EGR - zaslepeni

vše ohledně modelové řady Corolla
Komanche

EGR - zaslepeni

Příspěvek od Komanche »

Taxem si precet par clanku o zbytecnosti s nazvem EGR... A nastal cas na jeho zaslepeni... Mam to fotit nebo je to vo nicom? :) No asi vam to nafotim, kdyby do toho nekdo chtel jit :)

Trocha teorie, pro ty co nevedeji: EGR slouzi ke snizovani emisi tim, ze saje z vyfukoveho potrubi (sani do EGR je na svodech) cca 10 procent spalin, a ty pak vraci zpet do spalovaciho prostoru.

To ovsem zpusobuje nejen to, ze misto aby tam sly jen kvalitni latky (vzduch, ktery prosel filtrem a benzin), tam jde jeste peknej hnus, kterej zasira sani (kamarad na Opel Vectra mel v sani mel 1-2mm tlustou vrstvu sazi), navic snizuje teplotu horeni... Takze logicky snizuje kvalitu spalovani -> snizuje vykon... (Jeho slova: "kterej dement dal do Gticka EGR?")

Zruseni funkcnosti EGR se nejjednoduseji dela tak, ze se da kus plechu pred privod spalin ze svodu... Tim si pocitac mysli ze EGR funguje a nehazi zadny chyby, ale vsechny vyse uvedene nevyhody se eliminuji.

Jinak pro ty, kdo by meli nejaky problem s emisema, tak upozornuju, ze az budu mit konecne novej vejfuk ,tak tam stejne bude misto katalyzatoru trubka, takze 10pct spalin nikoho uz nezabije... (a muj obvykly nazor: dokud budou jezdit modry Karosy, tak nikoho absence myho katu nezabuje...)

howgh
BRunner
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BRunner »

Fuj, neřikej mi, že takovejhle hnus je i ve 4A-GE..... :crazy: ...v té době snad takovýhle kraviny nedělali....
Komanche

Příspěvek od Komanche »

jo, je to tam :/
Bruni
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruni »

je ta hrôza aj na 4E FE???
Komanche

Příspěvek od Komanche »

mrkni do motoru, vypada to takhle:
Obrázek
Borek Kráčmar
Člen Týmu

To je fakt hnus

Příspěvek od Borek Kráčmar »

Hned zjistím estli to tam mám taky .-((((
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Brrrrrr...... :mad: A v kterých místech motoru se to nachází a kterou stranou je to napojené na výfuk.....? Jestli to tam najdu, tak to hned likviduju................ 8)
Komanche

Příspěvek od Komanche »

to s kotou 25601 vede na svody, kam je to prisroubovany, jinak to sedi vpravo nahore na motoru
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Komanchi, nemohl bys mi ten program vypálit a poslat poštou? Vše hradím. Domluvit bychom se mohli přes mail nebo telefonem.
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

jo, slo by to...
Bruzik
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bruzik »

Know-how: http://www.autoshop101.com/forms/h61.pdf
prosim, az to nekdo ztropite dejte sem prosim vedet jak to dopadlo, taky se mi to tam nelibi :mad: (ale na druhou stranu proc by to tam davali, kdyz je to tak spatny)...
‾‾‾‾‾‾‾Ъķƒ‾‾‾‾‾‾‾
Celica '90 1.6 STi
Celica '90 2.0 GTi
http://bkf.networx.cz
saus
Řidič

Příspěvek od saus »

Tak nevim, na svoje celice jsem EGR našel, není připojeno ke svodům vyfukového potrubí ale k hlavě motoru :?: . Jak to máte vy?
Celica 4WD turbo 5.gen
Komanche

Příspěvek od Komanche »

no jiste, u kazdyho autaku je to jinak... :P
Banjo
Řidič

Příspěvek od Banjo »

Sim tě Komanchi, už jsi mi to sposlal? Jsem už celý nedočkavý jak budu šmejdit, co ,že v tom autě vlastně je. Dík
Ex - Coyota 93 1,3 sedan 4E-FE
Ex - Rudý October 1,9 Tdi 66kW
Jean Reno Megane kombi 2001 1,4
Služební Fabián 3 1,4Tdi 2015
Komanche

Příspěvek od Komanche »

poslu to po nedeli, vubec jsem nestihal...
Odpovědět

Zpět na „Corolla“