Spojka RAV4 -2001
Spojka RAV4 -2001
Přátelé zdravím Rav-kaře .
Uvažuji o koupi (ojetiny) tohoto krasavce ..v benzínu 2.0VVTi 4x4 rád bych od Vás chtěl vědět ..vše o tomto voze .. tti co ho vlastní..... poruchovost..pokud vůbec nějaká je, dostupnost náhradních dílů ..na našem trhu ..zvlášt pak, jak je to se spojkou u modelu do roku 2002 přý dosti předimenzovaná ....díky za vše, o tomto voze..hlavně pak názor ..vlastníků RAV4,Předem dík .JardaKVLH PS. Ono je totž, dost rejpalů co zrazují od koupě japončíka . Tak nevím nevím já se japončíků zastávám ..nevím proč by ,např ŠKODA NEBO WW mělo být na lepší úrovni že???????
Uvažuji o koupi (ojetiny) tohoto krasavce ..v benzínu 2.0VVTi 4x4 rád bych od Vás chtěl vědět ..vše o tomto voze .. tti co ho vlastní..... poruchovost..pokud vůbec nějaká je, dostupnost náhradních dílů ..na našem trhu ..zvlášt pak, jak je to se spojkou u modelu do roku 2002 přý dosti předimenzovaná ....díky za vše, o tomto voze..hlavně pak názor ..vlastníků RAV4,Předem dík .JardaKVLH PS. Ono je totž, dost rejpalů co zrazují od koupě japončíka . Tak nevím nevím já se japončíků zastávám ..nevím proč by ,např ŠKODA NEBO WW mělo být na lepší úrovni že???????
Re: Spojka RAV4 -2001
Moje zkušenost je velmi dobrá. Auto máme dva roky a je každý den v provozu a hlavně po Praze. V létě se nám ohlásila lamda sonda. Koupil jsem DENZO a vše funguje jak má a jezdíme dál. Auto je krásně ovladatelné a manželka je nadšená. Jinak žádná závada. Spotřeba je trošku vyžší asi 11,5l ale je to hlavně město.JardaKVLH píše:Přátelé zdravím Rav-kaře .
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
No abych řekl pravdu tak s korozí je to horší. Na povrchu karoserie je vše OK ale když se kouknu dolů je to bída. Držáky bočních nášlapů jsou skoro pryč a zbytek by chtěl také celý překonzervovat.JardaKVLH píše:OK- díky ..ještě se zeptám - podvozek, spodek karoserie ..jak ..je na tom ..? Koroze? ..přece jenom ta zas...á sůl na naších silnicích -Protože žiji v podkrkonoší - vážně uvažuji o Rav-4 -a denní ježdění za prací -a při volnu do Krkonoš...
Toyota RAV 4, r.v.2002, 2.0 VVTi, 110 kW
Z origo dílů je v nabídce repas sada jen na diesla, bohužel. Na 2,0L benzín Toyota origo. díly - lamela 4790,-, přítlačák 5414,- a výtlačné ložisko 1768,- (vč. DPH) takže díly asi 12000, ale co je horší, že je to oficiálně asi 10 člověkohodin práce
Koroze spodku je trochu problém (hlavně zadní půlka vozu), už jsem viděl víc načnutých vozů, než těch bez koroze. Na to že je to SUV mohla být ochrana spodku lepší...hold ekologie na každém kroku a auto abys měnil jednou za 5 let nebo si to dodělal sám.
Taky máme zkušenost s lambdou, ale nic co by tě nechalo viset na cestě a tady výčet veškerých potíží končí.
V Krkonoších, kde je v zimě polovina cest permanentně pod sněhem bych s ničím jiným než s 4x4 nejezdil. Loni ve Špindlu jsem se dost bavil - všichni přednokolkáři zoufale klouzali a já jsem ani řetězy nenasazoval ani do těch největších krpálů
Takže pokud ti nevadí spotřeba kolem 9-9,5L a koupíš nějakou bez koroze spodku a s dobrou spojkou, RAV4 II. v 2,0L benzínu je IMO výborná volba.
Koroze spodku je trochu problém (hlavně zadní půlka vozu), už jsem viděl víc načnutých vozů, než těch bez koroze. Na to že je to SUV mohla být ochrana spodku lepší...hold ekologie na každém kroku a auto abys měnil jednou za 5 let nebo si to dodělal sám.
Taky máme zkušenost s lambdou, ale nic co by tě nechalo viset na cestě a tady výčet veškerých potíží končí.
V Krkonoších, kde je v zimě polovina cest permanentně pod sněhem bych s ničím jiným než s 4x4 nejezdil. Loni ve Špindlu jsem se dost bavil - všichni přednokolkáři zoufale klouzali a já jsem ani řetězy nenasazoval ani do těch největších krpálů
Takže pokud ti nevadí spotřeba kolem 9-9,5L a koupíš nějakou bez koroze spodku a s dobrou spojkou, RAV4 II. v 2,0L benzínu je IMO výborná volba.
RAV4 2.0 VVTi, 2001, 5D
RAV 4 2.0 VVTI
Přátelé děkiji za Vaš názor a zkušenosti, tedy nyní jen mít tu štastnou ruku při koupi ojetiny RAV - 4 VTI 2.0 4X4
Jarda
Jarda