rozvody, málo najeto, ale staré...
rozvody, málo najeto, ale staré...
Dobrý den, potřeboval bych poradit od zkušenějších. Koupil jsem Corollu E11, r.v. 98, 1,3i, 4E-FE. Corollka víc stála než jezdila a tak má na tachometru jen 45 tis. km. (čtyřicetpět). K vozidlu je serviska a stav km je patrný i na celkovém stavu auta. Jedná se mi o to, že nevím, jestli při výměně rozvodového řemenu, který je přece jen 15 let starý, mám měnit i kladky.... projeví se stáří i na kovových částech rozvodu? Předem díky za komentář 
- Idaho
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
pokud to skutečne dlouho stálo, kladky mít vuli nebudou, horší bude pokud je ložisko uvnitř tžeba trosku chycené, to nepoznáš. kladky mením prventivne už jen z toho duvodu že když odejde a nezačne rovnou hučet jako kráva tak to človek nepozná. a když pak otevře dekly kvuli hučící kladce po 20tis od rozvodu a zjistí že rozvodák má poloviční šířku a bude ho kupovat znovu...
je to vaše volba, mylsím že ta klada u tohohle auta není taková darda abys ji nevymenil.
je to vaše volba, mylsím že ta klada u tohohle auta není taková darda abys ji nevymenil.
Bral jsem rozvody před rokem tady, za tu sranda cenu a hodně překvapilo, řemen i kladky údajně made in japan...
Když už se to bude dělat, tak bych ty kladky vyměnil taky. A ano, z důvodu stárnutí gumy by se právě mělo měnit nejen podle km, ale i podle stáří.
Když už se to bude dělat, tak bych ty kladky vyměnil taky. A ano, z důvodu stárnutí gumy by se právě mělo měnit nejen podle km, ale i podle stáří.
Holomek!
- namestekw123
- Navigátor
urcite vymenit i kdyz nema najeto stari je tam znat a muze se stat poskozeni motoru. Ja jsem ke sve corolle dostal pri koupi cele rozvody sada SKF tak jsem je hned menil i s vodnim cerpadlem. Ja jsem zastance toho kdyz si koupim auto radeji rozvod vymenim jelikoz se nikomu neda verit a kilometrum uz vubec ne a cena rozvodu je pakatel proti tomu kdyz to praskne a motor se potka a poskodi to pak je jina cena a celkem to bejva dost drahe. Tak menim vzdy pri koupi a pak si to uz hlidam casove a i Km.