Odpadnutý šrób na náprave

vše ohledně modelové řady Yaris
Odpovědět
rotkaf
Člen Týmu

Odpadnutý šrób na náprave

Příspěvek od rotkaf »

Ahoj stala sa taká vec. V noci som prišiel z čiech (cca 350km), ráno vyberiem auto von z garáže a na zemi sa vála nejaký šrób. Idem ho hodiť do koša a pozerám naň že odkial taký velký môže byť. Je ukrútený, do polovice hrdzavý hmmmm a hlavne z NÁPRAVY ! :shock:
Obrázek

takže bacha čo sa vála po zemi :roll:
...zajtra uvidím čo stým.... :mad:
..ale že neodpadol po ceste po Čechách a Polsku cca 900 km :?:
anketová otázka : ako často sa dívate či máte všetky šróby zospodu auta :P
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

To je šroub silentbloku předního ramena.....?
To skoro vypadá na to, že už se v tom někdo šťoural a buď tam dal nepevnostní neorigo šroub, nebo to prostě přetáhnul při utahování.

A vůbec, nemáš jezdit do Česka, tady je nebezpečno 8)
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

No komu by napadlo pozrieť či sú všetky šroby tam kde sú- alebo skor -nevidím dovod "kontrolovať" šroby (myslím v tom dobrom). Toto je "zajuímavé" :? Ja by som išiel s tým do servisu,aj ked už auto máš dávno po záruke (ak sa s nápravou nikdy nič nerobilo) a nech povedia skor svoj názor, ako sa takéto niečo mohlo udiať. Vyhovárať by sa nemali štýlom-" museli ste štrajchnuť podvozok o niečo"...To by si tam mal aj stoby po šúchaní sa po niečom.
Toto už bežná závada nie je a nie je to ani sranda.
Toyota yaris-1.0 II (2007-2010)
Toyota yaris -1.33 II facelift (2010-2012)
Toyota yaris - 1.33 III (2012-2014)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Do auta som okrem 3 zvolávačiek od 2007 ani nešáhol, čiže je to origo. Vyzerá to na únavu materiálu od výroby. Do Toyoty asi nemá význam chodiť, skúsim to doma vyšróbovať a dať druhý. Len je zaujímavé že odpadol doma cez noc a nie počas tých 350 km.
Obrázek
takto nejak vyzerá.....držal iba na polovičke....
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Tohle není normální. To bych jim hned psal, a možná nejenom na dovozce, ale přímo na evropské ústředí někde v Belgii.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

On ten sroub tam v podstate na moc neni. Ale rozhodne ho vymenit a rozhodne na zaruku....
Back in Czech.
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Tak som predsa len napísal do Toyoty, uvidíme čo odpíšu :cry: (sa mi do toho nechce a známy v servise má čas až na konci týždňa :lol: )
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Tak dopadol som takto. Napísal som do Prahy, že aký mám problém. Oni že sú radi že som sa ozval ale vzniklú situaciu môže posúdiť iba autorizovaný servis ktorý je špeciálne vyškolený ako postupovať pri podobných situáciach. Tak som sa nahlasil do Tn a uistil pani za telefonom že nehodlám chodiť do servisu na viac krát tak že by som bol velmi rád keby mi to hneď spravia. V servise nad tým pohmmmkali, podumali, poradili sa, že také niečo ešte ani nepočuli, nie tak videli a poslali ma preč že nemajú na mňa čas a keď chcem, tak ma na niekedy objednajú. Ani po naliehaní sa mi ich nepoarilo presvedčiť, tak bez skrutky na náprave som išiel do servisu pri Pu, kde som to s majitelom zmákol asi za pol hoďky vymeniť. Je tam samorezny šrób ktorý si v kasni nareže závit. Čiže pri uťahovaní sa asi oslabil a teraz opadol. Napísal som do prahy ako som dopadol. No a spustili na mňa že vzhladom ktomu že oprava bola prevedená neodborne, neboli použité origo súčiastky blablabla sa nemôžu k veci vyjadriť ani dať ďalšiu záruku že niečo ďalšie neodpadne,a či ten servis skontroloval všetky ostatné skrutky , no proste vytočili ma. Koľko krát a km mám najazdiť do autorizovaného servisu kým mi odpadne náprava 2,3,4? Keby mi navarí tú skrutku a vyšróboje ju (taký bol návrh v servise a min. 2,5 hod) nepoje.e mi silenblok v ramene? Ak náhodou áno ( počul som už o tom) majú na sklade nový alebo ma opäť objenajú na iný termín. Som rád že sa nikomu nič nestalo ale celé mi to znechutilo ten prístup k zákazníkovi a to mi svieti ešte kontrolka motora že vyťahaná rozvodová reťaz (67000 km). Keď tak nad tým uvažujem, som si to mal hneď opraviť sám a nemusel som sa rozčúliť. Čiže je to všetko aj tak moja vina !-)
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Vieš, to ti je tak..:
Akonáhle napíšeš niečo takého, že si to urobil s kamošom za 30minut,alebo podobnú vetu ktorá nesúvisí s aut.servisom ako si aj písal,
cit.:
...tak bez skrutky na náprave som išiel do servisu pri Pu, kde som to s majitelom zmákol asi za pol hoďky vymeniť...atd.,
tvoj problém bol v Prahe a v aut.servise dopredu "vyriešený"... Ja sice plnem chápem tvoje rozhodnutie a sám by som to možno riešil tak ako ty, no pri napísaní takejto vety, do aut. servisu(dokonca samotnemu import.)je viac než isté,že ťa odpinkajú, pretože automobili TOYOTA vedia opravovať len v Toyote... :roll: :roll: a neboj sa- takýto prístup si myslím bude aj u iných značkách aut.
Bohužial-ak tam nechodíš pravidelne na servisné prehliadky a podobné "rituály",tak ťa na rukách určite nebudú nosiť (myslím to v dobrom a jednoducho tak to je-bohužial).
Na druhej strane je však táto závada mimoriadne "nezvyčajná" (preto som ti aj ja odporučil obrátiť sa na aut. servis) a minimálne z toho dôvodu ťa mali prednostne zobrať. To je ale len môj názor,keby som bol na ich mieste.. No povážte dámy a páni z Prahy a z iných častí sveta okolo nás-kto bol v servise s takýmto niečím nebezpečným a dokonca život ohrozujúcim ???? A v takomto konkrétnom prípade je alfou-omegou závadu vyriešiť bez zbytočných omáčok,čo ti hovorili a napísali !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Netvrdím,že okamžite a ihneď,ale vyjsť ti maximálne vústrety . Vtedy sa ešte len ukáže,komu ide o spokojnosť zákazníkov a komu o biznis !!!
Toto muselo aj Prahu prekvapiť určite,aj ked napísali to ,čo napísali. Ale kedže to opravené máš (bohužial nie rukami "odborníkov"), tak nie si pre nich zaujímavý :( . Teraz si tu len potvrdil ,že ich známy slogan v znení : "...spokojenost zákazníků, je naším prvořadým cílem..." majú nahratý v programe a pri odosielaní odpovede zákazníkovy urobia len Ctrl+C a Ctrl+V a slogan je na svete .To podla tohoto aj vypadá,že ďaleko od toho nebudem...
Jednou vetou povedané- máš auto v záruke?? Nie ?? - tak máš smolu - jdi do prd.le ak nechceš opravu uhradiť sám. Aspoň ja to tak chápem podla tvojich slov :twisted:
Smutné :roll: :roll: :roll:

