E10/4e-fe vysoké otáčky motora

vše ohledně modelové řady Corolla
Odpovědět
chroost
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

E10/4e-fe vysoké otáčky motora

Příspěvek od chroost »

Zdravím všetkých, po nedávnej výmene žiarovky predného svetla-(prvá po takmer 6-tich rokoch:),pre ktorú som musel odpojiť a vybrať batériu mám občas vyššie otáčky než obvykle-voľnobeh sa usadí na 1000-1100ot. namiesto 800 a hlavne teraz keď mrzne mi to pri studenom štarte vyletí až na 2500-2900ot.,čo už je pre motor trochu nepríjemné si myslím.Neviete niekto na aké čidlo sa treba pozrieť?Môže to robiť snímač teploty vzduchu?
Corolla E10 55Kw/O.Z.F1
Rampa89
Věčnej rejpal

Příspěvek od Rampa89 »

No jestli to dělá až po tom vyjmutí baterie, tak se to časem srovná samo. Nijak jsem se zatím nezajímal o řídící jednotky, ale většinou se nějakou dobu "učí", když dojde k vymazání dat právě vlivem odpojené baterie. Třeba sestře na coltovi během jedné zimy prvně přestal fungovat DO od centrálu, pak z ničeho nic auto začlo během jízdy chcípat a nedrželo volnoběh, nakonec to všechno bylo kvůli slabé baterii, která stačila k nastartování, ale asi během toho došlo k takovému úbytku napětí, že se neustále resetovala řídící jednotka motoru....
Holomek!
Martino
Navigátor

Příspěvek od Martino »

Přesně jak píše Rampa. Nevím, jestli to bude přesně i tento případ, u Toyot to nemám osobně odzkoušený, ale při odpojení baterie se "resetuje" ŘJ. Takže potom po opětovném připojení k napětí pracuje podle dat, co má uloženy v paměti od výroby. Později pak během jízdy, po ujetí pár KM je upravuje podle stavu motoru (usadí se otáčky, srovná si dávkování směsi, reakci na plyn atd.) Jednoduše - adaptuje se na konkrétní zajetý motor, který tam je. :wink:
COROLLA ZZE121
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
chroost
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chroost »

Máte pravdu,lebo prvý deň po tej výmene žiarovky som mal otáčky vyššie no na druhý už si to pekne sadlo.Potom asi 3 mesiace to bolo v poriadku,no za posledné dva týždne sa mierne zdvihli a ešte k tomu som musel kvôli mrazom dobiť batériu takže to mám znovu resetnuté a otáčky vysoko.Ten snímač nasávaného vzduchu som našiel vysieť mimo airbox,neviem kedy mohol vypadnúť,možno pri výmene vzduch.filtra čo bolo už dávno-ale aj po zastrčení naspäť sú ot.vysoké.Skúsim s tým teda presť dlhšiu trasu nech sa jednotka naučí.Ďakujem za odpoveď.
Corolla E10 55Kw/O.Z.F1
mipr
Řidič
Kontaktovat uživatele:

ano

Příspěvek od mipr »

ja som toto zazil na Carine E ked som vycistil skrtiacu klapku, volnobeh bol okolo 1000-1100 ot.. po par dnoch jazdenia si RJ nastavila sama volnobeh na standart..
neveril som tomu, ale je to tak.. fakt ma toyota inteligentne ECU / EFI
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Martino
Navigátor

Re: ano

Příspěvek od Martino »

mipr píše:ja som toto zazil na Carine E ked som vycistil skrtiacu klapku, volnobeh bol okolo 1000-1100 ot.. po par dnoch jazdenia si RJ nastavila sama volnobeh na standart..
neveril som tomu, ale je to tak.. fakt ma toyota inteligentne ECU / EFI
Nejenom Toyota :) Já tohle znám z Felicie a Fabie :wink:
COROLLA ZZE121
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
Odpovědět

Zpět na „Corolla“