jazda na snehu a lade
jazda na snehu a lade
Ako sa Vám jazdí v tomto počasí? dá sa z hybridom zapadnúť v snehu?,mne sa to nepodarilo / ani zámerne /,vždy po pridaní plynu hoci aj na podlahu si autíčko pekne v pohode vyšlo ,akoby ani sneh a lad nebol.Skúsil som ujazdený poriadne šmyklavý-opršaný sneh v miernom kopci -rozjazd zase bez jediného zaváhania.
-
- Řidič
Já jsem ho zkusila na uklouzané cestě a brzdil i akceleroval bez problému. Ale přiznám se, že do dnešních hnusných zasolených cest raději tahám Pandu 4x4, než nového Aurisa. Také si myslím, že pro jemné rozjezdy je síla elektromotoru a automat daleko vhodnější, než manuální řazení u konvenční předokolky.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
A nepleteš si kontrolu prokluzu při rozjezdu a s něčím jako je EPS, tedy stabilizace za jízdy....? To druhé bych si totiž klidně i připlatil, kdyby to v tom autě vůbec nebylo. Zato rozjezd na namrzlé silnici do kopce, to je oříšek skoro vždycky.matus69 píše:ako keby ten niekedy niecomu pomohol... mozno maju neviem - ja to na svojom pri jazde na snehu/lade vzdy vypinam, lebo len to robi sarapatu.
No, kontrola trakcie , teda TRC sa vypnúť ani nedá, a je to práve ten systém ktorý tomu pomáha. Vzhladom k tomu že elektromotor má vysoký krútiaci moment už od najnižších otáčok, išlo by to v zime bez TRC asi dosť ťažko. Môžem ale potvrdiť že funguje perfektne. Minulú zimu som sa dostal do situácie keď som šiel cez snehové jazyky takmer po svetlá a prešiel som, (aj keď s malou dušičkou) 

Toyota Prius 2010
-
- Řidič
Taky se vám stává, že když necháte auto pár dní v garáži, že mu "zatuhnou brzdy"? Dnes jsem to urvala na sílu, vyjela z garáže a jak naskočil motor, tak měl takový zvláštní zvuk. Nevím, jakoby někde něco klepalo. Po ujetí pár metrů se to ztratilo a dál se auto chovalo normálně. Má někdo podobnou zkušenost?
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
-
- Řidič
Brzdy a aj motor, myslím nie nerovonmerný chod,ale taký kovový cinkavý zvuk,trvá to len chvílu,asi než sa dostane všade olej,lebo pri státí dva dni v garáži posteká a po naštartovaní chvílku trvá,hlavne v zime než sa studeným olejom všetko premaže a stíchne.Ešte k brzdám,začal som zámerne používať ručnú brzdu,ale len v plusových teplotách,pri mrazoch nie,aby sa lanká pohybovali.Ale aj tak keď nepoužijem ručnú brzdu tak v pondelok ráno sa auto pri prvom pohybe akoby odlepilo,hoci ručná nie je zatiahnutá.
-
- Řidič
No tak já jsem auto vytáhla po 11 dnech. Tož dobrá, budu to sledovat a dám vědět. Ruční brzdu nezatahuju vůbec, v garáži to stejně nemá smysl. Ještě jeden postřeh - toto auto není možné postrkovat ramenem po garáži jako předtím Corollu, když bylo potřeba s ní pohnout a dostat se k regálům třeba.
Toyota Corolla 1,4 VVTi
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4
Toyota Auris HSD 1,8 SOL
Fiat Panda 1,2 4x4