U aut co jsem mel driv jsem daval vzdycky jenom lamelu a jednou vlastne lozisko
spojková sada nebo lamela
spojková sada nebo lamela
co si myslíte o výměně spojky, stačí dát jenom novou lamelu nebo je potřeba dávat celou sadu?? mám nalitanejch 160 tkm tak si myslim že se me to bude asi do jednoho roku tykat (snad do dvou)
arcci
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
corolla EE111 HB ; 1,3 4E-FE 99; 63 kW/5400
Honda JAZZ 1,4 / 73 kW ;i-VTEC 2009
Akutní výměna
Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit.
Asi to vypadá na včasnou výměnu spojky.Nevíte,kolik taková sranda stojí a kde se dá sehnat? A jsou jen originál sady,nebo jen druhovýroba??
Asi to vypadá na včasnou výměnu spojky.Nevíte,kolik taková sranda stojí a kde se dá sehnat? A jsou jen originál sady,nebo jen druhovýroba??
Toyota Corolla 1,4 97´ liftback
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Re: Akutní výměna
Jen originál a jen druhovýrobaJolly píše:Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit.![]()
Nicméně 135000 nemusí být zas tak moc a obávám se, že pokud ti to špatně řadí, mohou být špatné synchrony, nebo řadicí táhla, ale i zavzdušněný okruh spojky. Každopádně sjetá nejspíš nebude, to nastává problém opačný, řadí se velmi dobře, ale spojka začíná klouzat a "bere" až nahoře, tzn. do prokluzu jde brzy, pár cm po sešlápnutí.
přidáno: odkazy na eshopy: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3048
Naposledy upravil(a) ombre dne pát 27.10.2006, 14:19, celkem upraveno 1 x.

- garfielld
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
no po 135tis. km to je svym způsobem celkem brzo, asi nebudeš ten co brzdí provoz:) nebo ho právě při rozjezdech brzdíváš možná moc:)Jolly píše:Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit.![]()

Celica AT200 r.v.95, 7AFE 1,8l (115k) ..... Celica GT4 r.v.91, 3SGTE 2,0l (230k)
O.K. Taky se mi zdálo,že toto není příčina odcházející spojky. To byla rada od jednoho mechanika..ombre píše:Jen originál a jen druhovýrobaJolly píše:Mám nalítáno nějakých 135000 km a už se mi začíná špatně řadit.![]()
Asi to vypadá na včasnou výměnu spojky.Nevíte,kolik taková sranda stojí a kde se dá sehnat? A jsou jen originál sady,nebo jen druhovýroba??. Existuje obé.
Nicméně 135000 nemusí být zas tak moc a obávám se, že pokud ti to špatně řadí, mohou být špatné synchrony, nebo řadicí táhla, ale i zavzdušněný okruh spojky. Každopádně sjetá nejspíš nebude, to nastává problém opačný, řadí se velmi dobře, ale spojka začíná klouzat a "bere" až nahoře, tzn. do prokluzu jde brzy, pár cm po sešlápnutí.
přidáno: odkazy na eshopy: http://www.toyotaklub.cz/forum/viewtopic.php?t=3048
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Ty vogo,ani nevím.ombre píše:2 jolly: a neměnil jsi v poslední době olej v převodovce???
To by se mělo řazení zlepšit,ne?
tuning originál TTE
tuning originál TTE
Právě že ne. Pokud se tam dal olej který má trochu jinou specifikaci, je možné, že má vyšší mazací schopnosti než původní a synchrony se neroztáčejí, jak by měly. Takže místo GL - 4 se dal GL - 5. On tam sice GL - 5 může být také, protože normu GL - 4 zpětně splňuje, ale občas se stává, že právě kvůli tomu mohou prokluzovat synchrony.
Ale to bys poznal během pár dnů, max. týdnů.
Ale to bys poznal během pár dnů, max. týdnů.