Zdravim,
Minuly rok som menil akumulator (po 4 rokoch) za Vartu, po roku je ale zase mrtvy, nechapem to.
Dnes rano som skusal nastartovat (-4 stupne) a nevladal ani len pretocit motor.
Uz vcera rano som citil ze nieco nie je v poriadku ale este nastartoval. Dnes uz nic.
Bolo mi aj odporucane tankovat v zime napr. Shell , tak sa toho drzim ale problem je zjavne niekde inde, pretoze to nevladze pretocit.
Asi mesiac mi svieti vymena oleja , este som sa k tomu nedostal lebo nebol cas, ale nezda sa mi ze to bude kvoly tomu, zeby to uz bolo prilis huste.
Najprv som mal podozrenie ci to nebude zvyseny odber od poplasneho ktore som si daval dodatocne domontovat ked som ho kupoval. Ale v servise mi pred rokom tvrdili ze to premeriavali (aspon to tvrdili) a ze nenamerali zvyseny odber v klude.
Ma nietko nejaky napad co moze byt problem ?
Nestartuje, nepretoci motor, rocna VARTA baterka
- Beaver
- Věčnej rejpal
- Kontaktovat uživatele:
A nejezdis moc kratke trasy ? Treba se ti to proste nestiha dobijet. A hlavne jakmile baterku vybijes, tak nesmi na mraz, jinak ji to znici.
Toyota Supra 2.5 twin turbo
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
Lexus IS200
Lexus RX400h
"Vždycky můžete spát v autě, ale nikdy nemůžete řídit dům"
http://www.supraklub.cz
-
- Člen Týmu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nestartuje, nepretoci motor, rocna VARTA baterka
No nepoznám jesli máš naftu nebo benzin ale několik zkušeností ti předám.ckissi píše:Zdravim,
Minuly rok som menil akumulator (po 4 rokoch) za Vartu, po roku je ale zase mrtvy, nechapem to.
Dnes rano som skusal nastartovat (-4 stupne) a nevladal ani len pretocit motor.
Uz vcera rano som citil ze nieco nie je v poriadku ale este nastartoval. Dnes uz nic.
Bolo mi aj odporucane tankovat v zime napr. Shell , tak sa toho drzim ale problem je zjavne niekde inde, pretoze to nevladze pretocit.
Asi mesiac mi svieti vymena oleja , este som sa k tomu nedostal lebo nebol cas, ale nezda sa mi ze to bude kvoly tomu, zeby to uz bolo prilis huste.
Najprv som mal podozrenie ci to nebude zvyseny odber od poplasneho ktore som si daval dodatocne domontovat ked som ho kupoval. Ale v servise mi pred rokom tvrdili ze to premeriavali (aspon to tvrdili) a ze nenamerali zvyseny odber v klude.
Ma nietko nejaky napad co moze byt problem ?
1) Pokud máš naftu tak rozhodně Shell je to nejhorší co u nás můžeš natankovat. Ber jen Benzinu TopQ nebo raději Vervu a budeš v pohodě. To ale nesouvisí s baterií.
2) Moje RAV4 má taky Vartu ale dost malou. V zimě by se měla dobíjet každý měsíc a když jezdíš málo tak i dvakrát do měsíce. Mráz ti polonabitou nebo vybitou baterii zničí.
3) VARTA není moc dobrá baterie a reklamace se u nich řeší velmi těžko. Doporučuji EXIDE.
4) Barii často žerou neorigo rádia hlavně SENCOR.
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW