E10/4e-fe vysoké otáčky motora
E10/4e-fe vysoké otáčky motora
Zdravím všetkých, po nedávnej výmene žiarovky predného svetla-(prvá po takmer 6-tich rokoch:),pre ktorú som musel odpojiť a vybrať batériu mám občas vyššie otáčky než obvykle-voľnobeh sa usadí na 1000-1100ot. namiesto 800 a hlavne teraz keď mrzne mi to pri studenom štarte vyletí až na 2500-2900ot.,čo už je pre motor trochu nepríjemné si myslím.Neviete niekto na aké čidlo sa treba pozrieť?Môže to robiť snímač teploty vzduchu?
Corolla E10 55Kw/O.Z.F1
No jestli to dělá až po tom vyjmutí baterie, tak se to časem srovná samo. Nijak jsem se zatím nezajímal o řídící jednotky, ale většinou se nějakou dobu "učí", když dojde k vymazání dat právě vlivem odpojené baterie. Třeba sestře na coltovi během jedné zimy prvně přestal fungovat DO od centrálu, pak z ničeho nic auto začlo během jízdy chcípat a nedrželo volnoběh, nakonec to všechno bylo kvůli slabé baterii, která stačila k nastartování, ale asi během toho došlo k takovému úbytku napětí, že se neustále resetovala řídící jednotka motoru....
Holomek!
Přesně jak píše Rampa. Nevím, jestli to bude přesně i tento případ, u Toyot to nemám osobně odzkoušený, ale při odpojení baterie se "resetuje" ŘJ. Takže potom po opětovném připojení k napětí pracuje podle dat, co má uloženy v paměti od výroby. Později pak během jízdy, po ujetí pár KM je upravuje podle stavu motoru (usadí se otáčky, srovná si dávkování směsi, reakci na plyn atd.) Jednoduše - adaptuje se na konkrétní zajetý motor, který tam je. 
COROLLA ZZE121
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
Máte pravdu,lebo prvý deň po tej výmene žiarovky som mal otáčky vyššie no na druhý už si to pekne sadlo.Potom asi 3 mesiace to bolo v poriadku,no za posledné dva týždne sa mierne zdvihli a ešte k tomu som musel kvôli mrazom dobiť batériu takže to mám znovu resetnuté a otáčky vysoko.Ten snímač nasávaného vzduchu som našiel vysieť mimo airbox,neviem kedy mohol vypadnúť,možno pri výmene vzduch.filtra čo bolo už dávno-ale aj po zastrčení naspäť sú ot.vysoké.Skúsim s tým teda presť dlhšiu trasu nech sa jednotka naučí.Ďakujem za odpoveď.
Corolla E10 55Kw/O.Z.F1
ano
ja som toto zazil na Carine E ked som vycistil skrtiacu klapku, volnobeh bol okolo 1000-1100 ot.. po par dnoch jazdenia si RJ nastavila sama volnobeh na standart..
neveril som tomu, ale je to tak.. fakt ma toyota inteligentne ECU / EFI
cerstvy majitel E12 r.v.2006 1.6 3ZZ-FE (81kw/6000, 150nm/3800ot.)
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
5 rokov: Corolla E11 1332cm 4E-FE 63kw,120Nm. 3dv. Luna - plna vybava (made in Japan).
EX - 5 r. Carina E 2.0i 3S-FE 98 KW,183 Nm / model 93 made in Japan
Re: ano
Nejenom Toyotamipr píše:ja som toto zazil na Carine E ked som vycistil skrtiacu klapku, volnobeh bol okolo 1000-1100 ot.. po par dnoch jazdenia si RJ nastavila sama volnobeh na standart..
COROLLA ZZE121
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90
AURIS ZRE151
ex COROLLA EE90