem tě blbě pochopil. Já se radši polopatě zeptám i na lamácké dotazy, abych byl v obraze. Navíc takovéto textové popisy po netu nejsou nejlepší. Souhlasím, že schéma vyřeší vše.
Takže píši další lamácký dotaz.
Když vezmeš měřák odporu, jeden konec píchneš do svorky u větráku, změříš druhý na některém tom čidle (svorce čidla)?
Obvod od čidla k větráku nemůže vést přes pojistkovou skříň (nebo přes pojistku obecně). To povede přívod od zdroje k čidlu.
Stacilo by rict jakou ma ten konektor s cidlem barvu a jestli je dvouvodicovy nebo jedno.RP píše:Spínač ventilátoru chladiče je u E9 (mám r.v. 12/1988)zašroubován v pouzdře, kde je termostat (v tom nálitku) a je zapojen přímo přes 30A pojistku ve skříni v motorovém prostoru, která se prý dle knihy Jak na to? nemění ale při přetížení se prý vysune a rozpojí kontakt po odstranění závady se musí zasunout. Dle této knihy se kontrola provádí tak že pokud se vytáhne konektor a ventilátor se rozběhne tak je špatný a termospínač se musí vyměnit.
Mě taky blbnul ale nakonec po výměně termostatu (neotvíral) se ukázalo že je OK. Když tak to můžu nafotit jestli je ještě třeba.