jazda na snehu a lade

vše ohledně modelové řady Prius
Milan SE
Řidič

jazda na snehu a lade

Příspěvek od Milan SE »

Ako sa Vám jazdí v tomto počasí? dá sa z hybridom zapadnúť v snehu?,mne sa to nepodarilo / ani zámerne /,vždy po pridaní plynu hoci aj na podlahu si autíčko pekne v pohode vyšlo ,akoby ani sneh a lad nebol.Skúsil som ujazdený poriadne šmyklavý-opršaný sneh v miernom kopci -rozjazd zase bez jediného zaváhania.
Tomi87
Navigátor

Příspěvek od Tomi87 »

Tak ono to bude hodne záležať aj od obutia. Ja tam mám Nokiany 215/45 R17 a zatiaľ tiež žiaden problém. Dokonca myslím, že kontrolka monitorujúca preklz predných kolies mi doteraz začala blikať len raz a to pri prudšom pribrzdení na červenú. Inak pohodička :D
Prius 2012
Obrázek
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

urcite je vyhoda ako vie elektromotor jemne davkovat podanie vykonu
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

Hybridy snad mají standardně protiprokluz, nebo ne....?
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

ako keby ten niekedy niecomu pomohol... mozno maju neviem - ja to na svojom pri jazde na snehu/lade vzdy vypinam, lebo len to robi sarapatu.
tuzezlypes
Řidič

Příspěvek od tuzezlypes »

Já jsem ho zkusila na uklouzané cestě a brzdil i akceleroval bez problému. Ale přiznám se, že do dnešních hnusných zasolených cest raději tahám Pandu 4x4, než nového Aurisa. Také si myslím, že pro jemné rozjezdy je síla elektromotoru a automat daleko vhodnější, než manuální řazení u konvenční předokolky.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
aczasa
Věčnej rejpal

Příspěvek od aczasa »

Vhodnejsi? my umime cesky? v cem proboha vhodnejsi? maximalne je jednodussi na pouziti.
Back in Czech.
Jimmi
Věčnej rejpal

Příspěvek od Jimmi »

matus69 píše:ako keby ten niekedy niecomu pomohol... mozno maju neviem - ja to na svojom pri jazde na snehu/lade vzdy vypinam, lebo len to robi sarapatu.
A nepleteš si kontrolu prokluzu při rozjezdu a s něčím jako je EPS, tedy stabilizace za jízdy....? To druhé bych si totiž klidně i připlatil, kdyby to v tom autě vůbec nebylo. Zato rozjezd na namrzlé silnici do kopce, to je oříšek skoro vždycky.
LB hyaku ichi 百一 4E-FE 1332/65kW modrá o->
HB 4E-FE 1332/55kW červená o+
VAZ 2103 1500/49kW bílá
matus69
Věčnej rejpal

Příspěvek od matus69 »

nemylim si to s ESP.
hathaway
Člen Týmu

Příspěvek od hathaway »

No, kontrola trakcie , teda TRC sa vypnúť ani nedá, a je to práve ten systém ktorý tomu pomáha. Vzhladom k tomu že elektromotor má vysoký krútiaci moment už od najnižších otáčok, išlo by to v zime bez TRC asi dosť ťažko. Môžem ale potvrdiť že funguje perfektne. Minulú zimu som sa dostal do situácie keď som šiel cez snehové jazyky takmer po svetlá a prešiel som, (aj keď s malou dušičkou) :)
Toyota Prius 2010
tuzezlypes
Řidič

Taky se vám stává, že když necháte auto pár dní v garáži, že mu "zatuhnou brzdy"? Dnes jsem to urvala na sílu, vyjela z garáže a jak naskočil motor, tak měl takový zvláštní zvuk. Nevím, jakoby někde něco klepalo. Po ujetí pár metrů se to ztratilo a dál se auto chovalo normálně. Má někdo podobnou zkušenost?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Jazdím najviac cez pracovné dni a to čo popisuješ mi robí Auris absolútne rovnako vždy v pondelok ráno po víkende,keď stojí v garáži od piatku.Robilo to aj minulú zimu.
tuzezlypes
Řidič

Máš na mysli ty brzdy nebo i ten jakoby nerovnoměrný chod motoru? Nikdy předtím mi to neudělalo, tak jsem se docela vyplašila. Hlavně i proto, že by si s tím nikdo doma nevěděl rady a auto by muselo do Toyoty.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Milan SE
Řidič

Příspěvek od Milan SE »

Brzdy a aj motor, myslím nie nerovonmerný chod,ale taký kovový cinkavý zvuk,trvá to len chvílu,asi než sa dostane všade olej,lebo pri státí dva dni v garáži posteká a po naštartovaní chvílku trvá,hlavne v zime než sa studeným olejom všetko premaže a stíchne.Ešte k brzdám,začal som zámerne používať ručnú brzdu,ale len v plusových teplotách,pri mrazoch nie,aby sa lanká pohybovali.Ale aj tak keď nepoužijem ručnú brzdu tak v pondelok ráno sa auto pri prvom pohybe akoby odlepilo,hoci ručná nie je zatiahnutá.
tuzezlypes
Řidič

No tak já jsem auto vytáhla po 11 dnech. Tož dobrá, budu to sledovat a dám vědět. Ruční brzdu nezatahuju vůbec, v garáži to stejně nemá smysl. Ještě jeden postřeh - toto auto není možné postrkovat ramenem po garáži jako předtím Corollu, když bylo potřeba s ní pohnout a dostat se k regálům třeba.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Odpovědět

Zpět na „Prius“