rozvody, málo najeto, ale staré...

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
toba
Člen Týmu

rozvody, málo najeto, ale staré...

Příspěvek od toba »

Dobrý den, potřeboval bych poradit od zkušenějších. Koupil jsem Corollu E11, r.v. 98, 1,3i, 4E-FE. Corollka víc stála než jezdila a tak má na tachometru jen 45 tis. km. (čtyřicetpět). K vozidlu je serviska a stav km je patrný i na celkovém stavu auta. Jedná se mi o to, že nevím, jestli při výměně rozvodového řemenu, který je přece jen 15 let starý, mám měnit i kladky.... projeví se stáří i na kovových částech rozvodu? Předem díky za komentář :-)
Flexa
Člen Týmu

Příspěvek od Flexa »

Ahoj,
nesjem automechanik, ani žádný velký znalec toyot, takže přidám vlastní zkušenost.
Měnil jsem rozvody včetně kladek letos na jaře, při cca 115 tis. km.
Staré kladky vypadaly v pořádku bez známek poškození. Vodní pumpa byla v pohodě takže tu jsem neměnil.
ObrázekObrázek
Toyota Corolla E11 liftback 1.4 (4E-FE) 1998
toba
Člen Týmu

Příspěvek od toba »

Díky moc za info, každá informace je pro mě cenná :-)
Idaho
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Idaho »

pokud to skutečne dlouho stálo, kladky mít vuli nebudou, horší bude pokud je ložisko uvnitř tžeba trosku chycené, to nepoznáš. kladky mením prventivne už jen z toho duvodu že když odejde a nezačne rovnou hučet jako kráva tak to človek nepozná. a když pak otevře dekly kvuli hučící kladce po 20tis od rozvodu a zjistí že rozvodák má poloviční šířku a bude ho kupovat znovu...

je to vaše volba, mylsím že ta klada u tohohle auta není taková darda abys ji nevymenil.
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

Bral jsem rozvody před rokem tady, za tu sranda cenu a hodně překvapilo, řemen i kladky údajně made in japan...

Když už se to bude dělat, tak bych ty kladky vyměnil taky. A ano, z důvodu stárnutí gumy by se právě mělo měnit nejen podle km, ale i podle stáří.
Holomek!
namestekw123
Navigátor

Příspěvek od namestekw123 »

urcite vymenit i kdyz nema najeto stari je tam znat a muze se stat poskozeni motoru. Ja jsem ke sve corolle dostal pri koupi cele rozvody sada SKF tak jsem je hned menil i s vodnim cerpadlem. Ja jsem zastance toho kdyz si koupim auto radeji rozvod vymenim jelikoz se nikomu neda verit a kilometrum uz vubec ne a cena rozvodu je pakatel proti tomu kdyz to praskne a motor se potka a poskodi to pak je jina cena a celkem to bejva dost drahe. Tak menim vzdy pri koupi a pak si to uz hlidam casove a i Km.
Odpovědět

Zpět na „Corolla“