spojková sada nebo lamela

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
arcci
Řidič
Kontaktovat uživatele:

spojková sada nebo lamela

Příspěvek od arcci »

co si myslíte o výměně spojky, stačí dát jenom novou lamelu nebo je potřeba dávat celou sadu?? mám nalitanejch 160 tkm tak si myslim že se me to bude asi do jednoho roku tykat (snad do dvou)

U aut co jsem mel driv jsem daval vzdycky jenom lamelu a jednou vlastne lozisko :)
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

160 tkm už je docela dost.
IMHO bych vyndal motor, podíval se, v jakém stavu je spojka a podle toho koupil jen lamelu nebo celou sadu.
Pokud na to nemáš čas nebo možnosti, pak koupit celou sadu. Lepší než pokoutně dokupovat zbytek sady, když lamela nebude stačit.
Obrázek
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

Je lepsi celou sadu aby jsi po dalsich 30000km nemenil pritlacak nebo lozisko ,ja jsem vzdycky volil celou sadu a temer vzdy se mi to vyplatilo.
Jolly
Řidič

Akutní výměna

Příspěvek od Jolly »

Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit. :cry:
Asi to vypadá na včasnou výměnu spojky.Nevíte,kolik taková sranda stojí a kde se dá sehnat? A jsou jen originál sady,nebo jen druhovýroba?? :idea:
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Re: Akutní výměna

Příspěvek od ombre »

Jolly píše:Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit. :cry:
Asi to vypadá na včasnou výměnu spojky.Nevíte,kolik taková sranda stojí a kde se dá sehnat? A jsou jen originál sady,nebo jen druhovýroba?? :idea:
Jen originál a jen druhovýroba :-). Existuje obé.

Nicméně 135000 nemusí být zas tak moc a obávám se, že pokud ti to špatně řadí, mohou být špatné synchrony, nebo řadicí táhla, ale i zavzdušněný okruh spojky. Každopádně sjetá nejspíš nebude, to nastává problém opačný, řadí se velmi dobře, ale spojka začíná klouzat a "bere" až nahoře, tzn. do prokluzu jde brzy, pár cm po sešlápnutí.

přidáno: odkazy na eshopy: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3048
Naposledy upravil(a) ombre dne pát 27.10.2006, 14:19, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
garfielld
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od garfielld »

Jolly píše:Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit. :cry:
no po 135tis. km to je svym způsobem celkem brzo, asi nebudeš ten co brzdí provoz:) nebo ho právě při rozjezdech brzdíváš možná moc:)
Obrázek
Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
toyotak
Navigátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od toyotak »

I toyota nabizi nahrady
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

toyotak píše:I toyota nabizi nahrady
ale za hrozné ceny, písnety mi typy vozu do SZ a zkusím se podívat po origo i po náhradách..
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

ombre píše:
Jen originál a jen druhovýroba :-). Existuje obé.

Nicméně 135000 nemusí být zas tak moc a obávám se, že pokud ti to špatně řadí, mohou být špatné synchrony, nebo řadicí táhla, ale i zavzdušněný okruh spojky. Každopádně sjetá nejspíš nebude, to nastává problém opačný, řadí se velmi dobře, ale spojka začíná klouzat a "bere" až nahoře, tzn. do prokluzu jde brzy, pár cm po sešlápnutí.

přidáno: odkazy na eshopy: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3048
O.K. Taky se mi zdálo,že toto není příčina odcházející spojky. To byla rada od jednoho mechanika.. :mad: Znám prokluz z končících spojek,ale ten tady není.Tak mrknu na ty synchrony,táhla a kapalinu v systému...... zatím Díky :wink:
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

2 jolly: a neměnil jsi v poslední době olej v převodovce???
Obrázek
Jolly
Řidič

Příspěvek od Jolly »

ombre píše:2 jolly: a neměnil jsi v poslední době olej v převodovce???
Ty vogo,ani nevím. :shock: Já mám těch aut na starost trochu víc,takže nejsem si jist. Něco mi říká,že jsem tak chtěl činit při 120tkm,ale jak to dopadlo,.........mrknu do srevisky,nebo se zeptám v servisu.
To by se mělo řazení zlepšit,ne? :?:
tuning originál TTE
ombre
Věčnej rejpal

Příspěvek od ombre »

Právě že ne. Pokud se tam dal olej který má trochu jinou specifikaci, je možné, že má vyšší mazací schopnosti než původní a synchrony se neroztáčejí, jak by měly. Takže místo GL - 4 se dal GL - 5. On tam sice GL - 5 může být také, protože normu GL - 4 zpětně splňuje, ale občas se stává, že právě kvůli tomu mohou prokluzovat synchrony.

Ale to bys poznal během pár dnů, max. týdnů.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Corolla“