Pomoc - motor
Pomoc - motor
Při dnešní cestě domů jsem v kabině pořád cítil vůni nespáleného benzínu a po otevření kapoty jsem s hrůzou zjistil, že celá oblast motoru je od oleje a jeden ze šroubů na víku motoru je pryč (konkrétně pravý spodní, celá matka i s částí šroubu, takže nedokážu určit jak hluboko je zalomený). Každopádně z díry při nastartovaném motoru celkem silně fouká. Nejsem žádný profesionál, ale napadlo mě, jestli to je jen tím, jak lítají ventily, nebo ta díra, kam patří šroub, vede až někam k spalovacího prostoru? Každopádně jde mi o to, abych auto cestou do servisu nějak nezlikvidoval. Někdo schopný poradit?
Je to jenom víko ventilů.....? A co je to za motor?
Já bych ho sundal a podíval se pod něj. Ten šroub může být jenom utržený - pak by šel ten zbytek šroubu vyšroubovat a nahradit novým.
Ovšem je otázka, proč máš pod víkem až takový přetlak, aby to takhle stříkalo ven. Co odsávání? V jakém stavu motor je celkově?
Já bych ho sundal a podíval se pod něj. Ten šroub může být jenom utržený - pak by šel ten zbytek šroubu vyšroubovat a nahradit novým.
Ovšem je otázka, proč máš pod víkem až takový přetlak, aby to takhle stříkalo ven. Co odsávání? V jakém stavu motor je celkově?
Tak jsem neváhal a hned jsem s tím odjel do servisu - za dvě hodinky jsem si pro auto jel znova. Cena opravy 500 korun. Motor je skutečně 1.6 4A-FE, ale zvláštní je, že auto mám už druhým rokem a víko sundáváno nebylo. Šroub prostě uletěl - byl zalomený až ke dnu prostoru s ventily, proto to prskalo. Díky za odpovědi