Nestartuje, nepretoci motor, rocna VARTA baterka

vše ohledně modelové řady Rav 4
Odpovědět
ckissi
Člen Týmu

Nestartuje, nepretoci motor, rocna VARTA baterka

Příspěvek od ckissi »

Zdravim,

Minuly rok som menil akumulator (po 4 rokoch) za Vartu, po roku je ale zase mrtvy, nechapem to.

Dnes rano som skusal nastartovat (-4 stupne) a nevladal ani len pretocit motor. :(

Uz vcera rano som citil ze nieco nie je v poriadku ale este nastartoval. Dnes uz nic.

Bolo mi aj odporucane tankovat v zime napr. Shell , tak sa toho drzim ale problem je zjavne niekde inde, pretoze to nevladze pretocit.
Asi mesiac mi svieti vymena oleja , este som sa k tomu nedostal lebo nebol cas, ale nezda sa mi ze to bude kvoly tomu, zeby to uz bolo prilis huste.

Najprv som mal podozrenie ci to nebude zvyseny odber od poplasneho ktore som si daval dodatocne domontovat ked som ho kupoval. Ale v servise mi pred rokom tvrdili ze to premeriavali (aspon to tvrdili) a ze nenamerali zvyseny odber v klude.

Ma nietko nejaky napad co moze byt problem ?
Beaver
Věčnej rejpal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Beaver »

A nejezdis moc kratke trasy ? Treba se ti to proste nestiha dobijet. A hlavne jakmile baterku vybijes, tak nesmi na mraz, jinak ji to znici.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
firewalker
Člen Týmu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od firewalker »

najskor to bude kratkymi trasami, ked auto stoji, nenechal si/nenechavas dlho rozsvietene svetla?
je mozne ze si namahal bateriu nejako inak a kratkimi trasami si ju nedokazal dobit
Renda1966
Člen Týmu

Re: Nestartuje, nepretoci motor, rocna VARTA baterka

Příspěvek od Renda1966 »

ckissi píše:Zdravim,

Minuly rok som menil akumulator (po 4 rokoch) za Vartu, po roku je ale zase mrtvy, nechapem to.

Dnes rano som skusal nastartovat (-4 stupne) a nevladal ani len pretocit motor. :(

Uz vcera rano som citil ze nieco nie je v poriadku ale este nastartoval. Dnes uz nic.

Bolo mi aj odporucane tankovat v zime napr. Shell , tak sa toho drzim ale problem je zjavne niekde inde, pretoze to nevladze pretocit.
Asi mesiac mi svieti vymena oleja , este som sa k tomu nedostal lebo nebol cas, ale nezda sa mi ze to bude kvoly tomu, zeby to uz bolo prilis huste.

Najprv som mal podozrenie ci to nebude zvyseny odber od poplasneho ktore som si daval dodatocne domontovat ked som ho kupoval. Ale v servise mi pred rokom tvrdili ze to premeriavali (aspon to tvrdili) a ze nenamerali zvyseny odber v klude.

Ma nietko nejaky napad co moze byt problem ?
No nepoznám jesli máš naftu nebo benzin ale několik zkušeností ti předám.
1) Pokud máš naftu tak rozhodně Shell je to nejhorší co u nás můžeš natankovat. Ber jen Benzinu TopQ nebo raději Vervu a budeš v pohodě. To ale nesouvisí s baterií.
2) Moje RAV4 má taky Vartu ale dost malou. V zimě by se měla dobíjet každý měsíc a když jezdíš málo tak i dvakrát do měsíce. Mráz ti polonabitou nebo vybitou baterii zničí.
3) VARTA není moc dobrá baterie a reklamace se u nich řeší velmi těžko. Doporučuji EXIDE.
4) Barii často žerou neorigo rádia hlavně SENCOR.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
Odpovědět

Zpět na „Rav 4“