No je to aj pre nás len ponaučenie a je dobré sa tu s takýmito skúsenosťami podeliť ! 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Muco, ale veď ja som im nenapísal že som to spravil za pol hoďky, a "tvoj problém bol dopredu vyriešený" ako dopredu veď som písal že až keď mi to odmietli vymeniť v autorizovanom servise (že ma môžu objednať na iný termín) tak po príchode domov som si to nechal opraviť tu u nás. Opakujem koľko sa dá bez tej skrutky voziť? Aj s vedomým toho že mi to neuznajú ako reklamačku som to spravil a zaplatil 10 €. Ale čakal som odpoveď typu: mrzí nás vzniknutá situácia a prístup aut. servisu kde vám mala byť poskytnutá oprava po tom ako ste sa telefonicky dopredu nahlásili ale bohužial táto situácia nám neumožnuje poskytnúť vám podrobné imformácie kedže porucha nebola odstránená v našom servise. Ok berem. Inak v servise vravím, chlapi veď si to aspoň pofoťte a v prahe budú chcieť aj nejaké vyjadrenie k tomu a a .....nič, tak ja neviem....... Servisný technik, inak v pohode chlapík, dnes mi písal ohľadom tej reťaze že bohužiaľ sa nedá uplatniť nejaká záruka alebo spoluúčasť, tak zo zľavou by to vyšlo cca 360€.
a ešte dnes písali aj z pjahy že to postupujú ďalej a dajú vyrozumenie.......
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

Ja viem,že si im to napísal (do Prahy) až po tom, ako si si to dal opraviť inde. Preto som napísal,že máš dopredu problém vyriešený ... (týkalo sa to skôr Prahy-ako sa k tejto veci postavia ked si si to nedal urobiť v aut. servise). Ja viem,že sa s tým jazdiť nedá!! A v tom je ten pes zakopaný. Aj ja by som riešil takýto vážny problém asi ako ty. Nebudem predsa čakať,kedy ma to vykotí aj so spolucestujúcimi a nedajbože v najlepšom prípade ich zmrzačím. No čo som vrah???

:mad:
Som ale zvedavý, akú odpoved ti ešte napíšu. Predsalen sa toto bežne nestáva
:roll:
Toyota Auris 1.8 hybtid
rotkaf
Člen Týmu

Příspěvek od rotkaf »

Tak odpoveď prišla asi taká akú som očakával hneď na začiatku (v podstate to isté len "inak" napísané). Aj keď nerozumiem celkom dobre tomu že kapacita v servise na deň je daná a preto nemôžu opravovať vozidlá nad rámec. Ale veď ja som sa dopredu objednal. :cry: Ale aj tak som asi ušetril lebo nemám orazené všetky servisné prehliadky v autorizovanom servise, takže aj tak by to asi nepreplatili a v Toyote by to nebolo za 10 eur. :wink:
muco
Věčnej rejpal

Příspěvek od muco »

A čo je na tom všetkom najdôležitejšie?? , že to máš opravené 8)
A to bola prvoradá úloha pre teba ako užívatela a zodpovedného vodiča.

Tie omáčky okolo toho-servis, dopis a otázky do Prahy a pod. Ruku na srdce!! Nič nového pod slnkom. Alebo čakal si niečo iného ?? Prepáč,ale ja nie :?
rotkaf píše:: Ale aj tak som asi ušetril lebo nemám orazené všetky servisné prehliadky v autorizovanom servise...
- toto je jeden z najdôležitejších aspektov pri komunikácii a riešení problémov po záruke
Ale určite je to tak u všetkých značkách (alebo aspoň u väčšiny-takže si nevyberieš) 8)
Toyota Auris 1.8 hybtid
Odpovědět

Zpět na „Yaris“